2019.már.15.
Írta: netbutik

Müller Péter Kossuth Nagydíjat kapott

 

mullerpeter_jt8o3178-v1_1.jpg

kép forrás http://mullerpeter.hu

 

Gratulálok Müller Péternek aki ma Kossuth-díjat kapott.

"MÜLLER PÉTER József Attila-díjas író, dramaturg, forgatókönyvíró részére kimagasló színvonalú regény- és nemzetközi szinten is sikeres színpadi műveket magába foglaló drámaírói életműve, több mint hat évtizedes dramaturgi munkája, valamint a spiritualitás témakörében alkotott, főként a test és lélek harmóniájának kereséséről szóló, nagy népszerűségnek örvendő könyvei elismeréseként;"

Forrás: https://index.hu/

......................................................................................................................................................

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, olvasni.

Szeretettel várlak :-)

 

Címkék: Müller Péter
2019.már.10.
Írta: netbutik

Ez a csomag is elkezdi útját ...

mit22.jpg

Kedves megrendelő!

Kívánom, hogy ez a csomag segítségedre legyen, hogy könnyebben vedd az akadályokat a mindennapokban és boldogabb életed legyen :-)

....................................................................................................................................................

Irigység, kibeszélés, rosszindulat - Értsük meg, hogy ne gyengítsen!

 

Közel másfél évtizedes pszichológusi praxisom során még soha egyetlen kliens sem érkezett hozzám azzal a panasszal, hogy az irigységtől szenved, miközben nagyon gyakran az derült ki, hogy ez is fontos szerepet játszik a problémában. Az irigység ugyanis rendkívül gyakori, roppant kínzó, ám úgyszólván felvállalhatatlan érzés, amit általában még saját magunk előtt is szégyellünk és igyekszünk letagadni. 

Másoknak pedig végképp nem valljuk be, ha irigyek vagyunk valakire, mert ezzel csak még jobban felemelnénk azt, akinek a fölénye már amúgy is fáj nekünk, és csak még inkább vesztesnek éreznénk magunkat vele szemben. Ha azonban sohasem gondolkodunk és beszélünk erről az érzésről, akkor csak annál több feszültséget, kudarcot és rombolást hoz az életünkbe. 

Arról már annál gyakrabban panaszkodunk, hogy mennyire sok irigy, rosszindulatú ember vesz körül bennünket, de fogalmunk sincs, hogyan védhetnénk meg magunkat az általuk okozott kellemetlenségektől és fájdalmaktól. 

Könyvem célja kettős:

 * Egyrészt szeretném, ha felismernénk és elfogadnánk, hogy időnként bennünk is van irigység, és ha jól gazdálkodnánk ezzel az érzéssel. Vagyis ahelyett, hogy önmagunkat emésztenénk, gyengítenénk és másoknak próbálnánk ártani, saját irigységünket arra használnánk, hogy a vágyott célok felé segítsen minket. (Mert igen, erre is használható!) 

 * Másrészt pedig azt is fontos megtanulnunk, hogy miként óvhatjuk meg magunkat mások irigységének, rosszindulatának, gonosz pletykájának ártó hatásaitól, hogy ezek ne téríthessenek le minket a választott utunkról. 

Bővebb információ a könyvről: itt!

Aloha-öröknaptár + ajándék Bagdi Bella meditációs CD és Aloha-öröknaptár poszter - SPIRITUÁLIS KÍSÉRŐTÁRS AZ ÉLETBEN -Ho'oponopono***

Aloha-öröknaptár + ajándék Bagdi Bella meditációs CD és Aloha-öröknaptár poszter - SPIRITUÁLIS KÍSÉRŐTÁRS AZ ÉLETBEN leírása 

"Az idő akár egy üres könyv.Tartalmat csak az egymásra találások, gondolatok és érzések adnak neki."

 • Mi lenne, ha minden napot ajándékként élnél át?
 • Minden lélegzetvételnek örülnél és megáldanád a szürke hétköznapokat?

Ez az öröknaptár a legjobb segítséget nyújtja neked ebben. A hawaii huna ősi tudásán alapuló könyvben magát az örömet és a hálát találod meg, hogy a te életedet is beragyogja a szeretet fénye. Az aloha hawaii köszöntés, amelynek jelentése: Megosztom veled a szeretet rezdülését.

