Mi válik a gyerekek javára?

eses_1381678647.GIF_189x155

Mi szülők igyekszünk csemeténket megvédeni fájdalomtól, nehézségtől. Vajon jól tesszük? Erre kapunk választ az alábbi sorokba az ismert gyermekpszichológustól Dr. Vekerdy Tamástól:

"Amikor a gyerek elindul, és az első időkben még sokat esik, akkor nem jó őt felsegíteni, pláne nem szörnyülködve, jajgatva, sajnálkozva. Ezzel ugyan aktuálisan megóvhatjuk némi fájdalomtól, de a tapasztalatszerzésben gátoljuk, és a későbbi életét megnehezítjük. A gyereknek az válik a javára, ha a nagy veszélyektől óvjuk, de egyebekben önállóságra szoktatjuk."

Dr Vekerdy Tamás ajánlásával figyelmükbe ajánlom az alábbi könyvet:

Egyszerűbb gyermekkor - Hogyan neveljünk nyugodtabb, boldogabb, magabiztosabb gyerekeket?

Itt egy olvasói vélemény a könyvről:

"Tulajdonképpen a helyes cím az .Egyszerűbb élet lett volna, mert ha valóban belekezd az olvasó a változtatásokba, az egész család élete könnyebbé válik. A könyv hatása alatt állva kipucoltuk az egész lakást, megszabadultunk a sok felesleges lomtól, játéktól, és isteni érzés! A gyerek nem vette észre hogy hiányozna valamelyik játék, érdekes módon az ő felfedezése az volt, hogy mennyi régen elveszett dolog előkerült! smile hangulatjel. Számomra a legtöbb odafigyelést a felnőtt témák kizárása jelenti, itt azelőtt többször is elkövettük azt a hibát, hogy a gyerek előtt bármiről eltársalogtunk, ami a 18+ kategóriába tartozott… Most estére időzítjük ezeket a beszélgetéseket, tévé helyett! Kötelező olvasmányként osztanám a szülészeteken." 

A könyv megvásárolható az alábbi linken:

http://netbutik.hu/spd/Ny4/Egyszerubb-gyermekkor---Hogyan-neveljunk-nyugodtab

Olvasói vélemény

Ha a cikket érdekesnek találtad,  nyomj rá egy "Tetszik"-et vagy "Megosztás"-t