Ez a csomag is elkezdi útját...

csomag111.jpg

Gyerekként egyre jobban ***

Ebben a könyvecskében a kis zsenik hatalmas fölfedezései olvashatók: a gyerekek saját, egész életükre szóló elemi erejű tapasztalatai arról, hogy sokkal többre képesek, mint amit mondtak nekik a felnőttek, hogy kezünkben van a saját életük, hogy a világ igazából jóindulatú, az élet nagyszerű, csodálatos. 

Ajánlatos ez a könyvecske a gyerekek mellett minden szülőnek és nevelőnek: a gyerekekben okozott sok-sok kárt még időben helyrehozhatjuk, ha fölkeltjük bennük a kedvet, az érdeklődést az agykontroll iránt. 

Hatékonyabbá válik a tanulás! - Észkapcsoló agytorna

Nagyon sok jó adottságú gyereknek azért okoz gondot a tanulás, mert agyuk egyes területei bizonyos esetekben egyszerűen "kikapcsolnak". 

Mivel agyunk és izmaink szoros kapcsolatban állnak egymással, megfelelő mozdulatokkal ezek az agyterületek aktivizálhatóak. 

Észkerékkapcsoló: Diákoknak és felnőtteknek is hasznos, testi gyakorlatok, amelyek egyensúlyt teremtenek a két agyfélteke között. 

Hatására:

  • hatékonyabbá válik a tanulás,
  • szépül az írás,
  • könnyebben megy a matematika tanulás,
  • az olvasás,
  • az éneklés,
  • gyorsan föl lehet frissülni,
  • jobbá válik a memória stb. 

 

Firka Manó csomag 6-8 éveseknek

Számolás Firka manóval - Könyv + CD 6-8 éveseknek- bővebb információ: itt

Helyesírás Firka manóval - Könyv + CD 6-8 éveseknek - bővebb információ: itt

 

BRONZ csomag 6-8 éves gyermekednek 2- Hogy jobban menjen az otthoni gyakorlás-Ingyenes kiszállítással

1. Helyesírás Firka manóval - Könyv + CD: Ez a csomag á 6-8 éves korosztály számára készült, s az egyik legfontosabb terület, a helyesírás megalapozására, fejlesztésére hivatott. Az elsősök esetében kitűnő tehetséggondozó, de később is remek fejlesztő eszköz. Hangkazettából, munkafüzetből és javítókulcsból áll. Játékos formában versekkel, mesékkel tanít. Önállóságra épít, hiszen a kazetta használatával a feladatok akár segítség nélkül is megoldhatók. Bármely olvasástanítási módszer mellett használható a betűtanítási időszak után. Sok-sok dicséret és pozitív megerősítés hallható a hangkazettán, melyek a kisiskolások motiválásában nélkülözhetetlenek. 

Így ez az oktatócsomag alkalmas arra is, hogy kedvet teremtsen a gyerekeknek a tanuláshoz.
A könyv és CD segítségével a gyerek megismerkedik/átismétli:
- A magánhangzók jelölését
- A mássalhangzók
- A j hang kétféle jelölését
- Szótagolás, elválasztás
- Nevek

2. Számolás Firka manóval - Könyv + CD: A 6-8 éves korosztály számára készült könyv a fejben való számoláshoz és a matematikai feladatok elmélyítéséhez nyújt hasznos segítséget. Ez a könyv újat kezdeményez. A megszokottól eltérő módon, szórakoztatva fejleszti a matematikai képességet. A feladatokat a tanító néni mondja el, Firka manó pedig végigvezeti a gyerekeket Számországban, Számutcában, mindezt átszőve a mesével, történeteivel. A programcsomag feladatai felébresztik és fenntartják a gyermekben a matematika iránti érdeklődést. Megtanul összpontosítani, összehasonlítást tenni, megkülönböztetni és megoldást keresni. Megérti az alapvető matematikai fogalmakat, elsajátítja a számok jelölését, és képes lesz megnézni az alapvető mértani formában is. a könyv és a hozzá tartozó CD vidám hangulatot teremt, játékosan, kedvesen dicsérve sarkallja a gyerekeket a legjobb eredmény elérésére.
Ajándékozza meg gyermekét a játékos tanulás új eszközével!

