Lelki egyensúly a családban - BOLDOG gyerek

Ez a dal bámulatosan csökkenti a stresszt

Ez a dal bámulatosan csökkenti a stresszt

A krónikus szorongás milliók életét keseríti meg nap mint nap a világon. Kutatás igazolta, ez a dal egészen elképesztő hatást gyakorol a stresszes állapotra. Úgy lazít el és nyugtat meg, hogy szinte észre sem veszed, csak az tűnik fel, hogy sokkal jobban vagy. Ugye, máris meg kell hallgatnod? Csak biztatni tudunk rá.

A stressz állapotát szinte mindenki legalább egyszer az életében megtapasztalja. Senkit sem kerül el ez a nagyon kellemetlen, szorongásos állapotot. Márpedig a stressz a negatív érzelmek mellett számtalan testi tünetet is okoz, így zsibbadtságot, szédülést, fejfájást, gyomorpanaszokat, sőt mellkasi fájdalmat is. Sokan gyorsan bekapnak valamilyen pirulát a tünetek enyhítésére, pedig ennél sokkal hatékonyabb és kímélőbb megoldásra bukkantak brit kutatók. Szerintük ugyanis a zene gyógyító hatása bámulatos.

A tudósok azt vizsgálták, vajon milyen dallam oldja a krónikus stresszt a leghatékonyabban. Rátaláltak a legmegfelelőbb dalra, melynek hatását önkénteseken is tesztelték, és maguk a kutatók is megdöbbentek, hogy ez a csodás zene percek alatt lenullázta a feszültséget. Miközben a pácienseknek lejátszották a Weightless (Súlytalanság) című dalt, figyelték a pulzust, az agy működését, a vérnyomást és a légzést. Az eredmények elképesztőek, hiszen több mint 65 százalékban csökkent a vizsgált páciensek feszültsége mindössze néhány perc alatt, miközben az energiaszintjük jelentősen emelkedett. Vagyis zenehallgatás közben nemcsak ellazultak az idegeik, de sokkal energikusabbak is lettek.

Nos, érdemes hinned a kutatásnak, és minél gyakrabban meghallgatnod a Marconi Union dalát. Bámulatos, varázslatos, lélekemelő, és akkor még a csodás képeket nem is említettük...

 Források: NLcafe / ewao.com

Ez a dal bámulatosan csökkenti a stresszt Tovább
Ezt tanulhatod Angelina Jolie-től, a nőtől, aki mindig a boldogságot választotta az életben!

Ezt tanulhatod Angelina Jolie-től, a nőtől, aki mindig a boldogságot választotta az életben!

Angelina Jolie a világ egyik leggyönyörűbb nője, legtehetségesebb színésznője, akinek az élete nem volt mindig fenékig tejföl, sőt volt olyan időszaka is, amikor öngyilkos akart lenni. De Angelina nem adta fel, sosem, így mára kivívta magának a tiszteletet, az elismerést, és emberek millióinak vált példaképévé.

Most pedig következzen 5 motivációs életlecke a színésznőtől, hogy jobban értékeld az életet és önmagad.

1. “Az élet sok kihívást tartogat. Azok, amelyektől nem tartunk, pont azokat kell kontroll alatt tartani.”

Az élet tele van akadállyal, problémával, amelyet meg kell oldani. Minél több nehézségen verekeded át magadat, annál tapasztaltabb, bátrabb leszel, és végül semmi sem fog megállítani, hogy elérd a célodat.

2. “Úgy nehéz rájönnöd arra, hogy ki is vagy valójában, hogy még mindig húzod magad után a múlt bőröndjeit. Én megtanultam azt, hogy ha tovább akarsz lépni az életben, akkor mindent magad mögött kell hagynod.”

A múltnak nincs hatása a jelenre. Ha meg sem próbálod elfelejteni a negatív érzéseidet, emlékeidet, akkor nem tudsz a jelennek örülni, mert a múltad fogja meghatározni az életed.

3. “Minden alkalommal, mikor elveszettnek érzem magam, előveszem a térképet, és ránézek. Addig nézem, vizsgálom, amíg rá nem jövök, hogy az élet egy óriási kaland, és még annyi minden vár arra, hogy megnézzem, megtapasztaljam.”

Így van. Ott van az életed, a világ előtted, csak el kell indulnod, hogy felfedezz magadnak minden szépséget, lehetőséget, és átélj minden pillanatot.

4. “Ha nincs fájdalom, akkor nem tudnánk azt, hogy mi a szenvedés, és ha nem lenne szenvedés, sosem tanulnánk a hibáinkból. Tehát a fájdalom és a szenvedés minden új lehetőség forrása, ezen érzések nélkül nem lenne élet sem.”

Ha bátor vagy, és kibírod a szenvedést, az életed utána teljesebb, nyugodtabb, békésebb lehet. A szenvedés a hibáidból adódik, és a hibáidból tanulnod kell, hogy ne ismételd meg.

5. “Sírással nem oldunk meg semmit, nehéz helyzetben az ölelés sem segít. A boldogságot viszont meg kell osztanod másokkal, azokkal akiket szeretsz. A fájdalommal neked kell egyedül megküzdened.”

Az életben vannak olyan helyzetek, mikor egyedül kell lenned, és meg kell birkóznod a magad lelki terheivel. Az élet csakis rólad szól, és ha szenvedsz, akkor azt túl kell élned, mert csak így lehetsz végül boldog.

Forrás: http://filantropikum.com/ezt-tanulhatod-angelina-jolie-tol-a-notol-aki-mindig-a-boldogsagot-valasztotta-az-eletben/

Ezt tanulhatod Angelina Jolie-től, a nőtől, aki mindig a boldogságot választotta az életben! Tovább
Napi idézet - Müller Péter

Napi idézet - Müller Péter

00_18.JPG

"Tudod, mennyire lesugárzik rólunk a társunk? Vagy ha nincs, a magányunk? Egy nő, ha jól éli meg a magányát, kifejezetten megszépül. Az anyaságtól is persze, de főleg, ha egy olyan férfi mellett él, akinek a lénye gazdagítja. Egy nőn látszik, milyen "kezekben van". És az asszony hatását is látni a férfin. Lehúzhatja, föl is emelheti a férjét. Például úgy, hogy nem engedi méltatlan dolgokat művelni. Minden, de minden látszik rajtunk! Még az éjszakai szeretkezés minősége is. Ne feledd, hogy a párkapcsolat: alkímia, ahol egymást kölcsönösen átváltoztatjuk.
Egyszerre vagyunk varázslók és elvarázsoltak."
Müller Péter

Napi idézet - Müller Péter Tovább
Könyvajánló: Érzelmi biztonság

Könyvajánló: Érzelmi biztonság

”Előfordul, hogy bár a gyerek látszólag kiegyensúlyozott és harmonikus körülmények között él, félelme, szorongása mégis már-már neurotikusnak hat. Ilyen esetekben a félelem okát inkább a család, a szülők életében, lelki alkatában, belső történéseiben kell keresni. Például az anya bizonyos tünetek alapján titokban súlyos betegségtől félti férjét, de erről senkivel sem beszél. Ez rendkívül nyomasztóan hathat a gyerekre, akiben rejtélyes módon megjelennek azok a képzetek és érzelmi tartalmak, amelyek a szülőben jelen vannak. Nagyon érdekes, amikor például a gyerek a pszichológusnál lejátszik valamit, amiről senki sem tud, csak mondjuk, az anya. Az anyának mondta meg az orvos, hogy a férje súlyos beteg, és az anya állítja, hogy senkivel nem beszélt róla – a gyerekkel sem, természetesen. A gyerek mégis betegséget (netán halált) játszik a pszichológusnál, mert valamilyen értelemben átveszi az anya képzetáramlását, és az ő tagolt aggodalma tagolatlan félelemmé alakul benne. Szóval a gyerek reagál a család feszültségeire, szorongásaira, sőt titkaira, tabuira is. A gyerek neurózisa tehát a család neurózisából, félelme a család szorongásos állapotaiból is adódhat.”

 

részlet a Érzelmi biztonság - Dr. Vekerdy Tamás (bővebb infó itt)

Könyvajánló: Érzelmi biztonság Tovább
Könyvajánló: Jól szeretni

Könyvajánló: Jól szeretni

"Ha a gyerekeket 'bizalomra neveljük', az nem teszi-e őket védtelenné azokkal szemben, akik rossz szándékkal közelednek hozzájuk? Nem! Ellenkezőleg. Akiben a bizalom ép, mert stabil, szerető környezetben nő fel, az érzelmileg kiművelt, igényes lesz – és nagyon is érzékeny arra, ha valami nem stimmel. Megérzi a hozzá közeledő ember elleplezett szándékát is. Még csak nem is kell hozzá tudatosan mérlegelnie, mert ösztönösen felismeri, hogy valami baj van. Szóval bármilyen különösen hangzik is: a feltétlen bizalom a szülő-gyerek kapcsolatban egy egészséges bizalmatlanságot, tartózkodást is magával hoz az idegenekkel szemben. Egy érzelmi biztonságban felnövekvő gyerek nagyon is készen áll az óvatosságra. Míg viszont a gyerekek súlyos érzelmi nélkülözését, deprivációját jelezheti az a tárt karú, ölelgetős közeledés, ahogy például az intézetben nevelkedő gyerekek 'rárontanak' az idegen felnőttre."

részlet a Dr. Vekerdy Tamás: Jól szeretni című könyvből (bővebb infó itt)

Könyvajánló: Jól szeretni Tovább
Az asszony, amikor úgy érzi, hogy elérkezett életében a gyermekvállalás ideje...

Az asszony, amikor úgy érzi, hogy elérkezett életében a gyermekvállalás ideje...

„Az asszony, amikor úgy érzi, hogy elérkezett életében a gyermekvállalás ideje, elvonul egy erdőbe, és addig ül egy fa tövében, amíg meg nem találja gyermeke énekét. Majd visszatér a faluba, és a leendő apának is megtanítja ezt az éneket, amivel együtt hívogatják, várják a gyermeket. Az anya rendszeresen énekel a méhében levő magzatnak, majd a dalt megtanítja a bábaasszonyoknak is, akik születésekor ezzel köszöntik őt. Ez a dal elkíséri a gyermeket élete legfontosabb pillanataiban, a különböző beavatási rítusokon keresztül egészen a haláláig. A dal a kötődési folyamat gyökereire mutat rá – a biztonságos érzelmi kötődés ugyanúgy kísér minket végig életutunkon, mint a kelet-afrikai gyermeket születésének dala. A biztonságosan kötődő személyek felnőttként értékesnek és szerethetőnek érzik magukat. A párjukat megbízhatónak és őszintének tartják, magas az elégedettségük a párkapcsolatukban, érzékenyebbek a partnerük szükségleteire és hosszabb a kapcsolatuk időtartama, mint a bizonytalan kötődésű személyeké.”

 

Az idézet Kádár Annamária Mesepszichológia című könyvéből való. Alcíme: Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban

További infó a könyvről: itt!

Az asszony, amikor úgy érzi, hogy elérkezett életében a gyermekvállalás ideje... Tovább
Egy minőségi hely ahova érdemes elmenni - Esszencia KÁVÉZÓ

Egy minőségi hely ahova érdemes elmenni - Esszencia KÁVÉZÓ

 

Érezted már azt, hogy kikapcsolódásra, egy kis édes semmittevésre van szükséged? Ezek a feltöltődés pillanatai, melyeknek fontos szerepük van életünkben, hogy aztán újult erővel tudjunk ismét nekilátni a munkának, a mindennapoknak..

