2017.- az újrakezdés éve

Tavaly éppen ilyenkor 2016-ról írtam Arról, hogy ez az év a lezárások éve lesz. Valóban az volt. A saját és a hozzám fordulók életében is az idei év az elengedés éve volt. Sok dolgot engedtünk el. Kapcsolatokat, barátokat, munkát, régi otthont. Leginkább azonban bennünket már nem szolgáló mintákat, érzelmeket, mint például a félelem, fájdalom, stb.

Rengeteg írás született ebben az évben az elengedésről. Néha pánikszerűen hívtak fel ismerősök, hogy nekik most akkor el kellene engedni a szerelmüket? Mert a történet, amit épp olvastak olyan, mintha róluk szólna. Legtöbbször nem erről volt szó. Nem valakit kellett elengedni, hanem azokat a blokkokat, mintákat, amelyek gátként álltak két ember között. A családállítások többsége is erről szólt. Elengedni a félelmeinket, a még bennünk élő fájdalmakat, a régi, minket már nem szolgáló családi mintákat.

Nagyon sok dolog történt 2016-ban. Láttam sok örömöt, könnyet, kiábrándulást, megkönnyebbülést, összeomlást. Ha visszatekintek, olyan érzésem van, mintha felgyorsult volna az idő, és ez alatt az egy év alatt annyi minden történt, mint máskor 10 év alatt. Sokan sajnos nem is bírták a felgyorsult változásokat, és úgy döntöttek, elhagyják a fizikai síkot. Nagyon sok ember távozott el örökre ebben az évben.

Előttünk áll azonban 2017, amely számmisztikailag 1-es év, vagyis az újrakezdés éve.
Azt hiszem, joggal nézünk izgalommal elébe. Én magam is sok változást éltem meg idén, és több dologban kezdek új életet 2017-ben. Van ami már biztos, és van ami még csak terv. Egy év múlva ilyenkor kiderül, mi volt az, amire az Égiek is áldásukat adták.

Akik 2016-ban rendszeresen olvasták az írásaimat azok tudják, hogy sok témában írtam. Legtöbbször azonban a párkapcsolat témakörét boncolgattuk. Úgy érzem, jövőre sem lesz ez másképp :) Hiszen ez az a téma, ami úgyszólván „örökzöld”. A jövő évben pedig egy kicsit más szempontok szerint is tárgyalni fogjuk a párkapcsolatokat. De ez egyenlőre maradjon még titok :)
Több új témával fog bővülni az oldalam, mivel új dolgokba is kezdek, és magam is sok mindent másképp látok, mint néhány évvel ezelőtt.

2017-ben is sok-sok szeretettel várom minden kedves Olvasómat itt a HarmoNeten, és a honlapomon is. Boldog Újévet kívánok!

Forrás: http://www.harmonet.hu/psziche/70058-2017.--az-ujrakezdes-eve.html&harmo=158350