Lelki egyensúly a családban - BOLDOG gyerek

Müller Péter: "Gyakran csakis a testünkkel tudjuk megnyugtatni egymást"

Müller Péter: "Gyakran csakis a testünkkel tudjuk megnyugtatni egymást"

11_1.jpg

"Gyakran csakis a testünkkel tudjuk megnyugtatni egymást"Forrás: Shutterstock

Gyakran csakis a testünkkel tudjuk megnyugtatni egymást, félelmeinket eloszlatni és a lelki görcseinket kioldani.

Asszonyok gyakran jóságból adják oda magukat. Ölükben megnyugszunk néha. És ez fordítva is lehet.

A világ egyik legszebb novellája arról szól, hogy egy szerzetes csak úgy tudta meggyógyítani a régóta özvegyen élő, magányos és depressziós nőt, hogy gyengéden a magáévá tette.

És az asszony elsírta magát a férfi karjai között. Szeretkezés közben is sírt, könnyei elárasztották a férfi mellét. Szavak, papolás, jóakarat nem tudta volna meggyógyítani a nő lelkét. Éhes volt, sőt, évek óta éhezett - nem lehetett volna szép szavakkal jóllakatni. Tettét a szerzetes sohasem gyónta meg, úgy érezte, hogy az egyetlen lehetséges utat választotta a gyógyításhoz: az ölelést. Sokféle nyomor van és sokféle segítség. A szeretet nem ismeri a teológiát. Hajnalig beszélgettek egymással. Reggel felé, mielőtt elengedte volna, az asszony hálásan megcsókolta a szerzetes kezét.

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20180727-muller-peter-a-testi-kapcsolat-hatasairol.html

Müller Péter: "Gyakran csakis a testünkkel tudjuk megnyugtatni egymást" Tovább
Ez a csomag is elkezdi útját...

Ez a csomag is elkezdi útját...

0_1.jpg

A belső béke a legértékesebb dolog, amelyet el tudunk érni, meg tudunk szerezni. Aki harmóniában tud élni önmagával, az harmóniában él az univerzummal is – fogalmazott Marcus Aurelius, aki tisztában volt azzal a hatalommal, amellyel felruház ez az állapot. Azonban nagyon nehéz megtalálni, és megőrizni.

Ehhez azonban meg kell tanulnunk nyugalmat teremteni testünkben és elménkben, majd megbékélni önmagunkkal és a környezetünkben élőkkel. Ebben segít neked LELKI BÉKE különleges kiadvány amely egy kis könyvet és egy CD-t.tartalmaz.

A CD-n található a Sziget, a Tükörképem és a Szeretetfa című zenés meditációk.

A kis könyvben dr Domján László (orvos, reumatológus, az agykontroll magyarországi meghonosítója) tanácsai olvashatók.

Részlet a könyvből:

"A ma leggyakrabban halált okozó betegségek közül az első hat helyezett ugyanis bizonyítottan és szorosan összefügg a stresszel- Így többek közt a szívinfarktus, az agyvérzés és a rák. Igen a rák is. Ugyanis - és hangsúlyozom: tudományosan alátámasztott tényről beszélek- tartós feszültségben élő emberek nem csak fertőzéseket kapnak el könnyebben, hanem daganatos betegségben is nagyobb valószínűséggel betegszenek meg, mint a többiek.

De mit lehet tenni a stressz ellen? A feszültség leghatékonyabb ellenszere a relaxáció. Az ellazulás képessége azonban nem velünk született képesség. Viszont könnyen megtanulható. A legegyszerűbb formája szerintem a következő."

Olvass bele a könyvbe:

A könyv és a CD egy csomagban megvásárolható 2.990 Ft-ért akár ingyenes kiszállítással: itt

...........................................................................................................................................................

Családi csomag - Lelki problémák kezelésere

1, A szeretteinktől való elszakadás és távollét feldolgozása - A láthatatlan fonal 1 - Gyermekünknek

 A szeretteinktől való elszakadás és távollét mindannyiunknak nagyon nehéz élmény, de a gyerekek számára különösen ijesztő és fájdalmas. Márpedig az élet bőségesen teremt olyan alkalmakat, amikor ezt a félelmet és fájdalmat meg kell tapasztalniuk, legyen szó a szülők válásáról, valamelyikük külföldi munkavállalásáról, egy barátság megszakadásáról, vagy egy családtag haláláról. 

 Sőt, van, hogy semmi különös nem történik, a gyermek mégis nagyon szorong a hozzá közelállók elvesztésétől, az egyedül maradástól. Néha annyira, hogy még az elalvástól is fél.