Az Esszencia egy ilyen hely. Ide jó betérni és visszatérni. Hogy miért?

 •   finom friss a süti,
 •   minőségi a kávé,
 •   eredeti olasz fagyi
 •   kedves, barátságos kiszolgálás

Egy cseppnyi ESSZENCIA

 

Olasz pármai sonkából és mozarellából készült szendvicsek 

 

 

A friss házi készítésű desszert különlegességek.

A termékek laktóz-, és allergén anyag mentesek, csak természetes alapanyagokat tartalmaznak.

 

Gluténmentes olasz fagylaltok, természetes alapanyagból.

 

Óriási terasz

Nyáron rendszeresen koncertet tartanak ahol ingyenes a belépés.

Aki ellátogat a soproni Esszenciába szívből jövő minőségi vendéglátást, kiváló alapanyagokat, minőségi süteményeket és eredeti olasz fagylaltokat talál.

Kell ennél több? Szívből ajánlom :-)

Ha erre jársz próbáld ki !

Még több információ : 

http://www.esszenciakavezo.hu

http://www.facebook.com/Esszencia

Egy minőségi hely ahova érdemes elmenni - Esszencia KÁVÉZÓ Tovább
5 film, amiből erőt meríthetsz…

5 film, amiből erőt meríthetsz…

Néha jó álmodozni róla, hogy milyen lenne, ha lenne egy egész napom, amit mozizással tölthetnék a kanapén… és milyen jó lenne a napot mosolyogva, erővel és tettvággyal tele zárni. Ha ebből akár egyet is megnézel, meglátod sokkal jobb lesz a kedved!

 

Ízek, imák, szerelmek (Eat, Pray, Love)

Julia Roberts mindig jó ötlet, ezt a filmet azért választottuk, mert csodálatos utazásra (külső és belső) visz minket, és telis-tele van olyan mondatokkal, ami (szerencsére) nem szárnyal éteri magasságokban, viszont mindenképpen megfontolandó. Egy ezekből például így hangzik: „A gyerek olyan, mintha megjelölnének az arcodon. Teljes embert kíván, nincs mese.” Ehhez sok hozzá fűzni való nincs is. (Ja, és hát Javier Bardem…)

28 nap (28 days)

Egy korai Sandra Bullock, ami érdemtelenül alul értékelt, mégis igazi gyöngyszem. Különlegessége abban (is) rejlik, hogy nem egy klasszikus szerelmi történet, inkább egy történet arról, hogy szeresd magad, és találd meg a helyed olyan helyeken is, ahová egyáltalán nem akarsz menni – viszont muszáj. Hősnőnk 28 napos elvonóra megy, és soha életében ilyen jó dolog még nem történt vele. Már ezért az egy mondatért is érdemes megnézni: „Soha ne légy olcsó szlogen, mert költészet vagy!”

Sült, zöld paradicsom (Fried green tomatoes)

Ismét egy regény adaptáció, ami Amerikába visz, és olyan tökéletesen van megkomponálva, hogy szinte érezni a sült hús és a meggyes pite illatát. Egy csodálatos barátság meséje, ami váratlan helyen, váratlan időben születik, és a mesélés közben ismét. Ez a barátság azonban már a mi időnkben, de nem kevésbé váratlan szereplők közt. A nagyszerű Kathy Bates, és Jessica Tandy olyan leckét tanít az életről, amit magunkkal vihetünk: “Egy szív összetörhet, de attól még ugyanúgy dobog tovább.”

Thelma és Louise (Thelma & Louise)

Tudjuk, ez a klasszikus pont NEM a happy endről híres, mégis jó elmerülni benne. Mai napig feszes tempója, izgalmas képei, (Grand Canyon… hjaj), váratlan fordulatai ezredszerre nézve is oda vezetnek, hogy a tévé előtt bőgünk. Tudjuk mi lesz a vége, mégis újra meg újra arra gondolunk, talán mégse… talán ezúttal nem úgy lesz, ahogy (nem spoilerezünk). És amikor vége van mégis megnyugszunk, hiszen nem történhet másként.

(A fiatal Brad Pitt gatyában. Ha valami felvidít, ez az.)

Napsütötte Toszkána (Under the Tuscan Sun)

Természetesen lehet velünk nem egyet érteni, de azon adaptációk egyike, amikor a film jobb, mint a könyv – igaz, a történet szinte teljesen más. A megcsalt írónő, aki házat vesz Toszkánában. Süt, főz, barátokra lel, és ír. Talán nincs is köztünk olyan, aki titkon ne vágyna erre, persze a megcsalás nélkül. A filmekben minden lehetséges. Még az is, hogy valamennyi pénzünket egy romos villára költjük, ahol a viharban csak egy bagoly ül mellettünk az ágyon. A történet szépsége pont ez, elhisszük, hogy a dolgok jóra fordulnak a végén, még akkor is, ha teljesen másként történik minden, mint ahogy vártuk. „Az élet ezer lehetőséget kínál, de egy is bőven elég belőle.”

(Kéretik hozzá jóféle vörös bort inni, és enni valami olaszt…)

5 film, amiből erőt meríthetsz… Tovább
Napi idézet

Napi idézet

id-10033119_3.jpg

 

„Amikor szerelmes leszel valakibe, a lelkébe szeretsz bele. Mert egy nap a kémia megszűnik és a külső szépség elhalványul. De a lélek kortalan, örök. Ez az igazi, valós lényed, ami mentes az egótól. És ez az a hely, ahol a szerelem lakozik.” – Daniel Nielsen

Napi idézet Tovább
Fáj a foga? Jöjjön aznap!

Fáj a foga? Jöjjön aznap!

Dr. Csupor Péter, Gecsei-Luif Katalin, Horváth Katalin

A győri Angel DentiArt Klinika új szolgáltatásként bevezeti az aznapi fájdalomcsillapítást, amelynek célja, hogy minden páciens - aki sürgős ellátást igényel - még a fogfájás jelentkezésének napján hatékony kezelésben részesüljön.

A fogorvosi praxis egyik kihívása a kezelések időpontjainak pontos betartása. Számos oka lehet annak, hogy a páciensnek a tervezettnél több időt kell a várószobában tölteni. Ilyen például, ha a megbeszéltnél több kezelést szeretne az előző páciens, ha késik, vagy akár új pácienst hoz magával bejelentés nélkül. Ezenfelül a fogorvosi rendelőkbe mindennap számos telefonhívás érkezik fájdalomtól szenvedő páciensektől. Nehéz döntés elé állítja ez a gyakorló fogorvost, aki egyrészt szeretne segíteni a fogfájós pácienseken, másrészt nem akarja megváratni a már időponttal várakozókat sem. Egy jól működő praxisban leghamarabb 2–3 héttel korábban kaphat időpontot a jelentkező, ami egy akut fogfájás esetén elfogadhatatlan. Ennek a problémának a kiküszöbölésére vezeti be az Angel DentiArt Klinika legújabb szolgáltatását, az aznapi fájdalomcsillapítást. Célunk tehát az, hogy minden páciens – aki sürgős ellátást igényel – még aznap megfelelő kezelésben részesüljön. Ezért a rendelési idő végén mindennap tartunk fent helyet az aznap telefonáló fogfájós páciensek számára, legyen szó már régóta a rendelőnket látogató páciensről, vagy olyanról, aki aznap hallott rólunk először.

Ez a kezelés az egyszerű töméscserétől a gyökérkezelésen át a foghúzásig sokféle lehet, klinikánk széles körű szolgáltatásai a szükséges beavatkozások jelentős részét lefedik. A gyökérkezeléseket gépi módszerrel végezzük, ami jelentősen csökkenti a kezelés időtartamát, és növeli a fog gyógyulási esélyeit. A 3D-CT berendezésnek köszönhetően könnyen felderíthetők olyan problémák, amelyek nem múló, erős fogfájdalmat okoznak, mint például a rossz gyökértömés, a feltáratlan gyökércsatorna vagy a nem előtört bölcsességfog.

Dr. Hoffer László, Fodor Zsuzsanna

Ha a foghúzás már elkerülhetetlen, a fog pótlására több lehetőséget kínálunk a már hagyományosnak mondható fix hídtól kezdve az implantátumon rögzített koronákig. A kor követelményeinek megfelelően az Angel DentiArt Klinikán több implantátumrendszert használunk, az alkalmazott módszer kiválasztását mindig a páciens igényeinek figyelembevételével végezzük. Lehetőség van a többi között úgynevezett navigált implantációra, amelynek során (megfelelő csontkínálat esetén) az implantátumot vágás nélkül tudjuk beültetni a CT által megtervezett pozícióba. Amennyiben fogágybetegségben szenved a páciens, akkor a számukra kifejlesztett implantátumrendszerrel dolgozunk, ennek keretében a foghúzással egy időben helyezzük be az implantátumot, és egy héten belül fix fogpótlással látjuk el a beteget.

Természetesen nem szabad elfeledkezni az évenkénti kontroll fontosságáról, ennek során röntgenfelvétel készül, és fogkő-eltávolítást is végzünk. Ha azonban már megtörtént a baj – és azonnali segítségre van szüksége –, keresse bizalommal az Angel DentiArt Klinikát!

Amennyiben bármilyen kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségek egyikén, kérdezzen egyenesen az orvostól, vagy
 
JELENTKEZZEN BE MOST!

Angel DentiArt Clinic
 
+3696 320 234
Cím: 9022, Győr Lukács Sándor utca 19. 
E-mail: info@angeldentiart.hu
 
Vezető Orvos Dr. Csupor Péter
(fogszakorvos,implantológus)

Fogszakorvos: Dr. Hoffer László 
 Tel: +3630 256 10 57 

Forrás: http://www.kisalfold.hu/pr/faj_a_foga_jojjon_aznap/2523608/

Egy magyar videós csapat, mely a “Photo from above” nevet viseli töltötte fel ezt a csodálatos éjszakai felvételt Budapest nevezetességeiről madártávlatból. A felvételeket távirányítós helikopter segítségével készítették, így egy teljesen más szemszögből nézhetjük meg fővárosunkat. A választott dalok pedig tökéletesen passzolnak a fenséges látványhoz, remek munka. Reméljük még sok videót láthatunk tőlük. Ha neked is tetszett, oszd meg ismerőseidnek is.
Read more http://eztnezdmeg.com/ejszakai-legfelvetel-budapestrol-ez-gyonyoru/
Egy magyar videós csapat, mely a “Photo from above” nevet viseli töltötte fel ezt a csodálatos éjszakai felvételt Budapest nevezetességeiről madártávlatból. A felvételeket távirányítós helikopter segítségével készítették, így egy teljesen más szemszögből nézhetjük meg fővárosunkat. A választott dalok pedig tökéletesen passzolnak a fenséges látványhoz, remek munka. Reméljük még sok videót láthatunk tőlük. Ha neked is tetszett, oszd meg ismerőseidnek is.
“Gyönyörű így este Budapest,
Mikor minden csendesedni kezd,
Mikor a sok villany, szórja sugarát,
Az ember szebbet álmában sem lát.”

