Felhívás

gyer_1365957359.JPG_406x398

Az alábbi infót a facebookon kaptam, és fontosnak tartom, hogy minél több emberhez eljusson az információ. Így megosztom ezen az oldalon:

"Talán sokan nem tudják Budapesten van egy óvoda,melybe hajléktalan gyermekek járhatnak! A kicsik minden nap tiszta ruhát és élelmet kapnak, és fürdetik is őket. Az óvodának, a gyermekeknek nagy szüksége lenne 98- 146-os méretű ruhákra és 24-35-ös cipőkre, mondta el Szabóné Förhétz Krisztina óvodavezető. Az ovi 2004-ben szükségből nyílt, hiszen a szabályok szerint az óvodákba csak olyan gyermek vehető fel, akinek lakcíme, tartózkodási helye van. A szakemberek szerint a fedél nélküli gyermekek száma Magyarországon közel ezer fő, ők lakásnak nem minősülő helyiségekben, például pincékben húzzák meg magukat. A pesti hajléktalan óvodába egész Budapestről viszik a gyerekeket. Az ovi reggel hétkor nyit, a gyerekeket először megfürdetik, aztán tiszta ruhába öltöztetik, és enni kapnak, mert nagy részük délután négytől másnap reggelig nem eszik. Nincs mit. Az óvodavezető szerint az ő kis óvodásainak az a legnagyobb örömük, ha van mit enni. Minden ételt megmutatnak nekik, ha lereszelnek egy káposztát, azt is, mert volt olyan kicsi például, aki úgy érkezett hozzájuk, hogy kizárólag a krumplit ismerte. Tartós élelmiszernek és játékoknak is örülnének az óvodában. Aki tud ruhákat és cipőket küldeni, az alábbi címre juttassa el: Wesley János óvoda 1086 Budapest, Dankó u. 11.

Én szívesen osztottam meg, hiszen ez nem reklám! Segítség pedig bárhonnan érkezhet. Köszönöm, ha Te is ezt teszed!

Adományok gyűjtésének menete:
- hívd fel a hozzád legközelebbi regionális kapcsolatot
- egyeztesd le velük, milyen adományra van leginkább szükségük
- FONTOS: amit Te is szívesen fogadnál egy nehéz helyzetben, az a rászorulóknak is jobban segít (pl. olvasószemüveg, könyvek, strapabíró ruhák...)

Központi cím, ahol fogadják az adományokat:
1085 Budapest, Dankó u. 11. Wesley János óvoda
Kontakt: Borsányi Aranka: 06-1-577-0500, 262 mellék (akár rám is hivatkozhatsz, beszéltem vele)

Továbbá a Wesley regionális intézményei, lsd. honlap"

Egyéb regionális címek és kontaktok, nem szükséges mindent BP-re eljuttatni:
http://www.diszpecserportal.hu/regionalis-diszpecserszolgalatok/regionalis-diszpecserszolgatok.html

 

 

Címkék: Egyéb