A férfiak nem tudják kezelni az erős nőket? De! Csak te nem kellesz nekik

Egyedülálló, független és belevaló csaj vagy? Képtelenségnek érzed, hogy rábukkanj a hozzád illő pasira? Most lerántjuk a leplet a szingli csajokat befolyásoló tévhitekről, hogy megerősödjön a társkeresésbe vetett bizalmad! A Life.hu-n korábban ez volt az egyik kedvenc cikketek.

Autonóm, független, harmincas nők

Biztos egzisztenciával, stabil keresettel, kiforrott elvrendszerrel, saját szokásokkal, jól bevett rutinnal – és megbízható baráti körrel. A társadalom egy jelentős méretű csoportjával állunk szemben. Az autonómián túl a szingli nők további közös jellemzője, hogy régóta egyedülállók, azaz jó részük évek, kisebb-nagyobb megszakításokkal akár évtizedek óta egyedül él. A szinglilét minden aspektusát megélik, bár ez a többségük számára alapvetően nem okoz problémát. Egy dolgot leszámítva...

Az egyedül töltött évek alatt szép lassan elmélyült bennük a gondolat, hogy tutira nem találnak majd párt maguknak. Bár sokan sokféleképp próbálják őket meggyőzni az ellenkezőjéről, mégis minden érvelésre ugyanazt a választ adják: persze, rengeteg facér pasi van, de. És már sorolják is az ellenérveket, misztikus tévhiteket, melyek végül is visszavetik őket a társkeresésben. Te is úgy hiszed, hogy a férfiak nem tudják kezelni az erős nőket? Most véget vetünk a téves következtetéseknek, és megmutatjuk, hogy a 30-as, erős csajok is találhatnak párt maguknak. Lássuk azokat a röghöz kötött tévhiteket!

A sikerkorszak alkonya: mekkora árat fizetsz azért, hogy többet keress?

Idehaza aligha engedheti meg magának bárki is, hogy lazítson. Hogy ne ugyanolyan erővel kapaszkodjon felfelé a ranglétrán, mint korábban, és hogy egy pillanat erejéig ne verje az öklével a felette elterülő üvegplafont. Luxus a kiégés, a motivációvesztés, a boldogságkeresés, sőt, még a nyári szabadság kivétele is. Ez persze nincs mindenhol így. A Life.hu korábbi cikkét a témábanitt érheted el.

1. A facér pasik nem bírják a nők függetlenségét

Saját szokások? Jól kiforrott rutin, amiből nem engedsz? Évek alatt kialakult fix programok, amikből nem engedsz? Saját lakás, amihez egyelőre nem szeretnél kulcsot adni? Oké, talán tényleg vannak, akiket ez elsőre megrémiszt. Ugyanakkor ne felejtsd el, hogy a pasik jó része nemcsak megérti, de élvezi is, ha a nő önálló, talpraesett, és tőle független pozíciója van.

2. A kereseted közétek áll majd

Kétszer annyit keresel, mint az átlag? Meggyőződésed, hogy a hír hallatán fejvesztve menekül majd minden valamirevaló pasi? Igen, elsőre közülük sokan tényleg meghökkennek a tudattól, hogy a partnerük többet keres náluk, és talán picit problémáznak is majd ezen. Egy jól működő kapcsolatban azonban ez nem lehet kardinális probléma, hiszen a felek sok más gubanc mellett képesek helyretenni ezt a tényezőt is.

Hány diploma szükséges a szerelemhez?

Ezért nem bírja a pasid, ha sikeres vagy
 
című cikkünkben már pedzegettük, hogy egy felmérés szerint a férfiak partnerük minden sikerét automatikusan a saját kudarcukként élik meg, függetlenül attól, hogy riválisok-e azon a területen, vagy sem. Így persze adja magát a kérdés, hogy a diploma megléte, vagy éppen a hiánya miképpen befolyásolja a társkeresést és a pártalálást. Kattints ide erről szóló cikkünkért!