Read more http://eztnezdmeg.com/ejszakai-legfelvetel-budapestrol-ez-gyonyoru/
Egy magyar videós csapat, mely a “Photo from above” nevet viseli töltötte fel ezt a csodálatos éjszakai felvételt Budapest nevezetességeiről madártávlatból. A felvételeket távirányítós helikopter segítségével készítették, így egy teljesen más szemszögből nézhetjük meg fővárosunkat. A választott dalok pedig tökéletesen passzolnak a fenséges látványhoz, remek munka. Reméljük még sok videót láthatunk tőlük. Ha neked is tetszett, oszd meg ismerőseidnek is.
“Gyönyörű így este Budapest,
Mikor minden csendesedni kezd,
Mikor a sok villany, szórja sugarát,
Az ember szebbet álmában sem lát.”

Read more http://eztnezdmeg.com/ejszakai-legfelvetel-budapestrol-ez-gyonyoru/
Fáj a foga? Jöjjön aznap! Tovább
Szeretnénk több könyvet olvasni, de nincs elég időnk? Így lehet!

Szeretnénk több könyvet olvasni, de nincs elég időnk? Így lehet!

000.JPG

…vagy feküdjünk le későn

A baglyoknak inkább az éjszakai olvasást ajánljuk, természetesen figyelve arra, hogy elegendő idő legyen az alvásra is. Egy jó könyv lefekvés előtt ráadásul sokkal kíméletesebb a szemünknek, mint a TV vagy a számítógép monitorának fénye.

Mindig legyen nálunk az éppen aktuális könyvünk

Mindig adódhat egy-két plusz óra, például amikor késik a vonatunk. Csak akkor fogjuk igazán értékelni, hogy betettük reggel a könyvet, amikor már órák óta veszteglünk egy vasútállomáson.

Osszuk be az időnket

Igyekezzünk úgy alakítani a napi tervünket, hogy mindig legyen időnk egy kis olvasásra. Akár azt is előirányozhatjuk magunknak, hogy naponta hány oldalt vagy hány fejezetet szeretnénk elolvasni.

Tegyünk a motiválatlanság ellen

Előfordulhat, hogy egy-egy könyv első néhány fejezetén szinte „át kell rágnunk magunkat”, hogy végre történjen valami. Ezért gyakran sokan feladják az olvasást – érdemes utána nézni a könyvről szóló véleményeknek, értékeléseknek, tetszik-e egyáltalán azoknak, akik már olvasták. Figyelem, spoiler-veszély!

Forrás: http://www.ridikul.hu

Szeretnénk több könyvet olvasni, de nincs elég időnk? Így lehet! Tovább
Hamm biobolt és szendvicsbár - Győrben

Hamm biobolt és szendvicsbár - Győrben

 

A Győriek figyelmébe szeretném ajánlani a Hamm biobolt és szendvicsbárt - Győr, Szent István út 35-37.

 


 

A Hamm biobolt és szendvicsbár két egészségtudatos generáció találkozása, egy anya-lánya szerelemprojekt. Azért lettünk „hamm”, hogy már nevünkkel is bizonyítsuk, az egészséges életmód nem a lemondásokról szól, hanem igenis lehet élmény: egy ízletes, jó falatokkal teletűzdelt életforma. Sőt, ez az élmény már a vásárlásnál kezdődik. Ezért tudatosan többet akartunk nyújtani a megszokott biobolt külsőnél. Egy olyan üzlet kialakítására törekedtünk, ahova jó érzés belépni és izgalmas a sorok között korzózni, mert minden elemében barátságos, trendi, könnyed és nyitott.

 

Üzletünkben megtalálod mindazokat az alapanyagokat, amik ahhoz szükségesek, hogy otthon is egészséges, teljes értékű és természetes ételeket készíthess. Teljes kiőrlésű, bio gabonából készült kenyerek és péksütemények, ellenőrzött biogazdálkodásból származó, az adott évszaknak megfelelő zöldségek és gyümölcsök, csomagolt bio és natúr élelmiszerek széles kínálatából szemezgethetsz, ha betérsz hozzánk.

Szendvicsbárunk naponta frissen készülő étel- és italkínálata pedig ideális megoldás a sűrű hétköznapokra. Indítsd a „hamm”-ban a napot egy egészséges reggelivel, vagy ugorj be hozzánk egy szendvics-saláta kombóra ebédidőben! Örülünk, ha leülsz nálunk, de ha sietős napod van, azt is megértjük. Ezért minden helyben készült ételünket praktikusan csomagoljuk, hogy könnyedén veled tarthassanak, bármerre is indulsz tőlünk tovább.

Bővebb információ: https://www.hammbio.hu/

Hamm biobolt és szendvicsbár - Győrben Tovább
A párkapcsolatok csendes gyilkosa

A párkapcsolatok csendes gyilkosa

Nem a kommunikáció hiánya. Nem a pénz, és nem a szex. A csendes, lábujjhegyen lopakodó kapcsolatgyilkost úgy hívják: elvárások. Folytonos boldogtalanságot, kényelmetlen hiányérzetet, és tartós frusztrációt hív életre. A boldogtalan, örök, hisztiző, toporzékoló gyerekkorra ítélt szerelmek soha nem képesek felnőni, szárba szökkenni, nem képesek életerős, daliás, büszke érzéssé válni, mert mohón és kétségbeesetten, mindig hiányolni fogjuk benne az elvárt dolgokat.

A fejekben megszületnek a „neked ilyennek, vagy olyannak kellene lenni” kezdetű elvárt érzések és tettek, először csak apró szurka piszkát döfködünk a másik ember szívébe, és próbáljuk elütni humorral. Aztán már a hétköznapok is így telnek, nincs megnyugvás, nincs egymásban feloldódás, nem lehetsz önmagad. Az elvárások kinyírják a spontaneitást, az őszinte, ösztönös mozdulatokat egymás felé, csak kritizálnak, felrónak, és meg akarnak változtatni. Elfedik a varázslatot, nem szemlélnek csodálattal, nem gyönyörködnek tökéletlenségünkben, senki nem örül bukdácsoló létezésünknek, és senki nem szeret minket önmagunkért.

Ha akarjuk, ha nem, aki igazán szeret, az Pál apostol útját járja, mert megtanulta végre, mi az a feltétel nélküliség. Ahogy nem várhatjuk el, hogy süssön a nap, ne essen az eső, ne legyen forgószél, szivárvány, szállingózó hó, vagy csontig hatoló fagy, úgy a másiktól sem várhatom el, hogy lépjen ki egyéniségének meglepő, nem mindennapi, egyedi, vagy éppen hétköznapi jelmezéből, köszönjön el tőle, tegye fel azt a polcra, és álljon előttem meztelenül, magasra tartott karokkal, majd én felruházom új, nekem tetsző tulajdonságokkal, az én elvárásaim szerint.

Amikor nincsenek elvárások, akkor otthon érezheted magad. Akkor úgy nyilvánulsz meg, és az lehetsz, aki valóban vagy. A másik ember örömét leli az egyéniségedben, a küllemedben, az élethez való hozzáállásodban, örül neked, melléd szegődik, így lesztek társak. A modern kori ember igényes, nem elégszik meg akármivel, és közben észre sem veszi, hogy csöndesen, alattomosan érzelmi zsarolóvá válik, ahogyan a másik fél is. Védelmi vonalat épít a sürgető, behódoló megfelelési kényszer építőköveiből, és már nem adja önmagát, görcsös szerepjátszásra kényszerül, csak feszülten figyeli saját reakcióit, mozdulatait. Az elvárásoknak való megfelelési kényszer nem más, mint az elfogadásért való könyörgés. Erre kényszerít manapság e rendkívül igényes világrend. Évekbe telik, amíg az ember rájön, hogy mi is a vágya. Amikor egy reggelen csöndesen ráébred, hogy a valódi, őszinte út az egyetlen, amin érdemes járni. Magyarázkodás, elvárások, megfelelési kényszer nélkül, mert így tetszik, így ad lelki megnyugvást. Évekbe telik, amíg kibogozzuk az igazságot, a hamis álruhák, mérgező emberi kapcsolatok, és társas magány tömkelege közül. Hogy nem szerethet mindenki, nem lehetünk jók mindenki szemében, és nem szolgálhatjuk ki mindenki igényeit.

Én szerettem azt a folyót. Csak úgy, magyarázat, tudományos definíció, és elvárások nélkül szerettem. Amikor odamentem, és leültem a partján, megnyugtatott, lecsendesített, és ő sem várt cserébe tőlem semmit. Úgy szerettem a folyót, amilyen. Volt szürkésbarna, kékesfekete, áttetsző zöld, tarajos, dühös, volt rajta békés, csillámló ezüsthíd, és narancsszínű aranyhíd. Az én folyóm volt, soha nem mondtam neki, milyen legyen, és akkor majd jobban fogom szeretni. Nem vártam soha semmit, nem vártam el, hogy most ne legyen dühös, mert nekem akkor jobban tetszene. Nem kértem, hogy kisebb legyen, kecsesebb, vagy szélesebb, mélyebb. Gyönyörű volt, a maga vad, öntörvényű, szabálytalan, sokszínű tökéletességében. Szerettem azt a folyót, és hűséges voltam hozzá, mert nem vártunk el semmit egymástól, és nem ígértem neki semmit. Csak szerettem.

Amikor egy tiszta, elvárások nélküli, érintetlen szerelemre gondolok, mindig a folyó jut eszembe.

Az elvárások szorongatnak, összeroppantanak, bezúznak, és örök, boldogtalan útkeresővé tesznek. Minél kevesebbet vársz, annál szabadabb lehetsz, akkor nem érezheted úgy, hogy becsaptak, akkor az előre vizualizált ideális kép nem válik nyomortanyává. Maradj igényes, de azt, aki másféle utakon jár, más nyelven szól, és máshogyan szép, mint te, ne akard erőszakkal megváltoztatni a saját sablonod szerint. A szeretetnek nincs feltétele, de a kapcsolatoknak van. Ezek azonban nem a másik lényén, egyéniségén buldózerrel pusztító elvárások. A szeretetkapcsolatok feltétele, hogy mindkét fél önként, önzetlenül, lepakolja a másik ember elé azokat az értékeket, ami nélkül egyetlen emberi kapcsolat sem lehet működőképes: tisztelet, őszinteség, gondoskodás, lojalitás, együttérzés, figyelem, tapintatosság, a szeretet kimutatásának képessége. Ahol van szeretet, ott nincs követelés, nincs függőség.

Hiszen nem követelhetem senkitől, hogy tegyen boldoggá. 

Forrás: stylemagazin.hu

A párkapcsolatok csendes gyilkosa Tovább
Ez a csomag is elkezdi útját...

Ez a csomag is elkezdi útját...

1_13.jpg

Éld jól az életed most! - cd melléklettel - Tanuld meg használni a megerősítéseket!***

A kezedben tartott ekönyv és CD továbbsegít azon a csodálatos élethez vezető ösvényen, amelyen az Éld az életed elindított. Nem csupán arra kapsz választ, hogy mik a megerősítések, hogyan kell megfogalmazni és használni őket, de a konkrét témakörök:

 • egészség,
 • félelmek,
 • kritikus gondolkodás,
 • függőségek,
 • megbocsátás,
 • munka,
 • pénz és gazdagság,
 • barátok, 
 • szerelem,
 • öregedés

 – és gyakorlatok segítségével pozitív változásokat idézhetsz elő az adott életterületeken. A CD-mellékleten található hangfelvétel további segítséget nyújt azokkal a megerősítésekkel kapcsolatban, amelyeket a saját hasznodra fordíthatsz. Fogj hát hozzá!

