Müller Péter: "Jóval könnyebb egy ember lelkét elvarázsolni, mint a varázslatból fölébreszteni"

Forrás: Dreamstime

Múltunk, belénk rögzült családi emlékek, hiedelmek, félelmek, megszokások és társadalmi előítéletek varázslatában élünk. A felébredés azért nehéz, mert nem tudjuk, hogy ez varázslat.

Ez van! Hit- és hiedelemrendszerek mozgatják a világot. Minden kort más hiedelem, mint ahogy Madách Imre Az ember tragédiájában megírta. A hiedelmek az egyetlen és megrendíthetetlen valóság élményét jelentik számunkra, ezért nehéz belőle ébredni. A mai hiedelem például az, hogy „Minden a pénz!" Ez addig igaz, míg mindenki hiszi. Ha a hit meginog, a pénz hatalma megszűnik. Megéltem a világháború után. Volt ezerbillió millpengőm, (ezerbilliószor egymilliárd!) és egy tojást nem adtak érte.

Így van az életünkben is mindennel. Nem vagyok ellene a varázslatoknak, de vannak rossz varázslatok is. És ha ebben élsz, nincs más menekvés, csakis a felébredés. Hidd el, nemcsak az álom, a valóság is lehet szép.

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160815-muller-peter-heti-bolcsessegeben-a-hitrol-es-hiedelemrendszerrol-ir.html