 2.A Titoktündér 2 rész - A Titok Klub

 A titok klub - erősíti a gyerekek magunkba vetett hitet, továbbá az önbizalom növelést.

Amennyiben a szülők különköltöztek, továbbá a vagyoni helyzet miatti megkülönböztetés feldolgozása.

Netán csúfolódásra került sor az óvodában, iskolában megtanítja a gyereknek hogy álljon ki magáért.

 3. Lelki béke - Zenés meditációk a lelki békéhez (könyv+CD) - Relax* CD

 "A ma leggyakrabban halált okozó betegségek közül az első hat helyezett ugyanis bizonyítottan és szorosan összefügg a stresszel- Így többek közt a szívinfarktus, az agyvérzés és a rák. Igen a rák is. Ugyanis - és hangsúlyozom: tudományosan alátámasztott tényről beszélek- tartós feszültségben élő emberek nem csak fertőzéseket kapnak el könnyebben, hanem daganatos betegségben is nagyobb valószínűséggel betegszenek meg, mint a többiek.  De mit lehet tenni a stressz ellen? A feszültség leghatékonyabb ellenszere a relaxáció. Az ellazulás képessége azonban nem velünk született képesség. Viszont könnyen megtanulható. A legegyszerűbb formája szerintem a következő."

 részlet a LELKI BÉKE című könyv írta dr Domján László (orvos, reumatológus, az agykontroll magyarországi meghonosítója) tanácsai olvasható amely a hozzájárul a lelki béke megtalálásához és megtartásához.

Bővebb infó a csomagról: itt

Szállítási költség 990 Ft (10.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES).

 

*********************************************************************************************************************p

Kívánom, hogy sikerüljön megteremtened a belső békét és sugározd ezt a környezetedre is, hogy egyre több nyugodt, kiegyensúlyozott, boldog ember legyen!  

.

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Ez a csomag is elkezdi útját... Tovább
Gyógyító írás - Ha fáj a történeted

Gyógyító írás - Ha fáj a történeted

A világhírű James W. Pennebaker professzor és szerzőtársa által jegyzett Gyógyító írás a téma alapműve, melyet laikusoknak és lélektani szakembereknek egyaránt ajánlunk – fontos olvasmány és igen hatékony (ön)segítő eszköz.

James W. Pennebaker – John F. Evans:

Gyógyító írás – Ha fáj a történeted

Az elmúlt harminc év során kutatások sokasága igazolta az érzelemkifejező írás testi-lelki egészségre gyakorolt pozitív hatásait. Egyre több tudományos bizonyíték támasztja alá, hogy ha fájdalmas, nehéz, traumatikus élményeinket a megfelelő időben és módon leírjuk, akkor azok kevésbé fognak nyomasztani bennünket.

Azok az emberek, akik az érzelemkifejező írást gyakorolják, boldogabbnak vallják magukat az írás után, mint előtte, többet nevetnek, a depresszió, a rágódás és az általános szorongás tünetei csökkennek, kapcsolataik minősége javulást mutat, és ritkábban kell orvoshoz fordulniuk. Az írás hatására még a krónikus betegségek is enyhülhetnek.

Ahhoz, hogy a gyógyító hatást élvezhessük, nem kell „jól” írnunk, nem kell képzettnek vagy tehetségesnek lennünk ezen a téren – még csak meg sem kell másoknak mutatnunk, amit írtunk. Ezt csakis magunknak és magunkért tesszük, azzal a céllal, hogy megkönnyebbüljünk, és életünk nehéz időszakaiban testileg-lelkileg jobb állapotba kerüljünk.

A kötet egyik szerzője, a világhírű James W. Pennebaker professzor a téma legismertebb szakértője – a nyolcvanas években végzett első kutatások is az ő nevéhez fűződnek. Szerzőtársával gyakorlatias megközelítéssel mutatják be, hogy a tudományos eredmények szerint mikor, mennyit és milyen módon érdemes írnunk ahhoz, hogy a jótékony hatásokat megtapasztalhassuk. A könyv tartalmaz egy négynapos és egy hathetes írásprogramot, valamint számos további technikát, amelyekkel szabadon kísérletezhetünk, amíg rá nem érzünk arra, hogy nekünk mi válik be a legjobban.

 

Olvass bele a könyvbe!