További információ a könyvről: itt!

Kívánom, hogy a gyereknek és szüleinek is sok segítséget nyújtson ez a csomag.

Ez a csomag is elkezdi útját... Tovább
Ez a csomag is elkezdi útját...

Ez a csomag is elkezdi útját...

2_2.jpg

 

Egyszerűbb gyermekkor - Hogyan neveljünk nyugodtabb, boldogabb, magabiztosabb gyerekeket?

 

Ez a könyv arról szól, miként csökkenthetjük gyermekeink életében a fékevesztett tempót, a stresszt, a képernyők uralmát, a tárgyak, tevékenységek és tagolatlan információk sokaságát, melyek anélkül árasztják el és teszik függővé őket, hogy igazi örömet nyújtanának nekik. (Sőt: közvetlenül járulnak hozzá ahhoz, hogy napjainkban egyre több a különböző pszichológiai „címkével” ellátott – hiperaktív, figyelemzavaros,magatartászavaros – gyerek.) Bővebb infó: itt

 

Jól szeretni. Tudod-e, hogy milyen a gyereked?

Ebben a könyvben a találkozásoknak ezt a részét, illetve a kérdésekre adott válaszokat találja meg az Olvasó. Nem kérdés-felelet formájában, hanem a kérdéseket, az elmondott eseteket is beledolgozva az egyes témákról szóló részecskékbe. Bővebb infó: itt

 

Szeresd úgy hogy érezze! - 5 szeretetnyelv - Gyerekekre hangolva

Ahhoz, hogy gyermekünk egészségesen fejlődjön, elengedhetetlenül fontos, hogy betöltsük érzelmi szükségleteit, azaz érezze szeretetünket és elfogadásunkat.Bővebb infó: itt

Kívánom, hogy a gyereknek és szüleinek is sok segítséget nyújtson ez a csomag.

Ez a csomag is elkezdi útját... Tovább
Dr. Domján László – Kincseim… és ami mögötte rejlik

Dr. Domján László – Kincseim… és ami mögötte rejlik

 

írta:

Mindnyájan szeretjük és gyűjtjük a kincseket. Ki valós vagyoni értékeket, műtárgyakat, aranyat, más a szellemi, lelki kincseket. Ráadásul a legtöbben szeretjük megosztani a világgal, hogy mások is gyönyörködhessenek benne. Amikor valaki Kincseim címmel ír könyvet, olyan ajándékokat szeretne megosztani a világgal, amelyek sokat jelentenek számára. Dr. Domján László legújabb könyve ilyen értékekről szól.

Azt hiszem, elmondható, hogy a jelenlegi magyar személyiségfejlesztő, ezoterikus, spirituális világ nem kerülhető meg az Agykontroll nélkül. Sok embert ismerek, akiket az Agykontroll indított útjára, jómagamat is beleértve, és az elmúlt 25 év alatt az országban az egyik legáltalánosabban elterjedt technikává vált. Az Agykontroll sikere abban rejlik, hogy nem csak elméletről szól, hanem a hétköznapi élethelyzeteinkre nyújt számos hasznos megoldást, amit a gyakorlatban is használhatunk.

Az elménk lehetőségeinek megismerésével és kihasználásával képessé válunk arra, hogy életünket sokkal nagyszerűbbé, könnyebben működővé és boldogabbá változtassuk. Az agykontrollos sikertörténetek mind ebben erősítenek meg, hiszen a pozitív eredmények ismerete olyan motiváció lehet számunkra is, amelyek támogatnak minket abban, hogy használjuk ezeket a technikákat.

Az Agykontroll Magyarországon összeforrt dr. Domján László nevével, aki mondhatni számos ember életére volt meghatározó hatással. Ebben a könyvében elmeséli nekünk, ő maga hogy került kapcsolatba a Silva-féle módszerrel. Saját személyes története is bizonyítja, hogy olykor bizony nem tudhatjuk, hogy amit életünk egyik pillanatában még a legnagyobb csapásként élünk meg, azt idővel már áldásos lehetőségnek látjuk, amely olyan ajtókat nyitott meg, amelyek nem nyíltak volna ki a nehézségek nélkül.

A könyvben olvashatóak csodás eredmények betegségekből való felépülésről, alkoholproblémák leküzdéséről, de olyan hétköznapi helyzetekről is, mint a bérletünk megtalálása. A technikákat egyfajta svájci bicskaként előhúzhatjuk és használhatjuk, amikor úgy érezzük, hogy szükségünk van rájuk. Az Agykontroll sem csodaszer, de kétségkívül hozzájárul ahhoz, hogy átlagos eszközökkel átlagon felüli eredményeket érjünk el.

A könyvben az agykontrollos sikertörténeteken túl bepillantást nyerhetünk azokba a személyiséget formáló gondolatokba is, amelyek idővel megkerülhetetlenné válnak a spirituális úton lévők számára. Ezen az úton Dr. Michael Newton és Eckhart Tolle gondolatai kísérnek minket, amelyek a lélek útjának bemutatásában, illetve a jelen, a most hatalmának az elismerésében teljesednek ki.

Dr. Domján László legújabb, most megjelent könyve hozzásegít ahhoz, hogy a motiváció, a hit és a példák erejének köszönhetően felfedezzünk magunkban olyan tartalék erőket, amelyeket sokszor csak krízishelyzetben használunk. De vajon mennyiben változna meg az életünk, ha nemcsak betegség vagy nehézség esetén, hanem a hétköznapokban is használnánk őket?

Sokszor csak egy szó, egy mondat, egy könyv az, ami elindít, vagy ami átlendít egy nehezebb időszakon, miközben új lehetőségekkel ajándékoz meg. Mindnyájunk életében más ez a szó, ez a mondat, ez a könyv. És biztos vagyok benne, hogy lesz sok olyan olvasó, aki számára ez a kincs a Kincseim lesz…

Első olvasói visszajelzések:

„Tanító mű! Sokaknak tudsz segíteni vele, és nagyon olvasmányos, végig fenntartja az emberek figyelmét! Fantasztikus!”

„Fantasztikus, lebilincselő olvasmány, nem tudom letenni!”

 

Forrás: http://www.nlcafe.hu/horoszkop/20170608/dr-domjan-laszlo-kincseim/

Dr. Domján László – Kincseim… és ami mögötte rejlik Tovább
Domján László: „Az emberi elme képes a gyógyításra”

Domján László: „Az emberi elme képes a gyógyításra”

Fotó: agykontroll.hu

Dr. Domján Lászlót nyilván azok is látták valamelyik televízió-csatornán, vagy olvastak vele készült beszélgetést, akiktől nagyon távol áll ez az önfejlesztő, önsegítő módszer. Laci és csapata emberek ezreinek segített megváltoztatni, jobbá tenni az életét 1990 óta.

Az utóbbi időben több olyan beszélgetést is készítettem híres személyiségekkel. Ők már régen beavattak: ha valaki a „hogy vagy?” kérdésre „egyre jobban” – mondattal felel, az csakis agykontrollos lehet, hiszen ez az ő jelmondatuk.

Sándor András interjúja.

Azt mondta rólad valaki, hogy téged egyáltalán nem lehet felidegesíteni semmivel.

Tényleg nem. Régebben persze ez nem így volt. Húsz évvel ezelőtt szorongó voltam. Sikeres, de szorongó. Most meg baromi nyugodt vagyok és sikeres.

Miért szorongtál régen?

Mindenért. A mamámtól örököltem ezt a szokást. Ő egy nagyon aggódó ember, most 93 éves, matematika-fizika szakos nyugdíjas tanárnő. Sokszor aggodalommal tekint a világra. Talán azért is, mert pici korában szegények voltak a szülei. Hogy életben maradjon, a Vöröskereszt kivitte őt Hollandiába és Belgiumba. Elszakították a szüleitől, s nyilván ezért alakult ki benne ez az aggódó-szorongó magatartás. Heten vagyunk testvérek. A nagyobb gyerekek inkább papám hatása alatt voltak, a kisebbek pedig a mamám tulajdonságait örökölték. Így én is, mivel a hatodik gyerek voltam a családban.

Ha annak idején, 1987-ben nem hagy el a feleséged, sosem hozod be az országba az Agykontrollt?

Ezt nem lehet tudni. Akkor mindenesetre nagyon megviselt ez a magánéleti válság. A feleségem beleszeretett valakibe, s tönkrement a házasságunk. Arra gondoltam, ha már ekkorát változott az életem, minden szempontból változzon igazán nagyot. Abban az időszakban az Országos Reumatológiai Intézet megbecsült belgyógyásza, és reumatológus szakorvosa voltam. Az orvostudomány kandidátusa címet is megszereztem, tudományos fokozatom volt, ami azt jelentette, hogy ha nem csinálok semmit, néhány éven belül akkor is valószínűleg osztályvezető-főorvos lettem volna, ami Magyarországon az orvosi világban a karrier csúcsa. Ugyanakkor, miután bekövetkezett ez a szerencsétlen magánéleti változás, azzal akartam foglalkozni, amihez igazán értek. Ez pedig nem más volt, mint szerkezetek feltalálása. Mérnöki vénám van. Ha mondasz nekem valamilyen szerkezeti problémát, akkor egy héten belül egy jó ötletet, két héten belül egy nagyon jó ötletet, egy hónapon belül pedig egy különlegesen jó ötletet fogok neked szállítani. Született is négy szabadalmazott találmányom, jobbára orvosi műszerek. Éppen ezért azt gondoltam, elmegyek egy magyar, vagy külföldi orvosi műszerfejlesztő céghez ezzel a tudással, s a kreativitásomból fogok élni. Amikor felmondtam az ORFI-ban, úgy néztek rám, mint egy hülyére. Mert amikor valaki valóban finisben van, és ott hagy csapot-papot, az nem ésszerű. Legalábbis egy józan gondolkodású ember számára. Próbálkoztam több helyen, de sehol nem kaptam állást. A gyerekeimet és magamat addig magánrendeléssel tartottam el. 1989 januárjában pedig váratlanul betoppant az életembe az Agykontroll. Ausztráliában élő, matematika-fizika szakos tanárnő nővérem küldte el a könyvet azzal a megjegyzéssel, hogy Lacikám, tudom, hogy hihetetlen, mégis igaz. Néhány oldal után ki akartam dobni a kötetet, mert egyre hihetetlenebb dolgokat olvastam benne. Még hogy a képzeletünkkel befolyásoljuk sorsunk alakulását? Micsoda hülyeség ez?  – mondtam akkor.

Ne rohanjunk ennyire előre az időben! Már azelőtt is szorongtál, mielőtt elhagyott a feleséged?

Igen, hiszen ilyen volt az alaptermészetem.

Lehetséges, hogy a szorongással vonzottad be a későbbi rosszat?