Az Aloha-öröknaptár első részében a huna rendszerével ismerkedhetsz meg, míg a másodikban minden hétre találsz egy rövid spirituális útmutatót. Naptárad így hűséges baráttá és kísérővé válhat az évek során, híven megőrizve mindent, ami fontos neked az utadon. Az ajándékul adott ÖRÖKNAPTÁR poszter segítségével megörökítheted életed nevezetes eseményeit, pozitív élményeidet, szeretteid születés- és névnapját, hogy évről évre méltóan tudj megemlékezni ezekről.

BAGDI BELLA énekével és a CD-n hallható meditációjával a Ho’oponopono pozitív üzenetét közvetíti. Segít a tudatalatti átprogramozásában, mindennapos hallgatásával

 • pozitív jövőt,
 • boldogságot,
 • egészséget és
 • békét teremthetsz magadnak, boldogabban és harmonikusabban élheted mindennapjaidat.

"Aloha mahalo. Minden lehetséges. Minden megadatik. Itt és most.
A legjobban bízom, a legjobbat várom el."

 Bővebb infó: itt

 

PROF. DR. BAGDY EMŐKE: RELAXÁCIÓ, MEGNYUGVÁS, BELSŐ BÉKE - KÖNYV ÉS HANGOSKÖNYV 4+3 RELAXÁCIÓS GYAKORLATTAL Relax*

 • Elfáradtál?
 • Feszült vagy?
 • Nem tudsz elég jól koncentrálni?
 • Nem megy a tanulás elég hatékonyan?
 • Döcög az egészséged?
 • Ideges tünetekkel bajlódsz?

Neked készült ez a segítség! Tegyél próbát, miképpen tudod a rejtett belső erőket a szolgálatodba állítani! Tanuld meg felhasználni erőforrásaidat! Állj szóba a belvilággal, az érzelmi tudatoddal, amely bölcsebb, mint gondolnád. 

Csak a tapasztalatodban bízz! Mindent megtudsz, megismersz, ha kipróbálod az elmédben rejlő kincsek felhasználását.

Jóleső ellazulást, megnyugvást, belső békét, örömteli belső utakat kívánok: Bagdy Emőke.

A kötet bevezet a relaxáció és a meditáció alapjaiba, hogy jobban értsük azt a csodálatos világot, amelybe a hangoskönyv segítségével belépünk.

A CD-n hét, Bagdy Emőke által összeállított és vezetett relaxáció/meditáció szerepel mp3 formátumban. (Közülük négy audio formátumban is meghallgatható.) 

A programok között akad

 • stresszmentesítő mélyrelaxáció;
 • koncentráció-fejlesztő meditáció;
 • gyors, hatékony önellazítás;
 • egészséggondozó meditáció és a teljesítményhelyzetekre felkészülést megerősítő relaxáció is.

Szövegük a könyvben nyomtatott formában is szerepel, azok számára, akik saját hangjukon szeretnék rögzíteni és hallgatni a gyakorlatokat.  

Olvass bele:

"A belső utakhoz kalauzra, vezetőre, de legalábbis kísérőre van szükség. Ez a vezetőd (később már csak kísérőd) most én leszek, ha elfogadsz. Az útért felelősséget vállalok, Veled tartok. Az eredmények a Te bizalmadtól és lelki szándékodtól függenek. Ha hiszed és várod, hogy minden pillanat a hasznodra lesz, amit ezen az úton átélsz, akkor ez így is fog történni. A legdrágábbat adod most ajándékul önmagadnak: az időt. Tudatosan kilépsz hajszoltságodból. Megtapasztalod: amire időt szánsz, az a tiéd lesz. Egész lényed, tested, lelked, érzelemvilágod meghálálja, szövetségeseddé válik, szeretettel szolgál téged, és többet kapsz, mint amennyit befektettél. Ez a legeredményesebb befektetés az életedben: pszichológiai tőkére tettél szert."

Bővebb infó a könyvről: itt!

.............................................................................................................................................