„Amikor a Gyógyító írás első kiadása napvilágot látott, ez volt az egyetlen olyan könyv a terápiás célú írásról, amely szilárdan tudományos alapokra épült. Az én érdeklődésemet azért keltette fel, mert magam is szerettem volna meggyógyulni, és reménykedtem abban, hogy végre találok valamit, ami lehetővé teszi, hogy „kiírjam magamból” súlyos depressziómat. Már néhány oldal elolvasása után megértettem, hogy addigi próbálkozásaim miért nem vezettek sikerre: beleragadtam a soha véget nem érő rágódásba, unalomig ismételgettem ugyanazt a történetet. A Gyógyító írás megvilágította, hogy új történetet kell írnom, másképp, mint ahogy addig tettem. Pennebaker műve megmutatta, hogyan tudom feldolgozni életem legnehezebb élményeit. Ez az út számomra addig teljesen ismeretlen volt. A könyvben szereplő gyakorlatok segítettek abban, hogy túljussak fájdalmas gyermekkori emlékeimen, pozitívabb perspektívából szemléljem ifjúságom élményeit, és végre kilépjek a felnőttkori tévedéseim nyomán kialakult érzelmi zűrzavarból.”

„Ezzel a könyvvel az a szándékunk, hogy a téma tudományos hátterének bemutatása után olyan konkrét, gyakorlati ajánlásokat fogalmazzunk meg, amelyek segítik az olvasót az érzelmi megrázkódtatásokkal való megküzdésben. A könyv három részből áll. Az első az elmélet ismertetését követően azokra az alapvető technikákra fókuszál, amelyek garantáltan jól működnek. A második rész inkább kísérletezésre bátorít, hogy kipróbálhass olyan új technikákat is, amelyek hasznosak lehetnek számodra. A könyv harmadik része a testi és lelki egészség javítását szolgáló írás egy strukturáltabb megközelítését mutatja be. Azt javaslom, hogy a kísérletezést kezdd a hagyományos írásgyakorlatokkal, és ha azokat hasznosnak találod, akkor máris nyert ügyed van. Ha nem, akkor próbálj ki néhány olyan technikát, amelyeket a későbbi fejezetekben ismertetünk. Keresd meg a saját démonaid legyőzésére szolgáló leghatásosabb módszereket.”

„Az egyik, kipróbáltan jól működő írástechnikát a tudatfolyamot követő írásnak nevezzük: egyszerűen úgy vesd papírra a gondolataidat és érzéseidet, ahogy felszínre bukkannak a tudatodban. Az egyedüli szabály az, hogy folyamatosan írj. Ne próbáld cenzúrázni magad! Mielőtt még megismerkednél a részletekkel, próbáld ki! Csak kezdj el írni! Használhatod az okostelefonod jegyzetkészítőjét, a naplódat vagy akár egy gyűrűskönyv betétlapjait. Írj tíz percen át, vagy addig, amíg körülbelül két oldal meg nem telik. Az írásban egyszerűen kövesd a gondolataidat és érzéseidet úgy, ahogy azok felbukkannak a tudatodban. Írd le, hogy mire gondolsz éppen, milyen érzéseid vannak, mit hallasz, szagolsz, vagy mit veszel észre. Az a fontos, hogy az írásod kövesse a tudatod folyamát. Ne foglalkozz a helyesírással, nyelvtannal és mondatszerkesztéssel! Ne feledkezz meg arról, hogy ez az írás kizárólag neked készül, és ha úgy gondolod, akár meg is semmisítheted, amikor befejezted! Csak kezdj el írni, és ne hagyd abba!

William James, a modern pszichológia egyik korai nagy gondolkodója az elsők között kísérletezett a tudatfolyamot követő írással. Meg volt győződve arról, hogy a tudatfolyamunk igen sokat elárul rólunk, és négy általános megállapítást tett ezzel kapcsolatban.”

„Minél többet írsz személyes témákról, annál inkább érdekelni fog a kérdés: hol húzódik a vékonyka határ érzelemkifejező írás és kreatív írás között? Hol végződik a személyes elbeszélés, és hol kezdődik a fikció, a kitalált történet? A kitalált történetek írása ugyanolyan mértékben javítja-e az egészségünket, mintha szigorúan a valódi tapasztalatainkat tárnánk fel? Nos, igen. Az 1990-es évek közepén Melanie Greenberg és munkatársai lenyűgöző kutatásukban arra kérték a résztvevőket, hogy olyan traumákról írjanak, amelyek sosem történtek meg velük. Az alanyok úgy írtak a kitalált érzelmi megrázkódtatásokról, mintha azok valóban a múltjuk részei lettek volna – és megdöbbentő módon jelentős egészségjavulás volt megfigyelhető náluk! A kitalált történetek írása is jót tehet az egészségnek.”

