Nyílt levél a gyerekemhez: az 5 legjobb döntés, amit hozz meg életed során

Drága gyermekem, sokat hallasz születésed óta arról, hogy a ma meghozott döntéseink hogyan alakítják a jövőnket. Még kicsi vagy, nem érted valószínűleg kristálytisztán, hogy miért mondom ezt, de hidd el, amikor felnősz, erre az alapelvre lesz a legnagyobb szükséged - olvasható az Nlcafé cikkében.

Nem arról van szó, hogy nem lehet hibázni, mert a hibák, rossz döntések is az út részei. Sokat fogsz hibázni, amíg felnőtté válsz. Utálni fogod, hogy kudarcok is érnek, de csak menj tovább, ne félj meghozni a nehéz döntéseket. A következő öt területen a legjobb döntés, ha igent mondasz.

1. Segítséget kérni és elfogadni

Az egyik legfontosabb lecke számomra eddigi életem során, hogy nehéz egyedül, és nem kell félni az emberektől, szabad segítséget kérni és elfogadni. Ha úgy döntesz, hogy segítséget kérsz, az nem a gyengeség jele, épp ellenkezőleg, határozottan bátor és okos dolog, a legjobb, amit magadért tehetsz.

2. Utazni

Az utazás képes megváltoztatni az egész szemléletmódodat, világhoz való hozzáállásodat. Teremts magadnak lehetőséget minél több utazásra szerte a világon, hogy még nyitottabbá és befogadóbbá válj.

3. Szerelembe esni

Félelmetes és ijesztő, mert ott állsz pőre lélekkel egy másik ember előtt, ha beleszeretsz. Mi van, ha ő nem úgy érez, ahogy te? Mi lesz, ha összetöri szíved? Milyen jövőtök lehet, ha két külön világból érkeztetek? Ne félelemből dönts, tárd ki a szíved, ha úgy érzed, szerelemre találtál. Megéri a kockázatot.

4. Esélyt adni magadnak

Egyfolytában fejlődsz, születésed óta. Az egész élet a fejlődésről szól. Ne legyél túl szigorú magaddal, mindig adj új esélyt, dönts amellett, hogy bízol magadban. Minden képességed megvan ahhoz, hogy önmagad egyre jobb verziójává válj.

5. Hazatérni

Menj el, amikor itt az ideje, kezdd el a saját életedet, legyél független. Arra nevellek, hogy megállj a saját lábadon, nélkülem is. De szeretném, ha tudnád, hogy az én otthonom mindig a te otthonod is lesz, akárhány éves leszel, ide mindig visszatérhetsz.

Forrás: NLcafe.hu