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)

2019.már.03.
Írta: netbutik

Szülőknek: az olvasás fontossága Dr. Vekerdy írása

esti.jpg

Dr. Vekerdy Tamás : Mesétől az olvasásig 

"Nagy József és kollégái a 70-es évek elején végeztek egy felmérést, mely azt állapította meg: az a gyerek, aki minden nap hall mesét az iskolába lépés idején, 1,5 évvel előzheti meg anyanyelvi szinten azt a kortársát, aki nem rendszeres mesehallgató.  

Ez egy irdatlanul nagy szám. Ebben a korban 3 hónap még jól mérhető fejlődéskülönbség. Másfél év 6x3 hónap fejlettségkülönbséget jelent. Ne felejtsük el azt sem, hogy az anyanyelv fejlettsége a gondolkodás fejlettségének előfeltétele. 

Mesét hallani a gyerek számára minden nap, nélkülözhetetlen a belső kép készítés szempontjából. Az elaboráció (feldolgozás) legfontosabb eszköze: "a világról való tudást a saját belső képeimbe öltöztetem". A gyerek saját belső képet vetít ki játékaiban ("Ne lépj a fűre, az a tenger!" szól rá a felnőttre játék közben.) A mesét hallgató gyereknek kettős tekintete van. Rászögezi tekintetét a mesemondóra, látni, hogy már alig lát, elindult a "belső mozi", a belső képek sorozata. 

A gyermeknek rengeteg feldolgozni valója van, ezért rengeteg a belső kép éhsége. Az alaklélektan kimutatta: az egyik alak könnyen változik át a másikká, a mese ritmusa és melódiája könnyen alakul át képpé, figurává a gyermek számára. 

A redundáns előadás, mely ritmushoz és melódiához kötött, a legalkalmasabb a belső kép felidézéséhez. 
A belső kép fiziológiai változásokat idéz elő a gyerekben. Az tud jól olvasni, aki spontán tud belső képeket létrehozni. A változások, melyek a szervezetünkben zajlanak olvasás közben elmélyítik az érzelmi azonosulást. Belső kép nélkül az olvasás unalmas, érdektelen
. 

A hallott mesével indul az olvasóvá nevelés. Nem lesz jó olvasó az, aki nem hallgatott elég mesét. 
A gyerek nem tud különbséget tenni a külső és belső kép között. Ül a televízió előtt, és nem tud elszakadni tőle.
 

A külső kép nemcsak testileg bénítja le a gyerek mozgását- a kisgyermek csak akkor dolgoz fel, ha mozog -, hanem lelkileg is, mert a külső kép megjelenése blokkolja a belső kép készítését. A tévénézés miatt agresszívabbak lesznek a gyerekek, mert nincs feldolgozás, nincs belső képkészítés.  

A belső képben az én-azonosságok dolgozódnak fel, míg a külső kép nem én-azonos, átmossa az agyat. Tévézés mindig csak szülővel együtt ajánlott. 

A hallott mese semmivel sem helyettesíthető. Ha a gyereknek megfelelő gyakorlata van a belső kép készítésében, akkor válhat olvasóvá. 

Bizonyos életkorban az olvasás segítőként, terápiaként is jelen lehet a gyermek életében. Például a kamaszkori kíváncsiság idején. Olvasással bepillantást nyerhet, a számára ismeretlen világba, ezzel is feldolgozási lehetőséget kínálva fel neki. Belső kép készítés útján segít a problémák feloldásában. Ez felnőtt korban is így van. 

Élvezettel olvasni mindenki számára nagyon fontos volna. A mai gyerek nem tud mesét hallgatni, nem tud elmélyülten játszani. Ilyenkor az óvónő, szülő vegye ölébe és mesélje vissza neki az aznap történteket- legyen a mese számára ismerős -, erre figyelni fog, érdekelni fogja. Igen, mindig meséljen, kortól függetlenül. Érdemes számukra kitalálni történeteket, ezeket nagyon szeretik, főleg, ha esetleg róluk is szól egy kicsit.

Ez az út vezet a mesétől az olvasásig, az értő, élvező olvasásig."
 

Forrrás: weeg.hu  

Itt különleges meséskönyvet talál amelyben garantáltan nincs erőszak.

.....................................................................................................................................

dr Vekerdy Tamás könyve amelyből 1 darab van készleten!

.............................................................................................................................................

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)

 

2019.már.03.
Írta: netbutik

Mesélj, Anya! Mesélj, Apa!