Megrendelem a könyvet itt!

 

”Szükségesek-e a szavak a gyógyuláshoz? Ha táncban, zenében, festészetben, szobrászatban is ki tudnál fejezni egy traumát, az ugyanolyan hasznos lenne-e? A kutatási eredmények szerint a nonverbális önkifejezés igen hatékonyan segít abban, hogy az emberek jobban érezzék magukat a bőrükben. De még jobb eredményeket ígér, ha nemcsak testünk mozgásával, hanem írással is dolgozunk, mert ebben az esetben a gyógyító hatás megtöbbszöröződik. Jó okunk van azt feltételezni, hogy az érzelmi élmények szavakba öntése hatékonyabban szilárdítja meg gondolkodásunk hosszú távú változásait, mint a nonverbális önkifejezés önmagában. Valójában a legtöbb nonverbális terápia – különösképp a művészet- és a táncterápia – szavakat is használ. A résztvevőktől először általában azt kérik, hogy érzelmi megrázkódtatásaikat rajzzal, festéssel vagy mozgással fejezzék ki. Amikor ezzel készen vannak, akkor arra biztatják őket, hogy beszéljenek a művészi alkotásról. Könnyen lehet, hogy a nonverbális kifejezésmód írással (vagy beszéddel) való kombinálása egyike az elérhető leghatékonyabb gyógyítási stratégiáknak.”

„Ahhoz, hogy tovább haladhass a gyógyulás és személyes növekedés útján, tekints úgy az írásra, mint a jóga vagy meditációs gyakorlatokra, és élj vele rendszeresen. Használd arra, hogy újrakeretezd az élményeidet, írj a veled történt eseményekről az együttérzés és empátia perspektívájából, a hétköznapi eseményekről a legapróbb részletekre is ügyelve, valamint hálával és megbecsüléssel azokról a dolgokról, amelyeket mások talán apróságoknak neveznének – de amelyekről mi tudjuk, hogy valójában csak azok számítanak.”

„A traumatikus élményekről való írás igen gyakran vegyes érzelmeket vált ki az emberekből. Az írást követő kérdőívekre adott válaszok alapján a kutatások legtöbb résztvevője úgy vélte, hogy jelentős mértékben képes volt legmélyebb gondolatait és érzéseit is kifejezni. Az érzelemkifejező írásgyakorlatokra adott visszajelzéseikben pedig gyakran arra csodálkoztak rá, hogy a kezdetben használt negatív nyelvezet napról napra egyre pozitívabbá vált. Leírták továbbá, hogy a traumatikus esemény – annak minden fájdalmával együtt – valami jót is eredményezett az életükben, illetve, hogy együtt érzőbbé, megértőbbé tette őket mások és önmaguk irányában. A résztvevők közül sokan jelezték azt is, hogy nyitottabbá váltak a jövőre. Persze nem mindenki számolt be drámai fejlődésről, ám arról igen, hogy az írásnak köszönhetően voltak új és váratlan gondolatai, érzései és fontos felismerései.”

„A volt feleségemnek írtam egy empatikus levelet. A válás kifejezetten traumatikus volt a számomra, és őt is nagyon megviselte (pedig ő akart válni). A levelemben kifejeztem, hogy igyekszem megérteni őt, és együtt érezni azzal, amit elképzelésem szerint a házasságunkkal kapcsolatban érezhetett. Már sokszor gondolkodtam az érzéseiről, de ez volt az első alkalom, hogy írtam is róluk. Nem volt könnyű, és közvetlenül utána szomorúságot, bűntudatot éreztem. Nem szívesen gondolok a házasságomra és a válásomra, de a levél megírása óta nyugodtabbnak érzem magam. Ez a gyakorlat kifejezetten hasznos volt számomra.”

„Bár az érzelemkifejező írásgyakorlatom nem kapcsolódott közvetlenül az apámhoz, mégis jobban megértettem általa azt, hogy apám gondolkodása hogyan hatott rám. Sok szempontból igen kedves és gondoskodó apa volt, de a hiányokra, a szűkösségre beállított világnézete, félelme és perfekcionizmusa, valamint az alacsony önbecsülése (amely gyakran vezetett nárcisztikus magatartáshoz) nagyon mélyen hatott a családunkra. Írásban képes voltam mindezt kifejezni, és az apám gyermekkorának perspektívájából szemlélve azt is jobban megértettem, hogy miből fakadhatott az ő világnézete. Hangot adtam a szomorúságomnak is, amiért apám mindezt képtelen volt felnőttként tudatosabban kezelni. Végül egyfajta elfogadásra és együttérzésre jutottam vele kapcsolatban. Mindkét gyakorlatot nagyon hasznosnak találtam.”