 Az alábbi saját videónkon egy kis ízelítőt kap a munkafüzet és a CD tartalmából:

3. Tapsi-Relax - CD:
Szerző dr Kigyós Éva: Kisgyerekek is kerülnek időnként olyan élethelyzetbe, ami tartós feszültségben tartja őket. Ez megzavarhatja fejlődésüket, és káros lehet egészségükre is. A CD-n hallható, mesébe szőtt, zenés meditációk abban segítenek, hogy nehézségeiket egészséges hozzáállással kezeljék, és visszanyerjék lelki békéjüket.

Zene: Csajkovszkij, Brahms.
A következő meditációk találhatók a CD-n:

  • Zenés lazító gyakorlat; (időtartam: 19 perc 40 másodperc)
  • A nagy titok; (időtartam: 22 perc 40 másodperc)
  • Jóéjszakát Vidám Tapsi! (időtartam: 9 perc 40 másodperc)

A rendszeres relaxáció után a gyerekek könnyebben tanulnak majd, kevésbé lesznek idegesek, a testük és lelkük egyensúlyba kerül.További információ a relaxáció hatásairól itt.

 Itt egy sikertörténet olvasd el: 
"Ötéves kislányom nagyon maximalista. Ha valami nem sikerül, elsírja magát, és azt mondja, hogy ő buta és nem képes semmire. A múlt heti agykontroll után betettük a Tapsi relax mesét a CD-lejátszóba, azóta is minden este kéri, a testvérével együtt. Egyik nap kimentünk a játszótérre, ahol van egy nagyobb gyerekeknek való, 2,5 méteren emelkedő, keskeny mászópalánk. A lányom úgy döntött, megmássza. Kétszer leesett, de úgy, hogy még az arcát is megütötte. Megdöbbenésemre felpattant a homokból, és újra odament a palánkhoz, miközben azt mondogatta: „Képes vagyok rá! Meg tudom csinálni!” Ahogy mászott és kapaszkodott, végig ezt mormolta. És a végén sikerült is megcsinálnia! Nagyon büszkék voltunk rá. Azt mondta: -A Vidám Tapsi is így csinálta a mesében. Azóta is kitartó és magabiztos."  Forrás: Agykontroll 

4.POZITÍV GONDOLKODÁS - GYEREK KÁRTYA -Személyiségfejlesztő kártyajáték 

A pozitív megerősítések használata nagyszerű lehetőség minden gyermek számára, hogy segítségükkel játékosan fejleszthessék pozitív gondolkodásmódjukat. A kártyapakliban 3 személyiségfejlesztő játék leírása található, melyek alkalmazásával spontán módon fejleszthetik ki magukban a képességet arra, hogy pozitívan álljanak az élet dolgaihoz, hogy észrevegyék magukban és maguk körül azt, ami értékes, és megtanítja őket, hogy minden nap találjanak valami pozitívumot a mindennapi eseményekben, amelyeknek a segítségével könnyebben elérhetik a céljaikat, magabiztosabbá és kiegyensúlyozottabbá válhatnak. 

Ha te is keresed a módját annak, hogyan tanítsd meg a gyermekedet játékosan pozitívan gondolkodni, akkor a Pozitív gyerek vagyok – pozitív megerősítések kártyajáték a legnagyobb segítségedre lesz ebben. A kártyák egyedül és csoportban is felhasználhatók.

A doboz tartalma:

  • 60 megerősítések kártya gyerekeknek,
  • 1 angyal kártya,
  • 2 tájékoztató kártya. 

Ajándékozza meg gyermekét a játékos tanulás új eszközével!

*********************************************************************************************************************p

Kívánom, hogy a gyereknek és szüleinek is sok segítséget nyújtson ez a csomag.

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)