53389173_1517545295045602_3572834790753173504_n.jpg

 

Ti szoktatok mesét olvasni a gyermeketeknek?

Tudtad, hogy a gyerek, aki minden nap hall mesét az iskolába lépés idején, 1,5 évvel előzheti meg anyanyelvi szinten azt a kortársát, aki nem rendszeres mesehallgató? Forrás itt.

Ha minőségi meséskönyvet szeretnél gyermekednek amelyben nincs erőszak kattints az alábbi képre:

id-10063643_2.jpg

Címkék: Esti mese
2019.már.02.
Írta: netbutik

JOY örömnapló ...

b6.JPG

Az Örömnapló 1000 szupercuki matricája egy pillanat alatt jobb kedvre derít!

Tudtad, hogy ilyen jól vagy? Esetleg azt gondolod, eseménytelen az életed?

Kövesd nyomon hétről hétre mindennapi örömeidet, s meglátod, magad is meglepődsz majd, milyen sok jó dolog történik veled!

Ha megfigyeld a hangulatodat, értékelheted a jobb időszakokat és a zavaró helyzeteket is nyakon csípheted, mielőtt azok elhatalmasodnának rajtad.

Hasznos tippek és tanácsok segítenek, hogy tudatosítsd magadban, mi tesz igazán boldoggá.

Légy jelen a pillanatban, szeresd az életet és erősítsd az önbizalmadat!

Lapozz bele a könyvbe:

1_31.JPG

2_15.JPG

3_9.JPG

4_6.JPG

5_5.JPG

6_2.JPG

7_1.JPG

8_1.JPG

 

További infó erről a kívül belül álomszép könyvről: itt!

Szállítási költség csak 790 Ft (de ha 15.000 Ft felett vásárolsz INGYENES) infó itt!

.............................................................................................................................................

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)

Címkék: Könyv-JOY
2019.feb.26.
Írta: netbutik

Napi idézet ...

 

katarzyna-pe-689506-unsplash.jpg

Photo by katarzyna-pe-689506-unsplash

„A szeretetben óriási erő lakozik. Megváltoztatja a szíveket, megújítja a lelket, reményt ad a kétségbeesettnek, felemeli a megfáradtat, gyógyírt és boldogságot hoz oda, ahol az korábban nem létezett.”

 

Címkék: Napi idézet
2019.feb.24.
Írta: netbutik

Müller Péter: Ha Isten meghallgat, úgy segít rajtad, hogy odaküld hozzád egy olyan embert ...

 

photo_by_nathan_dumlao_on_unsplash_cr_2.png

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Müller Péterre sokan tekintünk egyfajta spirituális vezetőként így vagyok ezzel én is.

Végtelen, szelíd bölcsességével utat mutat számunkra sokszor a legnehezebb pillanatokban is.

Ha megszólal, arra érdemes odafigyelni. Ezt az idézetet találtuk Tőle az interneteten, amelyet érdemes alaposabban végiggondolni, megszívlelni.Fogadjátok szeretettel :-)

“Ha Isten meghallgat, úgy segít rajtad, hogy odaküld hozzád egy olyan embert, akinek még nincs kőből a szíve. Aki meghallgat, megvigasztal, meggyógyít.

Kimondja azt az egyetlen szót, amit jól tudsz te is, de önmagadnak nem mondhatod, mert azt várod, hogy a másik mondja ki. Anélkül hatástalan. Mert csak a szeretet gyógyít.

 

Amennyiben tetszett a fenti idézet érdemes bele olvasni az alábbi két készleten lévő Müller Péter könyvünkben is (kattints a képre):

 

 

Ajánlott további Müller Péter könyvek: itt

 

............................................................................................................................................

Már külföldre is szállítunk és nagyon kedvező áron pl Romániába a szállítási költség CSAK 913 Ft!

Bővebb infó itt!

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)

 

2019.feb.20.
Írta: netbutik

Napi idézet - Gondolatmappa című könyvből

gondolatmapp1.jpg

Bővebb infó a könyvről a lenti képre kattintva:

bookb1.JPG

.............................................................................................................................................

Már külföldre is szállítunk és nagyon kedvező áron pl Romániába a szállítási költség CSAK 913 Ft!

Bővebb infó itt!