 

Megrendelem a könyvet itt!

Gyógyító írás - Ha fáj a történeted Tovább
Ha hétvége akkor filmajánló...

Ha hétvége akkor filmajánló...

Egy nagyon érdekes romantikus filmet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani - Nap nap után /Every Day/

Egy kis ízelítő:

A 16 éves Rhiannon beleszeret egy különös lélekbe, akit csak A-nak hívnak, és minden egyes nap más ágyban, más-más testben ébred. A kettejük között kialakuló kapcsolat olyan erős, hogy elhatározzák, minden nap megkeresik egymást, pedig még csak nem is sejtik, mit és kit hoz a következő reggel. Ahogy egyre inkább beleszeretnek egymásba, a realitásokkal is kénytelenek szembenézni: vajon képesek lehetnek úgy leélni közös életüket, hogy egyikük minden 24 órában más személyt testesít meg?

 

 

Ha hétvége akkor filmajánló... Tovább
Itt a bodza szedés ideje...

Itt a bodza szedés ideje...

bodza.jpg

Két gyógynövényt szoktam szedni és használni az egyik a csipkebogyó a másik a bodza.

A múlt héten a férjemmel elmentünk bodzát szedni és csodaszépeket találtunk Szedtünk egy kosárral ami elég lesz egész évben.

Megfázás esetén én egy bodza teát főzök és igyekszem nem gyógyszert szedni.Az íze nagyon finom és mellékhatása nincs.

"Gyógyhatásai: A virágból készült tea vízhajtó, emésztést elősegítő, köhögéscsillapító hatású. Megfázásra, hörghurutra, izzasztószerként és immunrendszeri serkentőként használják. A friss bodzahajtás erős hashajtó. Használják még vértisztításra, fülfájásra, rekedtségre. A bogyó izzasztó, nagy mennyiségben hashajtó, ödéma és reuma ellen ajánljuk. Friss leve vagy a belőle készült lekvár bizonyítottan kitűnő szer a TBC gyógyítására. A bodzafa kérge purgáló, féreghajtó hatású. Erős vízhajtó, heveny vesegyulladásra, általános ödémásodásra ajánlják.

A bodza levele vízhajtó és hashajtó, reumás fájdalmakat enyhít. Lázcsillapításra is ajánlják. Bőséges izzadás idézhető elő vele kiütéses láz (kanyaró, skarlát) és reumás láz esetén, hurutos fertőzésnél (hörgőgyulladás, influenza). Ritkán használatos belsőleg. Leginkább vérzésre és égési sebekre ajánljuk.

Elkészítés: Egy csapott evőkanál (3 g) teafüvet 2,5 dl vízzel forrázzon le, 15 perc után szűrje le. Ne használjon fémszűrőt.

Felhasználása belsőleg: A bodzateát étkezés előtt fogyassza, lehetőleg ízesítés nélkül. Nátha esetén napi 2-3 csészével is ihatunk belőle, amilyen forrón csak lehetséges. Hatékonyságát növeli, ha forró lábfürdőt veszünk és közben forró bodzateát iszunk, majd azonnal ágyba bújunk. Ilyen módon „kiizzadjuk a náthát”, azaz méregtelenítjük szervezetünket, meggyorsítjuk a gyógyulást. 

Gyermekeknek 6 éves kortól hígítva adható (egy teáskanál teafű 2,5 dl vízhez).

Orrdugulás, köhögés esetén inhalálni is lehet teájával, kiválóan tisztítja a légutakat, oldja a lerakódást, köptető hatása van.

Vizelethajtásra reggel egy csészével kell fogyasztani.

Testsúlycsökkentő hatása miatt a bodzát fogyókúra kiegészítésére napi egy-két csészével 3-4 héten keresztül lehet fogyasztani. A tea fogyasztásánál érdemes figyelembe venni az erőteljes vizelethajtó hatást.

Intenzívebb izzasztó hatást lehet elérni, amennyiben közvetlenül szaunázás előtt elfogyasztunk 1 csésze forró bodzavirágteát.

Napi egy-három csészével korlátlan ideig iható."

