A Hét Tarot Lapja, Január 9-15., kardok királynője: kapcsolatok magasabb szintű átrendeződése

Az asztrológiai előrejelzések használják a tranzitokat (bolygóátvonulás a radixon), ezzel szemben a kártyavetésnél a lapok (asztrológiai megfeleltetése, számmisztikája, elemrendszere és szimbólumai), valamint az adott időszak asztrológiai helyzete (jelen esetben az állatövi jegy és dekádjai, az uralkodó és néha az erőben lévő bolygó) bőven elég az alapos vizsgálódáshoz.

Mi várható a héten?

A hét eleje még a bika 2. dekádjában telik, ahol a Szaturnusz mellett a Vénusz is szerepet kap, így képes enyhíteni a kardok királynője túl elmés napjait. Ne feledd mégiscsak királynő (a királynők vízlapok), tehát a kardok levegőssége (elme, tudat analógiája) mellett a víz minőség is megjelenik, így a Vénusszal együtt már komoly erőt képviselnek az érzelmek előcsalogatásához. Az összes királynő kreatív, erősen pozitív jelentéssel. A hét utolsó öt napján a 3. dekád szűz Merkúrja erősíti a gondolatiságot, de keretekkel be is határolja azt.

A keresztező kardok 10-esnek kedvez az asztrológiai helyzet, mert alaphelyzetben a Mars és a Szaturnusz jelképe. A bakban amúgy is erőben lévő Mars szerephez jut, így mindenképpen számíthattok valamilyen cselekvés, történés elindulására. Megijednetek nem kell, csak határvonal kijelölésről (eddig és ne tovább), vagy egy kellemetlen helyzet felszámolásáról lesz szó.

A felfelé mutató kard égi segítséget vár és kap az erős intuíciók, valamint a kimagasló észbéli adottságok révén. A képen látható nőalak (vagy egy férfi animája) már megszabadult a függőségektől az értelem segítségével. Ez jól hangzik, de vigyázzatok, ne essetek a ló másik oldalára, ne csak az elme erejét használjátok, mert ez minden esetben távolságtartást, hidegséget, örömtelen perceket hoz napjaitokba.

A lap erős gondolatisága miatt a kapcsolatok terén először helyzetfelmérést végezhetsz, utána régi, elfeledett helyzeteket tisztázhatsz a jobb együttműködés érdekében. A közös beszélgetések és a megértés segíti kapcsolatod magasabb üzemmódba kapcsolását.

Ha még tanulsz, akkor a vizsgaidőszak alatt most könnyen és gyorsan teljesíthetsz. Kihasználhatod a lap nyújtotta tanulási vágyat az élet bármely területén. Figyelmed nő, ahol eddig homály volt, ott megjelenik a felismerés. Ebben a mozgékony időszakban munkahelyváltást is bevállalhatsz. A keresztező kardok 10-es utalhat erőszakosságra, tehát ne hagyd magad kibillenteni, ehhez a mentális erőt a kardok királynője biztosítja!

Forrás http://spirisuli.com/