Érdekes gondolat, ez így még soha nem merült fel bennem. Nem hinném, mert nem olyan szinten szorongtam, hogy reggeltől estig a kezemet tördeltem. De kétségtelen, hogy aggodalomra hajlamos lelki alkatot hoztam magammal a gyerekkoromból. Talán jobb lett volna a kapcsolatunk, ha nincs ez a tulajdonságom. Nézd, ha már ilyen intim dolgokról beszélünk, akkor elárulom, hogy már a megismerkedésünkkor elkövettem egy hibát. 23 éves koromban szerettem bele a volt feleségembe egy társaságban. Nagyon megtetszett, elhívtam korcsolyázni, sokat találkoztunk, s egyszer, egy teázóban azt mondtam neki valamire, hogy „ez olyan nyilvánvaló, mint az, hogy szeretlek”. Elpirult, és őszintén elmondta, hogy ő viszont nem szeret engem. Mondtam, ez pech. Utána beszélgettünk arról, hogy találkozzunk-e még. Ő aztán tanácsot kért egy pap barátunktól, hogy nem szemétség-e, ha továbbra is találkozik velem. Mert ugyan nem szeret, de nagyon jól érzi magát a társaságomban. A pap barátunk pedig azt mondta, hogy miért lenne szemétség, találkozzunk nyugodtan. Idővel aztán ő is úgy érezte, hogy belém szeretett. A lényeg azonban, hogy egy nagyon ingatag alapra épült a házasságunk, ami 11 év múlva véget is ért. Akkor szeretett bele igazán valakibe.

Hogyan élted meg a válást?

Belebetegedtem. Begyulladtak az izületeim, alig tudtam járni. Az ORFI-ban a munkatársak szívták le a váladékot az ízületeimből. Összeroppantam. Akkor gyógyultam meg, amikor meg tudtam neki bocsátani. Alfában elbúcsúztam tőle. Azt mondtam, oké, megértelek, megbocsátok. Légy boldog, isten áldjon. De ez három évvel később történt. A válásom idején még nem ismertem az Agykontrollt. Csak később jöttem rá, hogy a testi egészséghez mennyire fontos az, hogy a lelkünkben béke és nyugalom legyen. Számomra a rendszeres relaxálás hozta meg a mély nyugalmat.

Minden nap relaxálsz?

Igen. Reggel, ébredés után, és este, elalvás előtt. Ha éjjel felébredek valamiért, és nem tudok aludni, olyankor behunyom a szemem, tetőtől-talpig ellazulok, és különböző célokat programozok. Majd egyszer csak elalszom.

25 év elteltével, miként viszonyul az Agykontrollhoz a hazai társadalom?

Azok az emberek, akik végig ülték az Agykontrollt, tudják, hogy nem butaság. Akik nem végeztek tanfolyamot, azoknak egy része még minig elvarázsolt marhaságnak tartja a módszert. De hozzáteszem: a világ legrangosabb orvosegyetemén, a Harvardon néhány éve már működik egy kiegészítő orvoslás-tanszék, ahol ugyanazt tanítják, amit idehaza mi is. Az ellazulást, az ellazult állapotban történő képzelődés gyógyító, immunrendszer-erősítő hatását. Ahogy múltak az évek, egyre jobban alátámasztotta a tudomány az oktatásainkat. Aki tájékozott, tudja, hogy tényleg működik a módszerünk. Vannak persze olyan dolgok, amelyek sokaknál még ma is kiverik a biztosítékot. Ilyen például a hatodik érzék, a telepátia, de ezek is létező jelenségek. Az okos ember pedig kiaknázza a létező jelenségekben kínálkozó lehetőséget. Például, ha valaki megtetszik, fel tudom hívni magamra a figyelmét, vagy állásinterjú esetén meg tudom növelni az esélyeimet. Vagy a veszélyt is előre meg lehet érezni. Van egy budapesti agykontrollos, Domokos Gabriellának hívják, akinek a sok gyakorlás következtében különlegesen jól működik a hatodik érzéke. Tapasztalatait meg is írta könyvben. Tavaly nyáron felhívtam, és elmeséltem neki, hogy nagyon kellene egy holland ismerősöm telefonszáma, de sehol nem találom. Kértem, hogy nézze meg alfában. Öt perc múlva visszahívott, lediktálta a telefonszámot, tárcsáztam, és stimmelt. Vagy volt egy srác, aki felhívta Gabit, hogy nézze már meg, mi a papája betegsége. Megjegyzem, számtalan beteg ember életét mentette meg ez a lány pontos diagnózissal a szemem láttára. Mondta Gabi, hogy látja, épp most fejezték be a hasi műtétet a papán, de szóljanak gyorsan a sebésznek, mert benne maradt a szervezetében egy törlőrongy. A srác rohant az orvosi szobába, hogy elnézést főorvos úr, de egy budapesti agykontrollos lány úgy látja, benne maradt egy törlőrongy a papám hasában. Az orvosok kinevették, hogy ez milyen abszurd dolog. A főorvos üzente is a “nagyokos lánynak”, hogy nyugodjon meg, nem maradt bent semmi, minden rendben van. Délután rosszul lett a beteg, elvitték CT-re, ahol pontosan kirajzolódott egy törlőrongy a hasában, rohantak is vele azonnal a műtőbe. Tehát a hatodik érzék igenis működik. Tudom, hogy sokan misztikus és tudománytalan dolognak hiszik, de akkor is létezik. Nem tudom, láttad-e, kering az interneten egy nagyon érdekes előadás egy agykutató nőről, dr. Jill Bolte Taylorról, aki a Harvard egyetemen dolgozott. Ez a nő agyvérzést kapott, a bal agyféltekében alakult ki egy golflabda méretű vérrög. A bal agyfélteke leállt emiatt, csak a jobb agyfélteke funkcionált. Viszont hihetetlen örömöt érzett. Teljesen abszurd volt, hogy egy agyvérzés közben euforikus boldogság lett rajta úrrá. Azt érezte, hogy mindennel és mindenkivel összekapcsolódik, hiszen végső soron energialények vagyunk. Pontosan ennek, a minket mindenkivel és mindennel összekapcsoló jobb agyféltekének az edzése hozza elő a hatodik érzéket. Azok a képzelet-gyakorlatok, amelyeket az Agykontroll tanfolyamon végzünk, a jobb agyféltekét izmosítja. Ugyanis a mi kultúránkban, ami egy nagyon racionális kultúra, a képzelődő jobb agyfélteke ellustul, bizonyos értelemben elsatnyul. A gyakorlatok segítségével előhozzuk a hatodik érzéket, ami mindenféle megérzést elősegít. Mindenképp egy hasznos képesség. Csizmazia Margit győri asszony például két ismerősének is meg tudta mondani alfában, hogy hol lyukadt ki a vízvezeték cső, ott ástak le a kertben, nem kellett napokig kutatni. Ez is a hatodik érzék hatása.

NEKEM IS VOLTAK MELLÉFOGÁSAIM ÉS VESZTESÉGEIM A KÉT ÉVTIZED ALATT

 

Amikor elkezdted 22 évvel ezelőtt, olyan életed vizualizáltál magadnak, amilyet most élsz?

Igen.

Minden bejött?

A lényeg bejött. Nekem az volt a célkitűzésem – még ha ez illetlenül nagyzolónak is tűnik -, hogy minél nagyobb mértékben meg tudjam változtatni a magyar emberek gondolkodásmódját. Hogy merjenek célokat kitűzni maguk elé, és gondolkodjanak pozitívabban. A magyar gondolkodás ugyanis eléggé pesszimista. Gondolj csak arra, hogyan mulat a magyar ember. Ilyeneket énekel, hogy “beteg vagyok, fáj a szívem, nem sokáig élek már…” Közép-Amerikában egymás mellett van két ország, Costa Rica és Nicaragua. Costa Ricában ha valami jó dolog történik az emberrel, azt mondják, hogy ezért érdemes élni. Nicaraguában pedig, hogy ezért érdemes meghalni. Costa Ricát Közép-Amerika Svájcaként emlegetik, vagyis egy viszonylag prosperáló ország. Nicaragua viszont alapvető gondokkal küszködik. Tehát az emberek gondolkodásmódja alapvetően befolyásolja egy nép életét, sorsának alakulását. És ezt ma már a kvantumfizikusok is állítják. Az emberi tudat ugyanis még anyagi folyamatokat is befolyásol. Visszatérve tehát, az volt a célom, hogy minél több embernek megtanítsuk ezt a hasznos önsegítő módszert. Segítsek nekik megérteni, hogy érdemes megoldáscentrikusan élni. Mert mindenki kap pofonokat az élettől, csak nem mindegy, hogyan áll hozzájuk.

Magad is kaptál, a válásodat követően is?

Hajjaj! Bizony hoztam rossz döntéseket, annak ellenére, hogy ismerem az Agykontrollt. Voltak melléfogásaim és veszteségeim a két évtized során. De ez mind a lecke része. Attól függ minden, hogyan állunk hozzá. Lehet úgy is hozzáállni, hogy búskomor leszek, és reggeltől-estig sírdogálok. Vagy azt mondani, hogy minden rosszban van valami jó. Ha tegyük fel, 1987-ben alkoholista lettem volna, mert elhagyott a feleségem, minden barátom azt mondta volna, hogy érthető, hiszen szegény Lacinak tönkrement a házassága, ezért alkoholba fojtja a bánatát. Viszont, ha akkor ezt teszem, ma nem tanítanám az Agykontrollt, és anyagi szempontból sem lennék ennyire sikeres. Azt gondolom, egy csapást is lehet haszonra fordítani. A fájdalmat arra használtam, hogy hajtson, és erőt adjon egy új területen. Igaz, hogy kicsit munkamániás lettem az elmúlt évtizedekben, picit talán túlzásba vittem a dolgot, mert 1990. október 20-a óta szinte minden hétvégén tanítok. És gyakran előfordult, hogy hétköznap is volt tanfolyam. Ha idehaza nyáron szünetet tartottunk, akkor épp külföldön voltam továbbképzésen, vagy előadásokat tartottam az Egyesült Államokban, Ausztráliában, és Nyugat-Európában.

Mi hajt még ennyi idő után?

Azok a visszajelzések, amelyeket naponta kapok. Amikor azt írják, hogy a módszerünknek köszönhetően meggyógyultak, pedig már lemondtak róluk. Nemrég Győrött tartottam tanfolyamot. Ott volt ismétlőként egy 19 éves lány, Panni, aki régebben kábítószeres volt, a heroin rabja. Aki egy kicsit is jártas a témában, tudja, hogy a heroin maga a pokol, őrült erős függőséget okoz. A mamája elhozta két éve Agykontrollra. Gyökeresen megváltozott az élete. Régebben úgy mutatkozott be a pszichiátrián, hogy Panni vagyok 16 éves és heroinfüggő. Most úgy mutatkozik be, hogy Panni vagyok, 19 éves, és imádok élni. Ha ilyen visszajelzéseket kapsz, az hajt előre az úton. Ráadásul ez egy nagyon egyszerű tudás, nem bonyolult. Pofonegyszerű az Agykontroll, bárki meg tudja tanulni. Olyan, mint egy barkácskészlet. Ha van otthon egy jó harapófogód, csavarhúzó-készleted és kalapácsod, akkor a legtöbb házi barkács-feladatot el tudod látni. Ugyanígy az agykontrollos technikák a legtöbb hétköznapi probléma megoldására használhatók. Célok elérésére, szokások megváltoztatására, öngyógyításra.

Te olvasod el a hozzád érkező leveleket, vagy az asszisztensed?

Én. Pedig naponta száznál több e-mailt kapok. Nem vagyok megközelíthetetlen, ha erre célzol. Sőt, hetente kétszer telefonon is el lehet érni, amikor úgynevezett “fogadóórát” tartok Gábor bátyámmal olyanoknak, akik tanfolyamot végeztek. Általában BKV-n utazom, metróval, busszal, villamossal közlekedem, bárki megszólíthat, és meg is szólítanak. Elmondják, hogy ők is voltak tanfolyamon, és amíg utazunk, dumálunk.