Forrás:http://gyorgytea.hu/gyorgyteak/egyedi-teak/bodza

 

Ha van kedvetek menjetek ki a szabadba és szedjetek bodzát!

Itt a bodza szedés ideje... Tovább
Megérzés - miért jelentkeztem erre a tanfolyamra

Megérzés - miért jelentkeztem erre a tanfolyamra

Ma már egyre szélesebb körben elfogadást nyer a tény, hogy a legtöbb lelki és szervi betegségnek energetikai problémák, blokkok, egyensúlyzavarok állnak a hátterében.

Mindannyian tele vagyunk múltbéli sérelmekkel, lelki sebekkel. Nincs olyan ember, akit sohasem bántottak meg, és a neheztelést hajlamosak vagyunk magunkkal cipelni éveken, vagy akár egy életen át.

 • Kell ez nekünk?
 • Szükségünk van rá?

Szerintem inkább akadályoz bennünket. Amíg az ember múltbéli sérelmeket, önkorlátozó hiedelmeket hordoz a lelkében, addig olyan helyzeteket fog teremteni az életében, melyekben újra megélheti az egykori rossz érzelmeket. Nem is lehet másként, hiszen magában hordozza őket.

 • Mi a megoldás?

Természetesen az elengedés, blokkok oldása.

“Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész.”
(Zen bölcsesség)

Az Access Bars egy könnyen kezelhető módszer amelyben oldódnak az önkorlátozó hiedelmek, fix nézőpontok, amelyek benne tartanak az állandóságban, a félelmekben, a megszokások és a nehézségek mókuskerekében. 

111.JPG

Forrás:itt!

Már közel másfél éve találkoztam ezzel a módszerrel de úgy éreztem addig még nem vagyok készen, hogy megtanuljam. Közel egy hónapja úgy éreztem itt az idő, hogy keressek magamnak egy oktatót akitől meg tudom tanulni ezt a módszert. Több oktató van aki ezzel foglalkozik, de nekem Andi a legszimpatikusabb és hallgattam  a belső megérzésemre és felkerestem Andit, hogy tartson tanfolyamot Győrben, és Ő örömmel fogadta a felkérést.

Amikor a tanítvány készen áll – a mester megjelenik.

"A tanfolyam egy napos, mely során kétszer adsz, kétszer kapsz bars kezelést. A gyakorlatban tanulod meg a pontokat és megismerheted az Access Consciousness elméleti elemeit is. A tanfolyam elvégzését követően Access Bars kezelővé válsz, amiről nemzetközi oklevelet kapsz és regisztrált Access Bars® kezelő leszel bekerülve az amerikai Access Consciousness® rendszerébe: www.accessconsciousness.com
Access Bars® kezelőként privát Bars kezeléseket adhatsz bárkinek, így akár kiegészítésként is használhatod eddigi tevékenységeid mellett.

A tanfolyam elvégzése nincs feltételhez kötve, bárki elsajátíthatja – gyerekek is megtanulhatják.

A tanfolyam nemzetközileg szabott díja 2018-tól (18. életév felett): 60.000 Ft.
16-17 éves korúaknak és ismétlőknek: 30.000 Ft. 16 éves korig ingyenes.
Részletfizetésre előzetes megbeszélés alapján van lehetőség: 2 részletben.
Részletek és jelentkezés: https://horompoandrea.hu/access-consciousness/access-bars-tanfolyam/"

Forrás: itt

Ha többet szeretnél megtudni a Access Barsról itt további cikkeket találsz.

A helyek száma korlátozott, így ha érdekel a tanfolyam vagy esetleg kérdéseid vannak Andi a segítségedre lesz.

dr.Hörömpő Andrea
Access Bars® és Testfacilitátor, Facelift® Facilitátor
Email: hello@horompoandrea.hu
Web: www.horompoandrea.hu
Telefon: +36 20 249 5718

Hogy mit várok én ettől a tanfolyamtól?

Hogy felszabadultabb és boldogabb legyek és ezen túl a családomon és barátaimon is szeretnék segíteni ezzel a módszerrel.

 

222.JPG

Azért vezetem ezt a blogot és azért írtam ezt a cikket, hogy segítsek azoknak az embereknek akiknek szükségük van, akiknek pont erre az információra van szükségük hogy tovább lépjenek az életben.

Most hogy elolvastad ezt a cikket gondolkozz el azon, hogy mit mond a megérzésed?

Ha a úgy érzed, hogy itt a helyed ezen a tanfolyamon akkor szombat reggel találkozunk.

