Orrszívás mosolyogva? Íme a titok!

Mosolyog a kisfiú orrszívás közben - sokan kérdeztétek, ez hogyan lehetséges. Íme néhány jótanács, válogassatok közülük a pici korának és türelmének megfelelően, és hamarosan ő is mosolyogni fog.

2.jpgKényelmes és biztonságos pozíció

 

 1.  Változtass a pozíción! Ez a legkisebbeknek és a nagyobbaknak is előnyös. Ahogy a képen látod, ülj le a földre, vedd a lábaid közé a picit, úgy, hogy a feje legyen a combjaid között. Így stabilan tudod tartani a fejét, és ha kell (főleg az egészen apró gyerekeknél) még a kis kezeit is le tudod fogni, mégpedig a lábaddal. Tedd a kicsi karjait a combjaid alá, puhán, és biztosan fogják tartani.

   

Ennek a pozíciónak rengeteg előnye van.:

 

  • Egymagad is el tudod végezni az orrszívást, nem kell egy plusz ember, hogy lefogja.

 

  • A combjaiddal stabilan tudod tartani a fejét, nem mozdul el, így elkerülhetitek a sérülést.

 

  • Mindkét kezed szabad marad, így gond nélkül tudod adagolni az orrsprayt, esetleg nyugtathatod, simogathatod orrszívás közben a picikét.

 

  • Nem az arcodat látja, amint éppen küzdesz, hogy az utolsó csepp váladékot is kiszívd! Adj a kezébe valamit!

 

  • És a bónusz! Amíg a kis feje a combjaid között van, a lábaddal takarod a fülét, kevésbé fogja hallani a porszívót!

 

 

 2.  Ha már a porszívó bekapcsolásakor összerezzen, szerettesd meg vele a porszívót. Adj a porszívónak valamilyen kedves nevet. Mondd el, hogy minden kisgyerek ezt használja. Magyarázd el az ő szintjén, kedvesen, akár egy mesébe, történetbe szőve, hogy mire jó.

 

 

3.png

Adj időt, hogy megértse mi történik 

 

 3.  Add a kezébe az irányítást. Érezze, hogy valóban érte történnek a dolgok és nem ellene. Engedd, hogy ő kapcsolja be a porszívót és kézbe vegye az orrszívót! Hagyd, hogy kipróbálja, először a kezecskéjén, aztán az orrában. A szerepjáték is segíthet, szívjátok ki együtt a babája vagy macija orrát. Közben sokat magyarázz, próbáld elérni, hogy tetsszen neki.

 

 

 4.  Mutasd meg neki az orrsprayt, fújjál egyet kettőt belőle, hadd csodálja meg, ahogy jön ki belőle a permet. Ha tetszik neki, engedd, hogy ő is kipróbálja.

 

 

4.jpgA sikerélmény segíteni fog!

 

 5.  Kérd meg, hogy segítsen neked! Tartsa ő az orrsprayt, az orrát is szívhatja, és biztosan örülni fog, ha megbízod azzal, hogy orrszívás után ő kapcsolja le a porszívót.

  

 6.  Dicsérd meg, ha ügyes volt. Akkor is, ha nem annyira, de ügyesebb, mint legutóbb :)

 

Szerző: babadoktor