Miért utazol tömegközlekedéssel?

Praktikus okokból. Állandóan áll a város, s így még parkolni sem kell. Tavasztól őszig egyébként gyakran használom a régi Simson motorbiciklimet. Persze, ha csomagot viszek, akkor nyilván autóval megyek, és a vidéki tanfolyamokra is azzal utazom. Egyébként zavar a fényűzés.

Furcsálltam is, hogy nincs óriási irodád városra néző panorámával valamelyik nagy irodaházban.

Megtehetném, de ott nem érezném jól magamat. Lakhatnék például villában is, de jobban szeretem a második kerületi kis társasházi lakásomat. Egy túl elegáns étterem is már zavar. Jobban szeretem a tiszta, középkategóriájú vendéglőket.

Nem véletlenül kérdezlek ennyit a pénzről, hiszen többször említetted, hogy ez a két évtized tisztes anyagi hasznot is hozott. Nem bolondított meg a pénz?

Nem, mert soha nem vágytam fényűzésre. Szüleimmel és testvéreimmel sokáig szerény anyagi körülmények közt éltünk. Ma rendszeresen támogatok különböző alapítványokat, mert őszintén vallom, hogy aki a Sorstól sokat kapott, az adjon is. Számos karitatív tanfolyamot tartottunk az elmúlt években.

Mi a legnagyobb luxus az életedben?

Talán az, hogy ha olyan kedvünk van, akkor a párommal beülhetünk egy étterembe, és megvacsorázhatunk. De az is havonta kétszer fordul elő, inkább otthon főzünk. Nekem az az öröm, hogy taníthatok. Nagyszerű érzés, hogy hasznos tudást adhatok át az embereknek, amivel eredményesebben tudják megoldani a problémáikat. Számomra az az igazi elismerés, ha látom, egy fokkal jobbá válik az életük attól, amit tőlem tanultak. Amíg élek, tanítani akarok. Képtelen lennék arra, hogy a lábamat lógassam.

A tanítás valahol küldetés is számodra?

Tudom, hogy nagy szó, de igen. Úgy érzem, azért születtem, hogy tanítsak. Minden tanfolyam előtt elmondok egy angol mondatot, amit egy barátomtól tanultam. Ez magyarul így szól: “Kérlek, segítsetek megtanítani ezeknek az embereknek, hogy segíteni tudjanak magukon”. Nagyon hálás szerepet kaptam ebben az inkarnációmban, mert egy hasznos, önsegítő tudást adhatok át. Ráébreszthetem az embereket, hogy rengeteget tehetnek önmagukért. Nem kell ahhoz lottón nyerni, hogy jobban élhessenek. Néhány egyszerű törvényt kell ismerni az agyműködéssel kapcsolatban. Valóban pofonegyszerű mentális technikát kell alkalmazni, és jobban fogják érezni magukat a bőrükben. Jobb lesz a házasságuk, a gyerekükkel kiegyensúlyozottabb lesz a kapcsolatuk, súlyos betegségből valószínűleg ki tudnak gyógyulni, és az alkoholról is le tudnak szokni. Néhány éve végeztünk egy felmérést. Megkérdeztünk 1300 olyan magyar embert, akik régebben végezték el az Agykontrollt. 1008-an válaszoltak, és azt kértük, ne írják rá a nevüket a kérdőívre, hogy valóban őszinte válaszokat kapjunk. Átlagéletkoruk 41 év volt, és átlagosan 2 és fél évvel korábban végezték el a tanfolyamot. Kiderült, hogy a tanfolyam óta 55 százalékkal ritkábban betegszenek meg, 62 százalékkal kevesebb gyógyszerre van szükségük, ami a mai gyógyszerárak mellett igen komoly pénzmegtakarítást is jelent. 35 százalékkal magasabb az energiaszintjük, és 40 százalékkal jobb a hangulatuk. Ezek nagy változások. Nem tudok róla, hogy más négynapos tanfolyam ilyen mértékben, hosszú távon ennyire pozitív változásokat idézne elő. Ez az ami hajt.

Volt már olyan, akit nem tudtál megtanítani?

Kaptam már olyan levelet, amelyben azt írta egy kis faluban élő férfi, hogy 17 éve végezte el a tanfolyamot, de hiába programoz rendszeresen, azóta sincs munkája. Váltottunk néhány levelet, s kiderült, hogy az illető nem értette meg a tanfolyam lényegét. Mert az, hogy naponta egyszer leülsz, és elképzeled, hogy van munkád, de napközben állandóan az a gondolat jár a fejedben, hogy egy született vesztes vagy, úgy nem sikerül semmi. A sok negatív gondolat közömbösíti, kioltja az alfában gondolt gondolat erős valóságteremtő erejét. Magyarországon egyébként számos egyéb remek mentális módszer is megtanulható. Például a Transzcendentális Meditáció, az NLP, a jóga, az autogén tréning vagy éppen a Pránanadi. Én ezeknek mind örülök, ugyanis nem csupán az Agykontroll segít jobban élni. Nekem az a dolgom, hogy az Agykontrollt tanítsam, de magam is kipróbálok más módszereket is.

A CSILLAG SZÜLETIKET ÉS A MEGASZTÁRT SZÍVESEN NÉZEM

Nyilván nem csak követőid voltak az elindulás óta eltelt időszakban. Sokan támadtak?

Főleg egyházak oldaláról. Akadtak olyan teológusok, akik elolvasták az Agykontroll című könyvet, és találtak benne olyan mondatokat, amelyekbe belekötöttek. Azért is hívunk meg lelkészeket, aktív hitoktatókat évek óta ingyen, hogy lássák, mi a módszer lényege. Létezik olyan egyház, ahol a híveknek nem szabad vérátömlesztést elfogadniuk. Orvosi munkám során sokszor láttam olyan helyzetet, hogy nagy műtétet kellett végezni, és vérátömlesztéssel meg lehetett menteni a betegeket. De ha például egy szülő asszony vallási meggyőződés miatt ezt nem engedi, és inkább meghal, árván hagyva két gyereket, az számomra abszurd. Ugyanilyen abszurdnak tartom, ha valaki teológiai álláspontja miatt lebeszéli a híveit arról, hogy az Agykontrollt is bevesse gyógyulása érdekében. Mondok egy példát. Itt él Budapesten Csillag Erika, akiről 3 kislány édesanyjaként 1990-ben derült ki, hogy áttétes pajzsmirigyrákja van. Megoperálták, majd a szövettani lelet megérkezésekor közölték vele, hogy még maximum másfél évet élhet. Eljött hozzánk, megtanulta a módszert, meggyógyította magát, szült negyedik gyereket, és húsz év után is egészséges. Ha egy lelkész akkor lebeszéli az Agykontrollról, lehet, hogy nagyon szép beszédet mondott volna a temetésén, de három kislány mama nélkül nő fel. Az elme valóban képes hatni a testre. Gondolj csak a placebohatásra. A legtöbb beteg a látszatgyógyszertől is meggyógyul, pedig nincs is hatóaanyag a tablettában. Ez is bizonyítja, hogy az emberi elme képes a gyógyításra. Ezt az erőt alkalmazzuk. Persze betegség esetén az Agykontroll nem helyettesíti az orvosi kezelést, ezt mindig hangsúlyozzuk, ugyanakkor szenzációsan kiegészíti.

Érdekel-e, hogy mit mondanak rólad a hátad mögött?

Nem, és el sem olvasok olyan helyeket, fórumokat, ahol ilyen információval találkozhatnék. Televízióm sincs. Pontosabban a páromnak van egy kis készüléke, de azt a szekrény mélyén tartjuk. Ugyanis a tévézés hasznosabb dolgoktól venné el az időmet. Számomra ezerszer többet ér, ha elolvasok egy jó könyvet, vagy beszélgetek a párommal. Vele gyakran nézzük otthon Eckhart Tolle megvilágosodott spirituális tanító DVD-it. Sugároznak persze építő jellegű műsorokat is, amelyeket azért figyelemmel kísérek. Megnéztem például a Csillag születiket és a Megasztárt például nagyon szerettem. Még az egyetemen ki kellett töltenünk egy tesztet. Szerepelt benne egy kérdés, hogy kit választanék példaképemnek. Beírtam, hogy Elvis Presleyt, mert rá sokan odafigyeltek, s ezért megvolt a lehetősége, hogy pozitívan befolyásolja az embereket. Rám ugyan nem figyelnek olyan sokan, de egy-egy tanfolyamon azért általában ott ül néhányszáz ember. Ezt kivételes adománynak tekintem a sorstól, hiszen valamennyire hathatok a gondolkodásmódjukra. Ugyanúgy, ahogy Te újságíróként a cikkeiddel. Ha az írásaidba belecsempészel egy pici pozitívumot, hogy az olvasók a dolgok pozitív oldalát is meglássák, hogy rájöjjenek, nem kell rögtön a Dunának menni, ha nehézség éri az embert, akkor szerintem többet tehetsz a bulvársajtó révén, mint például egy intellektuális újságíró, aki elismert, de kevéssé olvasott irodalmi szaklapba ír. Te is hathatsz pozitívan.

A válás után hogyan alakult a magánéleted?

Évekig egyedül éltem. Eleinte furcsa volt, aztán hozzászoktam. Kellemes volt a nyugodt magány, az elmélyedés. Esténként verseket olvastam, leginkább József Attilát és Radnótit, illetve meditáltam és írogattam. Azért is voltam sokáig egyedül, mert szerettem volna, ha a két gyerekem bármikor eljöhet hozzám, és tudják, hogy apu száz százalékig csak az övék. Nincs olyan, hogy rossz pillanatban csöngetnek be. Egyébként egyik héten velem, a másik héten a volt feleségemmel laktak. Aztán felnőttek, és egyre többet laktak nálam.

Működött ez az “egy hét itt, egy hét ott” módszer?

Utólag már nem tartom jó ötletnek, mert gyökértelenné teszi a gyerekeket. Ha ma kellene döntenem, azt mondanám, inkább legyen egy fix helyük, vagy a mamánál, vagy a papánál. Az ingázás nem igazán vált be. Igaz, akkor ez tűnt a legjobb megoldásnak, mert nem tudtam lemondani arról, hogy a gyerekeim nevelésében részt vegyek. Ma már inkább azon lennék, hogy velem lakjanak.

Ott tartottunk, hogy évekig egyedül éltél.

Később voltak hosszabb-rövidebb ideig tartó kapcsolataim, próbálkozásaim, majd hét évvel ezelőtt ismertem meg a jelenlegi páromat. Ez egy stabil kapcsolat, össze is házasodtunk, és nagyon jól megvagyunk.

Amikor megismertél valakit, előtte „programoztad”, hogy legyen társad?

Volt olyan időszak, amikor programoztam, hogy összehozzon a sors azzal a nővel, akivel jól kiegészítjük egymást. Ám nem voltam elég kitartó. Talán nem is volt bennem az igazi izzó vágy, hiszen jól éreztem magam egyedül, nem erőltettem igazán a dolgot. Aztán az élet összehozott minket. Egyébként Eckhart Tolle kapcsán találkoztunk, a Tolle klubban.

Közösen is programoztok?

