5+3 film, amit akkor nézz meg, ha nem hiszel a szerelemben (és újra fogsz)!

Olyan filmeket hoztunk ma nektek, amelyeket újra és újra szívesen megnézünk, mert jót tesznek a szívünknek, és a lelkünknek is. Nézd meg listánkat!

 Szerelmesnek lenni jó dolog, de valljuk be, ez nem mindig egy konstans és állandó állapot. Amikor nem röpködnek pillangók a gyomrunkban, és nem dobog hevesebben a szívünk, ha meglátjuk életünk párját, akkor nem biztos, hogy örülünk, ha romantikus dolgok vesznek körül minket. Viszont a szerelemnek rengeteg arca van, és most a következő öt filmmel ezt be is bizonyítjuk neked! Figyelj csak!

Olyan filmeket gyűjtöttem össze, amik nem feltétlenül a szerelem rózsaszín oldalát mutatják meg. Mert bár jól esik olyan történeteket nézni, amikben a béna királylány belefut a hős hercegbe, aki rögtön beleszeret, megmenti a gonosz mostohától és boldogan élnek majd életük végig egy kacsalábon forgó palotában, de az élet egyáltalán nem ilyen vidám.

Mielőtt megismertelek

Az egyik kedvenc Jojo Moyes könyvem megfilmesített változatában Louise Clark (Emilia Clarke) egy olyan nőt alakít, aki régóta nem talál már normális munkát. Az angliai kisvárosban élő lány többször megjárja a munkaügyi hivatalt, még meg nem hallja hogy a helyi gazdag család Traynorék asszisztenst keresnek. Lou itt ismerkedik meg Will Traynorral (Sam Claffin), aki egykoriban gazdag bankár volt, aki habzsolta az életet, és a nőket, ám a férfi egy baleset következtében kerekes székbe kényszerült. A mogorva, depressziós férfi és a különc nő megismerkedik, és bár nem megy minden egyszerűen, a a film végére különleges kapocs alakul ki köztük. Papír zsebkendőt készíts, mert szükséged lesz rá.

Ahol a szivárvány véget ér

Úgy tűnik én nagyon szeretem a könyvből készült filmeket, ha romantikáról van szó. Cecelia Ahern könyvéből megfilmesített történetben szintén Sam Claffin játssza a a férfi főszerepet, míg Lily Collins a női főszereplőt alakítja. A történet szerinte Rosie és Alex már 5 éves koruk óta a legjobb barátok, ezért mindenki úgy hiszi, hogy ők egymásnak lettek teremtve. Ám egy érdekes fordulat miatt 18 évesen Rosie élete teljesen megváltozik, és ez más irányba sodorja a fiatalokat. A kettőjük között lévő kötelék azonban nem szakad meg, néha levélben, smsben, vagy cseten tartják a kapcsolatot, de egyáltalán nem biztos, hogy visszatalálnak egymáshoz. Annyira emberi ez a történet, hogy te sem tudsz majd nem drukkolni Rosie-nak, és Alexnek!

Az időutazó felesége

Újabb könyves film, de ez tényleg az a kategória, amit nem szabad kihagyni, ha eddig még nem láttad. Audrey Niffenegger könyvéből készült időutazós film egy csodás alkotás, ami a szerelem sokszínűségéről szól. A történet főszereplője, Henry, a chicagói könyvtáros, aki egy ritka genetikai rendellenességben szenved. Egyfajta időutazóként a legváratlanabb pillanatokban más-más idősíkban találja magát. Az egyetlen biztos pont az életében Clare. A férfi harmincéves volt, amikor találkoztak, a lány hat. A férfi harmincéves volt, amikor összeházasodtak, a lány huszonkettő. Különös kapcsolatuk során megélik a fiatalságukat, öregségüket, a szerelem téren és időn át is összeköti őket. Könyvben olvasva és a vásznon is látva Az időutazó felesége nem egy tipikus szerelmi történetet, de így is szívmelengető és csodaszép.

Valentin nap

És ha már úgyis itt van hamarosan a Valentin nap, akkor jöjjön egy sokszereplős film, ami tényleg bemutatja a szerelem minden árnyalatát. Megcsalás, szakítás, első gimis szerelem, eljegyzés, és sok-sok kalamajka, amit az érzelmek miatt élhetünk át. A Valentin napban mindegyik szereplőnek van valami köze a másikhoz, ám mindenkinek egy külön története van, amit nyomon követhetünk. A filmben olyan színészek tűnnek fel, mint Ashton Kutcher, Jessica Biel, Julia Roberts, Anne Hathaway, Bradley Cooper, Taylor Swift, Jamie Foxx.

Kaliforniai álom

A tavalyi év Oscar-díjas alkotása, ami elég megosztóra sikeredett. Van aki imádja, van aki utálja, de az biztos, hogy mindenkiből érzelmeket vált ki. A zenés musical egy párkapcsolat kialakulását, és viszontagságait mutatja meg Los Angelesben, ahová a legtöbben azért érkeznek, hogy megcsinálják a karrierjüket. Így van ezzel Mia is (Emma Stone) és Sebastian (Ryan Gosling), akik szeretnének befutni. Mia színésznői meghallgatásokra jár, Sebastian pedig egy híres jazzbárt szeretne beindítani. A két fiatal megismerkedik egymással és kapcsolatba kezdenek, ám az álmokért folytatott úton járva nehéz eldönteni, hogy ki és mennyit hajlandó feláldozni a sikerért, és csillogó karrierért. Tanulságos film egy szerelemről, és a siker kérdéséről. A dalok pedig szerintem zseniálisak!

+ Mielőtt lemegy a nap, Mielőtt felkel a nap, Mielőtt éjfélt üt az óra

Az Ethan Hawke és Julia Delphy által alakított Jesse és Celine az a pár, akiket jó nézni a vásznon. A két fiatal egy Budapest-Bécs közötti vonatúton ismerkedik meg egymással, és egy éjszakát töltenek Bécsben, ahol körbejárják a várost, és közben jól szórakoznak. És bár csak egy éjszakáról szól a kettejük kapcsolata, a történetük nem ér véget egyetlen filmben. A folytatásban újra láthatjuk őket 9 évvel később, amikor egy véletlen során újra összehozza őket a sors Párizsban. Nekem Jesse és Celine az a pár, akik a legtöbbet mutatták a szerelemről, és bármikor képes vagyok megnézni bármelyik filmet róluk, mert olyanok benne, mint egy normális pár. Kétségek gyötrik őket, nem biztosak az érzéseikben, nagyon tudnak szeretni, de a viták sem kerülik el őket. Ajánlom pluszban ezt a három filmet egymás után megnézni, mert mindegyik másként mutatja be a szerelem fázisait!

Forrás: http://goodstuff.hu/2018/02/06/53-film-amit-akkor-nezz-meg-ha-nem-hiszel-a-szerelemben-es-ujra-fogsz/