 

 

Megérzés - miért jelentkeztem erre a tanfolyamra Tovább
Müller Péter: "A lelki sebeket két dolog gyógyíthatja meg"

Müller Péter: "A lelki sebeket két dolog gyógyíthatja meg"

 20101222sztarszer4.jpg

A lelki sebeket két dolog gyógyíthatja meg. A fölismert igazság és az igazi szeretet.

Húsunk hamar gyógyul. Csontunk lassabban. Az idegeink még lassabban – de a lelki sebek gyógyulása a leglassabb. Néha még a túlvilágra is magunkkal visszük.

Gyógyítani egyrészt ésszel lehet. Megértem egy sebesülésem okát, tanító célzatát. Valamiért kaptam, és végső soron – ha megértettem – csak gazdagított engem.
Nehezebb a szívvel való gyógyítás.

"A lelki sebeket két dolog gyógyíthatja meg. A fölismert igazság és az igazi szeretet"Forrás: Shutterstock

Érzelmileg nehéz gyógyulni.
Azt ugyanis nem tudom irányítani.
Hiába akarom.

Az eszemen van kormány és sebváltó, de a szívemen nincs. S ezért hiába látom be és értem meg, hogy miért sebeztek meg - a seb fáj. És hiába teszek meg mindent, akkor is fáj!
Egyet lehet: elfelejteni.
Nem gondolni rá. Ezt lehet. Amit nem táplálunk állandóan, múlttá válik bennünk. Elhervad. Így aztán segítünk az időnek, s a régi, holt virág helyett jöhet egy új, élő virág. S azt már igazán szeretjük.

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20180319-muller-peter-a-lelki-sebekrol.html

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Müller Péter: "A lelki sebeket két dolog gyógyíthatja meg" Tovább
Anya és kamasz fia - imádni való 1 perces videó

Anya és kamasz fia - imádni való 1 perces videó

 A gyerekek nagyon gyorsan felnőnek és velük töltött évek hamar elrepülnek. Az én fiam is immár 21 éves, emlékszem mikor bementem a gyerekszobába és a takaró alól egy nagy láb kandikált ki. Hova lett az a kis gyerek akinek a lába a tenyerembe elfért?

Telnek az évek, de ez így van rendjén.

Ahogy néztem ezt a imádni való videót előjöttek a régi emlékek,Mérhetetlen hálás vagyok a sorsnak, hogy megadatott hogy gyermekem legyen, és nagyon büszke vagyok rá.

Ha megnézed ezt a videót és felnőtt gyermeked van magadra ismersz.

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

 

Anya és kamasz fia - imádni való 1 perces videó Tovább
Napi idézet...

Napi idézet...

naptar.jpg

Az egyik barátnőmtől aki szintén Kriszti kaptam egy asztali öröknaptárt, amelyben minden napra van egy idézet. Reggel azzal kezdem a napot a munkahelyemen hogy elolvasom a napi idézetet és elgondolkodok rajta.Szerintem nagyon jó ajándék. 

Hogy miért írom ezt meg nektek?

Karácsonyra egy másik barátnőmnek aki szintén Kriszti én is vettem ajándékba egy hasonló öröknaptárt és ma ez a üzenet várt:

"Egy nagyon szép gondolat a mai napra!
Az asztali naptárom mai üzenete amit az én drága barátnőm Krisztina Csáki tól kaptam"

 

 

Napi idézet... Tovább
2018. április 29. Látás helyreállítása tanfolyam Győr

2018. április 29. Látás helyreállítása tanfolyam Győr

A látásunk és ezáltal a szemünk a legfőbb érzékszervünk. Hogy milyennek látjuk a világot, az nagyban függ attól, hogy a szemeinkkel mit veszünk észre. Ez a tanfolyam erősíti a külső látást, hozzájárul a szem problémáinak helyrehozásához, de a belső látásunk erősödéséhez is kiváló lehetőség.

 

A szem a lélek tükre, tartja a mondás, így a szem mintha kapu lenne a külső és a belső látás irányába is. Ha bármelyik irányba szeretnéd a látásodat javítani, a látás helyreállítása energiája hozzájárulás lehet mindehhez.

A szemünkkel fogjuk fel az információk nagy részét, ami a világban megjelenik, de valójában nem csak a szemünkkel látunk. Hol hitted el, hogy csak azt látod, ami a szemeiddel látható? Mi az nézel, de nem látsz? Mi az, amit látsz, csak még nem ismerted el? Most van itt az idő minderre?