Igen, hiszen vannak közös céljaink. Jobban összehozza a párt, ha nem csak élnek bele a nagyvilágba, hanem egy cél felé haladnak. Tolle tanítása mindkettőnk számára kulcsfontosságú. Mindkettőnk célja, hogy egy tudatosabb, jelenlévőbb életet éljünk. Ez a párkapcsolati nehézségeket is egész más megvilágításba helyezi. Nem tartom magam fejlett léleknek, szerintem valahol középtájon lépegetek a lelki fejlődés útján. S még nagyon hosszú az út. Kedvenc költőm, József Attila azt írja, “Légy a fűszálon a piciny él, s nagyobb leszel a világ tengelyénél”. Tehát ha a saját magunk dolgát őszintén, hittel, teljes odaadással végezzük, Te újságíróként, én Agykontroll-oktatóként, akkor nagy baj nem érhet. Senki sem értékesebb vagy értéktelenebb, hiszen mindannyian egy nagy képnek vagyunk a részei. Mint fűszálon a piciny él…

Hogyan jellemeznéd az elmúlt húsz év különböző korszakait Agykontroll-oktatóként? Milyenek voltak a hozzátok látogató emberek két évtizede, s milyenek ma?

A kilencvenes évek elején, a rendszerváltás után nagy bizakodást éreztem. Lelkesebbek és hiszékenyebbek voltak az emberek, mint ma. Ahogy teltek az évek, egyre fásultabbak lettek. Mostanában, a gazdasági válság kapcsán sokan azért jönnek el, hogy kapaszkodót találjanak. És kapnak is. Nagyon sok olyan ember, aki hosszú évekig munkanélküli volt, ennek a módszernek a segítségével munkára tudott találni, mert magabiztosabb lett a fellépése. A vonzás törvényének alkalmazása is segít, hogy szinte bármilyen célunkat elérjük, bár tudom, hogy ezt a törvényt sokan misztikus hülyeségnek vélik. Pedig létező természeti törvény, amit hasznunkra fordíthatunk. Aki rászokik a rendszeres meditálásra, nyugodtabb lesz. Az olvasóknak azt tanácsolom, hogy először írják össze, mit akarnak elérni az életben. Minél konkrétabban. A legtöbben ugyanis csak azt tudják, hogy mit nem akarnak, de kevesen tudják, hogy mit igen. Nálam mindig van egy cédula, rajta nyolc céllal, naponta előveszem és elolvasom, hogy még inkább tudatosítom magamban. Persze szembe kell néznünk a valósággal, nem szabad becsapni magunkat. Igenis lesznek problémák, de azokat átalakíthatjuk elérhető célokká. Szitkozódások helyett inkább le kell írni, hogy az adott ügyben mit szeretnének elérni. Tehát javaslom, alakítsuk át a problémáinkat elérendő célokká! Reggel, ébredéskor, este félálomban, elalvás előtt képzeljék el, mi lenne, ha már elérnék a céljaikat. Úgy képzeljék el a céljaikat, mintha már elérték volna őket, s közben érezzék át ennek az örömét! Végül egy kísérletet javasolnék még: csíráztassanak két-két babot azonos körülmények között. Az egyik babpárt azonban képzeljék el reggel ébredezés közben és este félálomban, hogy gyorsan, nagyra nő. Ugyanannyi idő alatt legalább kétszer akkorára fog nőni az a két bab, amelyikre gondoltak, mint a másik. Pedig ugyanannyi fényt, ugyanannyi vizet kapott. Meg fogják tapasztalni az elme valóságot teremtő, valóságot befolyásoló hatását. S akkor talán azok is megértik, miről beszéltem itt, akik esetleg most még szkeptikusok.

Forrás: http://sokszinuvidek.24.hu/eletmod/2016/10/28/domjan-laszlo-az-emberi-elme-kepes-a-gyogyitasra/

Domján László: „Az emberi elme képes a gyógyításra” Tovább
Ez a csomag is elkezdi útját...

Ez a csomag is elkezdi útját...

00_77.jpg

 

POZITÍV GONDOLKODÁS - GYEREK KÁRTYA -Személyiségfejlesztő kártyajáték ***

A pozitív megerősítések használata nagyszerű lehetőség minden gyermek számára, hogy segítségükkel játékosan fejleszthessék pozitív gondolkodásmódjukat. A kártyapakliban 3 személyiségfejlesztő játék leírása található, melyek alkalmazásával spontán módon fejleszthetik ki magukban a képességet arra, hogy pozitívan álljanak az élet dolgaihoz, hogy észrevegyék magukban és maguk körül azt, ami értékes, és megtanítja őket, hogy minden nap találjanak valami pozitívumot a mindennapi eseményekben, amelyeknek a segítségével könnyebben elérhetik a céljaikat, magabiztosabbá és kiegyensúlyozottabbá válhatnak. 

Ha te is keresed a módját annak, hogyan tanítsd meg a gyermekedet játékosan pozitívan gondolkodni, akkor a Pozitív gyerek vagyok – pozitív megerősítések kártyajáték a legnagyobb segítségedre lesz ebben. A kártyák egyedül és csoportban is felhasználhatók. 

A doboz tartalma:

 • 60 megerősítések kártya gyerekeknek,
 • 1 angyal kártya,
 • 2 tájékoztató kártya. 

Bővebb infó: itt!

A Titoktündér 1 rész

Egy mese, melyben nincsenek robotok és halálfejek, sem fegyverek, űrlények vagy topmodell kinézetű teremtmények. Nincs benne csúnya beszéd sem, és a bugyuta, értelmetlen, semmitmondó történések is kimaradtak. 

Hogy mi az ami megmaradt? 

Varázslatos mesevilág egy különleges könyvben, mely szórakozás és hasznos segítség szülő és gyermek számára. Többek között, HA:
kicsúfolják, fél a sötétben, verekszik vagy őt bántják, beteg lesz, barátkozni vagy békülni kell, netán elveszít valamit..

Ilyen és még számos, hasonlóan hétköznapi szituációt él át e mesék főhőse Tobias, akit - és vele együtt a mesét hallgató gyerekeket is - Lola, a Titoktündér jó néhány varázskellék és számtalan nagy titok segítségével könnyedén átlendít a problémákon, de akkor is önfeledt mesés perceket nyújt, ha ezek mindegyike szerencsésen elkerüli gyermekét.
Játék és mese, melyben észrevétlenül kap helyet a pozitív gondolkodásra való nevelés, az önbizalom fejlesztése és mindenekelőtt a vidám, gondtalan életszemlélet kialakítása és megtartása. 

Krisztina, az 5 éves Áron édesanya ezt írta a meséskönyvről:
„Minap próbáltam visszaszerezni a titoktündért az oviból, ahova az öt éves fiam jár, de lehetetlen, mert a gyerekek annyira szeretik, hogy az óvó néninek ebből kell mesélnie minden nap. Így döntöttünk, hogy karácsonyra meglepem a csoportot egy saját titoktündérrel és akkor végre megint olvashatjuk itthon is!”

Bővebb infó: itt!

Vidám Tapsi és Mérges Tapsi kalandjai ***

A nyuszi testvérpár életének lebilincselően érdekes és tanulságos története finoman nevel a pozitív gondolkodásra, tehát a megoldás centrikus hozzáállásra.

További információ a könyvről: itt!

Kívánom, hogy a gyereknek és szüleinek is sok segítséget nyújtson ez a csomag.

Ez a csomag is elkezdi útját... Tovább
A Titoktündér - A Tündérek Kalendáriuma (5. rész)

A Titoktündér - A Tündérek Kalendáriuma (5. rész)

Ebben a kalendáriumban, mely a Titoktündér-sorozat ötödik kötete, csupa-csupa olyan történet szerepel, melyek az adott hónaphoz köthetőek. Van benne például januári fogadkozós mese, februári füllentős mese, áprilisi bolondozós mese. Decemberre pedig két izgalmas és tanulságos kaland is került bele. Régi barátaink – gyerekek és tündérek egyaránt – új történetekkel térnek vissza, de eddig ismeretlen szereplőkkel is találkozhatunk a naptárban előre haladva.

Ez a kötet a sorozat első részének olvasása után bárhová beilleszthető, óvodások és iskolások számára egyaránt érthető és élvezhető meséket tartalmaz.

A sorozat eddig megjelent kötetei:
1. A Titoktündér 1 rész
2. A Titoktündér 2 rész - A Titok Klub
3.A Titoktündér 3 rész - A Titok Akadémia
4. A Titoktündér 4 rész - A Tündérek Könyve

5. A Titoktündér 5 rész - A tündérek kalendériuma

6. A Titoktündér 6 rész - Családi könyv - meséskönyv *** 1

Csomagban olcsóbb: itt!

 Szállítási költség: 690 Ft webox, 790 Ft Pick Pack Pontra, 1.390 Ft MPL és 10.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES! Bővebb infó: itt.

 További meséskönyvek: itt!

A Titoktündér - A Tündérek Kalendáriuma (5. rész) Tovább
A Titoktündér - A Tündérek Könyve (4. rész)

A Titoktündér - A Tündérek Könyve (4. rész)

A Titoktündér-sorozat negyedik kötete, mely az eddigiektől eltérően nem áll be az időrendi sorba, ugyanis az első rész olvasása után bárhová beilleszthető.Óvodások és iskolások számára is érthető és élvezhető meséket tartalmaz.

Aki már ismeri az első könyvből a főszereplőket és az alaptörténetet, bátran kezébe veheti ezeket a meséket, melyeken keresztül betekintést nyer a titoktündérek varázslatos világába. Most minden idők legérdekesebb történeteivel ismerkedhet meg, ezúttal más-más titoktündér által elmesélve.

A már jól ismert szereplőktől nem búcsúzunk, róluk eddig ismeretlen elbeszélések kerülnek napvilágra, de új barátokkal, titkokkal, varázslatokkal és útmutatásokkal gazdagodhatunk.

Aki az első részt követően időrendben haladt, és már olvasta a Titok Klubot, esetleg a Titok Akadémiát is, feltétlenül meg kell ismerkednie ezzel a könyvvel! Aki viszont még az elején jár, és csak most ismerte meg a Titoktündért, annak sem kell aggódnia, remekül fog szórakozni, bármelyik rész után kerüljön is erre sor!

A kalandok és a szereplők változatosak, a lényeg azonban megmaradt:
Titokmesék gyerekeknek és felnőtteknek a pozitív gondolkodásról, önbizalomról és megannyi másról, hogy minden egy kicsit könnyebb legyen!

A sorozat eddig megjelent kötetei:
1. A Titoktündér 1 rész
2. A Titoktündér 2 rész - A Titok Klub
3.A Titoktündér 3 rész - A Titok Akadémia
4. A Titoktündér 4 rész - A Tündérek Könyve

5. A Titoktündér 5 rész - A tündérek kalendériuma

6. A Titoktündér 6 rész - Családi könyv - meséskönyv *** 1

Csomagban olcsóbb: itt!

 Szállítási költség: 690 Ft webox, 790 Ft Pick Pack Pontra, 1.390 Ft MPL és 10.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES! Bővebb infó: itt.

 További meséskönyvek: itt!

 

A Titoktündér - A Tündérek Könyve (4. rész) Tovább
Búcsúlevél (Gabriel García Marquez)

Búcsúlevél (Gabriel García Marquez)

a_szeretet_4.jpg

"Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám. 

Talán nem mondanék ki mindent, amit gondolok, de meggondolnám azt, amit kimondok.