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)

2019.feb.18.
Írta: netbutik

Elég a jó szándékból ...

 

Sok jó szándékú szülőtől hallani az alábbiakhoz hasonló kijelentéseket: 

„Pörög az élet, nincs időm szabályozni a képernyőidővel kapcsolatosan.” 

„A párom minden igyekezetem ellenére sem támogat az erőfeszítéseimben.” 

„ A gyerekeim hisztiznek, ha változtatni akarok.” 

„Nehéz következetesnek lenni.”

 

Nina háromgyerekes anya, a lányai 2, 4 és 6 évesek. A gyerekek mindennap öt órán át  néznek rajzfilmeket, még vacsora közben is. Ninát zavarja, hogy a család nem tölt együtt elég időt, ezért határozta, hogy esténként kikapcsolja a tévét.

Azonban néhány estét követően a dolgok nagyon összesűrűsödtek, és Nina úgy tett, mintha észre sem venné, hogy a lányok bekapcsolják a tévét vacsora után. Hamarosan újra tévé előtt töltötték az esték nagy részét. 

Szülőként a jó szándék nem vezet sehová. Andy Andrew írja:

„ Habár a közvélekedés mást sugall, a szándék önmagában erőtlen. Lehet, hogy sirálynak szándékában áll elrepülni, lehet, hogy a döntést is meghozta, eszmét cserélhet a többi sirállyal a repülés csodájáról, de amíg meg nem mozdítja a szárnyát, hogy a levegőbe emelkedjen, addig a mólón marad. Semmi sem különbözteti meg a mólón időző többi sirálytól. Hasonlóképpen semmiben sem más az, akiben megvan a szándék, hogy változtasson, mint az, aki még csak nem is gondol rá.” 

Ha azonban nem korlátozzuk és nem ellenőrizzük a képernyők szerepét gyermekeink életében, meglehet, hogy a fiunk nem tudja majd, hogyan is beszélgessen a korosztályával, amikor személyesen találkozik vele. 

Nem a képernyőkkel van a baj, hanem azzal, ha az idő túlnyomó részét előttük töltjük. Ha gyermekünknek van egy kis szabadideje, mivel tölti? Egy átlagos családban ez szabadidő képernyőidőt jelent. De nem mindegy, hogy családi körben megnézzünk egy DVD-t (ez képernyőidő, ami közelebb hozza a családokat egymáshoz), vagy nap mint nap szórakozottan szörfölünk a tévécsatornák között.A céltalan képernyőidő elvesztegetett idő, és negatív hatással van a gyerekekre. 

Ha az átlagos család a képernyő előtt tölti az estéit, beszélgetés helyett SMS-eznek, és ha vacsora közben is telefonjukkal vannak elfoglalva, akkor ki akar átlagos lenni. Úgy tűnik, a digitális norma nem segít az egészségnek, kapcsolatokban gazdag gyerekek nevelésében. A képernyő nem újdonság, talán a szülők is sokat nézték a tévét gyerekként a nappaliban. Telefonálni is csak a nappaliból tudtunk mert a készülék a falhoz volt rögzítve, de még ha vezeték nélküli telefonunk volt is, a garázson túl megszűnt a vétel. 

Ma zsebünkben vagy táskánkban hordjuk a képernyőket, bárhova is megyünk, és a háttérből kilépve a felnőttek és gyerekek életében egyaránt előtérbe kerültek a digitális eszközök. Emberek helyett pixelek játsszák a főszerepet egy átlagos család életében. A gyerekek olyanok, mint a képlékeny anyag, és manapság nagyrészt a képernyők formálják őket.

De nem szükségszerű, hogy így legyen.

Részlet a Netfüggő gyerekek - Gary Chapman

Könyvből megtudhatjuk:

 • mennyi képernyőidő számít túl soknak, és hogyan szabhatunk reális időkorlátokat
 • miként taníthatjuk gyermekeinket tudatos képernyőhasználatra
 • hogyan helyettesíthetjük a képernyőidőt közös családi időtöltéssel
 • hogyan segíthetünk gyermekeinknek a társas készségek elsajátításában
 • szülőként milyen mintát adunk saját képernyőhasználatunkkal.

Bővebb infó a könyvről: itt!

.............................................................................................................................

Hasonló gyereknevelés könyvek: