Elvált apa 2 - hogy maradjon meg a jó kapcsolatom a szeretett gyermekemmel?

1_22.jpg

Elvált apaként, hogy maradjon meg a jó kapcsolatom a szeretett gyermekemmel? 

A válás után a gyereknek az édesapára ugyan olyan nagy szüksége van, mint az édesanyjára. Attól függetlenül, hogy a szülők kapcsolata megromlott egymással, a gyereknek még ugyanúgy a szülei, mindkettőjükhöz ugyanúgy kötődik.

Mit vár a gyermek az apától?

  • szeretetett,
  • figyelmet,
  • időt,
  • biztonságot,
  • nyugalmat,
  • lelki támaszt 

Ahhoz, hogy a gyerek kiegyensúlyozott életet élhessen, ahhoz fontos, hogy a szülők viszonylagos jó kapcsolatban maradjanak. Fontos, hogy tudjanak egymással kommunikálni legalább a gyereket érintő kérdésekben.

A kulcsszó az együttműködés. Tudatosan te is tudod, hogy ez a megfelelő megoldás, de, ha beszélned kell a gyermeked anyával gyakran vitával zárul a beszélgetés és talán ennek a gyermek is fültanúja.

Ha a szülőknek nem sikerült rendezni a múlt sérelmeit akkor előfordulhat, hogy ez magától, az idő múlásával nem rendeződik, mivel tele vannak még sérelmekkel.

Ami viszont még nagyon fontos!

Sose kérd a gyerekedtől, hogy állást foglaljon abban, hogy kinek van igaza Neked vagy az édesanyának, mert ezzel hatalmas terhet raksz rá. Ennek akár az is lehet a következménye, hogy kevésbé fog bevonni a kis életébe, bezárkózik, esetleg az is előfordul, hogy a te társaságodat kezdi kerülni.

A gyereknek fontos hallania és éreznie, hogy a szülei mindig szeretni fogják és nem hullik szét minden az eddigi megszokott életéből.

Hogy nehéz?

Igen nagyon nehéz, de a gyereknek nagy szüksége van a szeretetedre és a együtt töltött minőségi időre. Ha Te nem vagy kiegyensúlyozott ezt nem tudod megadni a szeretett gyermeked számára.

2_5.jpg

Nem könnyű ezt helyzetet egyedül feldolgozni. De mi a megoldás?

Ismerj meg egy olyan stressz és feszültségoldó módszert, mely hatékonyan képes az ilyen típusú problémákat kezelni!

A stressz és a feszültségek hatékony oldása révén az alábbiakra garantáltan képes leszel:

  • A volt feleséggel indulatok nélkül kommunikálni
  • Gyermekeddel való kapcsolatod javítására
  • Válás okozta sérelmek feldolgozására
  • Nyitni egy új párkapcsolat irányába

 Ha kérdésed van a módszerrel kapcsolatosan, írd meg röviden messengeren vagy a egyboldogabbelet@gmail.com emailcímre és felveszem veled a kapcsolatot. 

Ha úgy érzed, hogy Neked is hasznos lenne lerakni a válás miatt felmerülő stresszt és megszabadulni a stressz következményeitől, jelentkezz az egyéni tanácsadásra!

en_kics_p_1.jpg

 

Szeretettel várom jelentkezésedet!

Online konzultációra van lehetőség!

Árak és jelentkezés miatt a lenti gombra kattints!

0.png