Értéket tulajdonítanék a dolgoknak, nem azért, amit érnek, hanem azért, amit jelentenek.

Keveset aludnék, többet álmodnék, hiszen minden becsukott szemmel töltött perccel hatvan másodperc fényt veszítünk. 

Akkor járnék, amikor mások megállnak, és akkor ébrednék, amikor mások alszanak.

Ha Isten megajándékozna még egy darab élettel, egyszerű ruhába öltöznék, hanyatt feküdnék a napon, fedetlenül hagyva nemcsak a testemet, hanem a lelkemet is. 

A férfiaknak bebizonyítanám, mennyire tévednek, amikor azt hiszik, az öregedés okozza a szerelem hiányát, pedig valójában a szerelem hiánya okozza az öregedést! 

Szárnyakat adnék egy kisgyereknek, de hagynám, hogy magától tanuljon meg repülni. 

Az öregeknek megtanítanám, hogy a halál nem az öregséggel, hanem a feledéssel jön. 

Annyi mindent tanultam tőletek, emberek... Megtanultam, hogy mindenki a hegytetőn akar élni, anélkül hogy tudná, hogy a boldogság a meredély megmászásában rejlik. 

Megtanultam, hogy amikor egy újszülött először szorítja meg parányi öklével az apja ujját, örökre megragadja azt. 

Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga lenézni egy másikra, amikor segítenie kell neki felállni. 

Annyi mindent tanulhattam tőletek, de valójában már nem megyek vele sokra, hiszen amikor betesznek abba a ládába, már halott leszek. 

Mindig mondd azt, amit érzel és tedd azt, amit gondolsz. 

Ha tudnám, hogy ma látlak utoljára aludni, erősen átölelnélek, és imádkoznék az Úrhoz, hogy a lelked őre lehessek. 

Ha tudnám, hogy ezek az utolsó percek, hogy láthatlak, azt mondanám neked, "szeretlek", és nem tenném hozzá ostobán, hogy "hiszen tudod". 

Mindig van másnap, és az élet lehetőséget ad nekünk arra, hogy jóvátegyük a dolgokat, de ha tévedek, és csak a mai nap van nekünk, szeretném elmondani neked, mennyire szeretlek, és hogy sosem felejtelek el. 

Senkinek sem biztos a holnapja, sem öregnek, sem fiatalnak. Lehet, hogy ma látod utoljára azokat, akiket szeretsz. Ezért ne várj tovább, tedd meg ma, mert ha sosem jön el a holnap, sajnálni fogod azt a napot, amikor nem jutott időd egy mosolyra, egy ölelésre, egy csókra, és amikor túlságosan elfoglalt voltál ahhoz, hogy teljesíts egy utolsó kérést. 

Tartsd magad közelében azokat, akiket szeretsz, mondd a fülükbe, mennyire szükséged van rájuk, szeresd őket és bánj velük jól, jusson időd arra, hogy azt mondd nekik, "sajnálom", "bocsáss meg", "kérlek", "köszönöm" és mindazokat a szerelmes szavakat, amelyeket ismersz. 

Senki sem fog emlékezni rád a titkos gondolataidért. Kérj az Úrtól erőt és bölcsességet, hogy kifejezhesd őket. Mutasd ki barátaidnak és szeretteidnek, mennyire fontosak neked."

Forrás: http://havannacsoport.hu/index.php/14-tortenetek/115-bucsulevel-gabriel-garcia-marquez

Búcsúlevél (Gabriel García Marquez) Tovább
Kapcsoljuk szervezetünket vértisztítóüzemmódra – cseresznyekúráva

Kapcsoljuk szervezetünket vértisztítóüzemmódra – cseresznyekúráva

images.jpg

100 gramm cseresznyében átlagosan 60 kalória, 16 gramm szénhidrát, 2 gramm rost, 1,1 gramm fehérje található. Jelentős a benne lévő kálium, kalcium, nátrium, foszfor, vas mennyisége, de számottevő a B-, és C-vitamintartalma is.
Az ókori katonák legkedveltebb szomjoltója volt, hiszen 78-82%-a víz. Minden része gyógyszer: a húsa, a magja, a szára.

Tisztító hatását a vérre, a húgy-, ivar- és emésztőszervekre fejti ki. A cseresznyét általános, mindenre jó hatással bíró gyümölcsnek tartja a népi hagyomány, mégis mértékkel fogyasszuk, mert napi 30 dekánál több már akár hizlalhat, illetve (főleg vacsora után elropogtatva), hasmenést okozhat!

A cseresznyekúra vértisztító hatása egyedülálló. Hatással van az emésztorendszerre, a húgy- és ivarszervek betegségeire, ízületi gyulladásra. Jót tesz szénanátha és egyéb allergiás betegségek, vérszegénység, illetve krónikus székrekedés esetén.

Amikor cseresznyeidény van, lehet minden héten egy-két cseresznyenapot beiktatni, amikor egy-két kiló cseresznyét 4-5 alkalomra szétosztva elfogyaszt az ember – gyógyteákkal kiegészítve a kúrát.

Együnk meg egy hétig naponta minimum negyed kiló nyers cseresznyét. Ez a regenerációs kúra újjászületést jelent!

A cseresznyemagot és -szárat el lehet tenni. A szárából teát lehet készíteni, a magját érdemes megtisztítva kiszárítani, porrá törni – így egy nagyon értékes magas nyomelem-, és ásványianyag tartalmú szert kap az ember amit gyomor- és tüdőbajok esetén is lehet alkalmazni.

Milyen esetekben segít a cseresznyekúra?

- Mind az ízületi gyulladások, mind a cukorbetegség leküzdésében nélkülözhetetlen szerepet kaphat. Köszvény esetében, a szervezetben felhalmozódik a húgykősav, aminek lerakodása a csuklókban vagy az ujjakban erős fájdalmat okozhat. A cseresznye segít megtisztítani a vért, aminek következtében enyhül, vagy teljesen elmúlik a fájdalom.
- Reuma esetében, egy pár napos cseresznyekúrával, valamint a továbbiakban megváltoztatott táplálkozási szokásainkkal, megtisztíthatjuk a vért és enyhíthetjük ezeket a tüneteket.
- A szénanátha, a szénaláz legjobb orvossága. Igen magas a vastartalma, ami a kövek oldása mellett a vérszegénység gyógyítására is alkalmassá teszi.
- Alkalmas terhességi hányás megakadályozására, alacsony vérnyomás, alultápláltság és depresszió gyógyítására.
- A cseresznye legfőbb gyógyereje az előbbieken túl, leginkább a vértisztításban mutatkozik meg. E tulajdonsága miatt több betegség természetes gyógyszerévé vált.
- Nagyon jó bőrápoló. Amint megkezdődik a vér tisztítása –jelen esetben egy cseresznyekúrával,- a bőrünk állapota is rendbe jön. A cseresznye hatása a vértisztításban jut kifejezésre, az pedig a bőrt is megtisztítja. Semlegesíti a sejtkárosító szabad gyököket, és elbontja a kötőszöveteket károsító enzimeket, amelyek a bőr petyhüdtségét és öregedését gyorsítják meg!
- A cseresznye nedve, de főleg a magja a szívizomzatot erősíti. Célszerű ezért a magokat összegyűjteni, majd a cseresznyehiányos időszakban naponta 10-15 magot megtörni és elfogyasztani.
- A cseresznyekúra szabályozza a bélműködést, elmulasztja a székrekedést, megköt bizonyos mérgeket a belekben (kelátképző).

Kinek nem ajánlott:

Aki allergiás rá, bár cseresznyeallergia igen ritkán fordul elő, valamint epebetegeknek.

Figyelem! A cseresznye várandós, szoptatós édesanyáknak, gyermekeknek és sportolóknak is ajánlott ásványi anyagban, vitaminokban gazdag gyümölcs, de a több napos cseresznyekúra egyiküknek sem javasolt!

Forrás: https://www.facebook.com/nepgyogyaszat/posts/1650421091652549:0

Kapcsoljuk szervezetünket vértisztítóüzemmódra – cseresznyekúráva Tovább
Liam Neeson - Az életet megéri élni

Liam Neeson - Az életet megéri élni

unnamed_1.jpg

“Azt mondják a legnehezebb dolog az életben, elveszíteni valakit akit szeretsz. Valakit, akivel együtt éltél és láttad minden nap.

Valakit, aki megmutatta Neked, hogy kell szeretni.

Ez a legrosszabb dolog, ami valaha történhet Bárkivel.

Feleségem váratlanul halt meg. Olyan sok örömet hozott az életembe. Ő volt a mindenem. Az a 16 év, amíg a férje voltam, megtanította nekem, hogyan kell feltétel nélkül szeretni. Meg kell állnunk és hálásnak kell lennünk a házastársunknak.
Mert az élet nagyon rövid. Tölts időt a házastársaddal. Légy jó hozzá. Mert egy nap, mikor felnézel a telefonodból, nem lesz ott többé. Amit többek közt igazán megtanultam, élni és szeretni minden nap úgy, mintha az utolsó nap lenne. Mert egy nap az utolsó nap lesz! Élj a lehetőségekkel, és éld az életed. Minden nap mondd el azoknak akiket szeretsz, hogy szereted Őket.

Ne tékozolj el egy pillanatot sem abból, ami megadatott.


Az életet megéri élni.”

Forrás: http://bouvet.cafeblog.hu/2016/05/24/liam-neeson-az-eletet-megeri-elni/

Liam Neeson - Az életet megéri élni Tovább
Ez a csomag is elkezdi útját...

Ez a csomag is elkezdi útját...

18835553_2014732215233740_6212285703513011819_n.jpg

 

Kívánom, hogy a gyereknek és szüleinek is sok segítséget nyújtson ez a csomag.

POZITÍV GONDOLKODÁS - GYEREK KÁRTYA -Személyiségfejlesztő kártyajáték ***

A pozitív megerősítések használata nagyszerű lehetőség minden gyermek számára, hogy segítségükkel játékosan fejleszthessék pozitív gondolkodásmódjukat. A kártyapakliban 3 személyiségfejlesztő játék leírása található, melyek alkalmazásával spontán módon fejleszthetik ki magukban a képességet arra, hogy pozitívan álljanak az élet dolgaihoz, hogy észrevegyék magukban és maguk körül azt, ami értékes, és megtanítja őket, hogy minden nap találjanak valami pozitívumot a mindennapi eseményekben, amelyeknek a segítségével könnyebben elérhetik a céljaikat, magabiztosabbá és kiegyensúlyozottabbá válhatnak. 

Ha te is keresed a módját annak, hogyan tanítsd meg a gyermekedet játékosan pozitívan gondolkodni, akkor a Pozitív gyerek vagyok – pozitív megerősítések kártyajáték a legnagyobb segítségedre lesz ebben. A kártyák egyedül és csoportban is felhasználhatók. 

A doboz tartalma:

 • 60 megerősítések kártya gyerekeknek,
 • 1 angyal kártya,
 • 2 tájékoztató kártya. 

Bővebb infó: itt!

Játékos gyakorlás kisiskolásoknak Firka manóval

 

bővebb infó:itt!

Kívánom, hogy a gyereknek és szüleinek is sok segítséget nyújtson ez a csomag.

Ez a csomag is elkezdi útját... Tovább
"Minden felnőtt volt egyszer gyerek És felnő majd az új gyereksereg: Többet s jobban törődjetek velünk Mert eljön majd a nap, amikor mi is felnövünk." Bródy János