3. Mellettem elesik a férfiszereptől

Megszereled a csöpögő csapot, tudsz fúrni és füvet nyírni, tisztában vagy vele, hol kell műszakiztatni egy autót, és hogy kit hívj, ha elromlott a mosógép, hiszen megtanultad az elmúlt évek alatt. Ebben a rendszerben való igaz, hogy a pasi nehezen találja majd meg azt a kapcsolódási pontot, ahol férfiként tud viselkedni. Ha azonban hajlandó vagy picit engedni a saját "hatáskörödből", hagyni, hogy érvényesüljön és férfiként viselkedhessen melletted, akkor ezt a problémát el tudjátok simítani.

4. Nem rám vágynak

A szingli nők egyik alapvető félelme, hogy ha akadnak is potenciális pasik a közelükben, azok minden bizonnyal huszonéves, fiatal csajokra áhítoznak. Alapvetően igen, róluk álmodoznak és fantáziálnak. A kiforrott személyiségű, stabil, megbízható harmincas csajokkal azonban sokkal gördülékenyebben mennek a dolgok – és hidd el, ezt ők is tudják.

Forrás: Thinkstock
A szinglik fajtái: te melyik csoportba tartozol?

A szingliség nem csupán azt jelenti, hogy egyedül vagy, arról is szólhat, hogy épp pasit keresel. Esélyeidet a párkeresési módszerek jelentősen meghatározhatják, lássuk, vajon te melyik csoportba tartozol. Kattints!

A szingliélet legnagyobb csapdája az egyedül töltött évek során kialakuló társkeresési gát. Aki éveket tölt egyedül, pontosan tudja, hogy önmaga számára rendezte be az életét, melynek szigorú szabályrendszerei közt nehéz helyet találni valaki másnak. Tetézve a bajt, a visszautasítástól való félelem, a barátnők példái, saját kapcsolati kudarcaink tovább mélyítik bennünk a gondolatot, hogy talán sosem fogunk megfelelő párt találni magunknak.

Ha rossz irányba indulunk, ebből előbb-utóbb egy zárkózott hozzáállás alakul ki: nem járunk el szórakozni, kevés baráttal tartjuk a kapcsolatot, és a hétköznapokban kizárólag a munkahely-közért-lakás köröket futjuk be. Élhetőbb megoldás lenne, ha nem hagynánk magunkat klisék és tévhitek által befolyásolni. El kell fogadnunk, hogy harmincas, független nőként is potenciális partnereknek számítunk, hogy alkalmasak vagyunk arra, hogy kapcsolatban éljünk, és hogy ha aktívak maradunk, előbb-utóbb sikerül majd hozzánk hasonló párt találnunk.

(Intim) rovatvezetői vélemény:

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

 

 
Hiszem, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy egy normális pasi olyan csajjal szeretne együtt lenni, akinek van rá ideje. És ezeknek a már említett, biztos egzisztenciával, stabil keresettel, kiforrott elvrendszerrel, saját szokásokkal és jól bevett rutinnal rendelkező nőknek pontosan ez az, ami nincsen. Nem gondolom, hogy a férfiakat zavarja, ha valaki normálisan keres, és mondjuk nem alapelvárás, hogy eltartsák, kitartsák.
 
Nem értek egyet azzal sem, hogy a pasik nem szeretik az erős nőket, mert meglátásom szerint imádnák, szeretnék ők a nagyon szuper, magabiztos karriercsajokat is, csak a heti két estébe nyúló túlóra, a rendszeres hétvégi meló, a céges utak és az ezzel járó állandó stressz egyrészt nem szexi, másrészt pedig melyik férfi szeretne (heti két-három rövidke) naptárbejegyzés lenni két meeting között egy online kalendárban? Na, ugye! És hogy akkor most mit is tanultunk ebből a cikkből, és mi is a megoldás? Ja, azt én sem tudom, az én naptáram is tele van!

 Forrás: life.hu

Amennyiben javítani szeretnél párkapcsolatodon nézd meg a kiadványainkat. Érdemes!

http://netbutik.hu/spl/867189/Parkapcsolat-javitasa---Boldognak-lenni

Címkék: Párkapcsolat