Hatékonyabb munkavégzés

 

 

Munkavégzés zenével!

 

„A legjobb agy a kiegyensúlyozott agy”

                   Albert Einstein

Mit kell tudni a Tanuljunk zenével! című kiadványról?

"Három amerikai szerzője rengeteg hasznos tanács mellett olyan klasszikus zenei hangfelvételekkel is segíti a tanulás folyamatát, amelyeket több ezer zeneszám közül azért válogattak össze, mert azok bizonyítottan pozitív hatást gyakorolnak az agyra. Három Mozart-darab is hallható a CD-korongról. Mozart zenéjéről ugyanis közismert, hogy – igaz, csak átmenetileg, de- megnöveli az IQ-t.

Ezzel kapcsolatban döbbenetes kísérletről olvashatunk a könyvben. Egy fiatalember 72 egeret egymás után betett egy útvesztőbe, s mérte, hogy mennyi idő alatt találnak ki onnan. Ehhez átlagosan 10 perc kellett nekik.

Ezt követően az egerek egyharmadának egy hónapon át Mozart-zenét, egy harmadának heavy metal-zenét játszott, s a többi egeret csöndben tartotta. Ezután ismét betette az egereket az útvesztőbe. A csöndben tartott egerek 5 perc alatt találtak ki, mert még valamennyire emlékeztek, hogy merre is kell menni a labirintusban. a heavy metal-zenét hallgató egerek 30 perc, a Mozart-zenét hallgató egerek pedig 1,5 perc alatt jutottak ki az útvesztőből!” 

                                                                                      Forrás: agykontroll.hu

Ezt a kiadványt nem csak tanulásra lehet használni hanem a hatékony munkavégzésre is. Saját tapasztalatomat szeretném megosztani veletek:

Én a könyvhöz található CD tartalmát felmásoltam a telefonomra és munka közben ezt a különleges zene válogatást hallgatom munka közben.

Miben segít ez nekem?

  • sokkal összeszedettebb vagyok
  • hatékony a munkavégzésben
  • remek ötleteim vannak
  • frissnek érzem magam, így nehezebben fáradok - különösen hasznos ez, ha túlórázni kell és meg kell oldani egy új feladatot
  • kizárom a stresszt és a feladatra összpontosítok

 

Bővebb információt találsz az alábbi linken:

http://netbutik.hu/spd/A22/Rendkivul-hatekony-tanulasi-modszerek---Tanuljunk-