Ez az energia segíthet:

– A szemed fáradtságának csökkentésében
– A szemed fizikai állapotának javulásában
– Rövidlátás, távollátás helyreállításában
– A belső látásod erősödésében
– Éberséget ad, mi az, amire eddig nem mersz ránézni az életedben, kapcsolataidban, munkádban, pénzügyeidben
– Mi az, amit már most is látsz, érzékelsz, csak eddig nem ismerted el?
– Látni a láthatatlant, akár múltban, akár jelenben, és ki tudja, talán még a jövőben is?
– A vízióid, álmaid valóra váltásában
 

Mi az, amire itt az idő, hogy meglásd? Milyen tisztánlátást hozhat Neked ez a tanfolyam?

 

Időpont: 2018. április 29. 10-13 óra
Helyszín: 9021 Győr Városház tér 3. Aeroklub klubhelysége
 
Befektetés Önmagadba: 24.000 Ft

A tanfolyamnak előfeltétele nincs, elvégzésével az energia kezelőjévé válsz és azt használhatod magadon és másokon is.

A tanfolyam létszáma korlátozott, így a helyed biztosításához a jelentkezés feltétele, hogy a tanfolyam árának minimum 50%a átutalásra kerüljön.

A látás helyreállítása után a Tápláló szexuális energia helyreállítása tanfolyam kerül megrendezésre, ha arra is jönnél, várlak szeretettel. Részletek róla ITT találhatók. Ha mindkét tanfolyamra jelentkezel, akkor a tanfolyamok ára: 20.000 Ft.

 

TESTTANFOLYAM AKCIÓ!
HA MÁRCIUS-ÁPRILIS-MÁJUSBAN 4 TESTTANFOLYAMOT VÁLASZTASZ, AZ ÖTÖDIKET AJÁNDÉKBA KAPOD.

 

Forrás: https://horompoandrea.hu/esemeny/2018-aprilis-29-latas-helyreallitasa-tanfolyam-gyor/

******************************************************************************************************************

tanfolyam_gyor.png

Ezen a hétvégén Győrben Andi még további két tanfolyamot is tart, ha érdekel nézd meg érdemes (kattints az alábbi linkre):

https://horompoandrea.hu/esemeny/2018-aprilis-28-access-bars-tanfolyam-gyor/

https://horompoandrea.hu/esemeny/2018-aprilis-29-taplalo-szexualis-energia-helyreallitasa-tanfolyam-gyor/

 Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

 

2018. április 29. Látás helyreállítása tanfolyam Győr Tovább
Elengedés és a megbocsátás önmagadnak és másoknak...

Elengedés és a megbocsátás önmagadnak és másoknak...

Fotó: Flickr.com

Minden egészséges ember arra vágyik, hogy kedveljék, tiszteljék, elismerjék, s kedvesek legyenek vele. Ennek ellenére folyton beleesünk az igazság minden áron való megvédésének a csapdájába, a különböző családi konfliktusokba, ahol a testvérek közötti versengés, a ki az úr a házban bizonyításáért való harc, gyermekekkel folyó vita, veszekedés, a szülői erőszak, a megszégyenítés, munkahelyeken érdekkonfliktusok.

Tudtad, hogy a harag elengedése nemcsak a hangulatodra, de az egészségedre is pozitív hatással lehet?

Talán nem is sejtenénk, de ha sokáig haragszunk valakire, az nem csupán sok kellemetlen percet okozhat, de szorongást, görcsös idegességet, sőt, súlyos betegségeket is. Ez persze csak akkor igaz, ha ez az állapot hosszú ideig fenn áll, és képtelenek vagyunk feldolgozni a sérelmeinket.

„Hatalmas fizikai megterhelést jelent sértve érezni magunkat, és csalódottnak lenni” – fogalmazza meg dr. Karen Swartz, az amerikai egyesült államokbeli Johns Hopkins Kórház hangulatzavarok kezelésével foglalkozó orvosigazgatója. A krónikus düh és harag kihat a szívritmusra, a vérnyomásra és az egész testet érintő immunválaszokra. Az említettek többek között depresszió kialakulásához, szív-problémákhoz és diabétesz kialakulásához is vezethetnek.

Általánosan javítja az egészséget (az alvást is beleértve!)

A Journal of Behavioral Medicine-ben 2005-ben közzétett tanulmány a megbocsátást egy sor olyan egészségi paraméter javulásával hozta összefüggésbe, mint a szükséges gyógyszermennyiség, az alvásminőség vagy a kimerültség.

A kutatók szerint úgy tűnik, hogy a megbocsátás ezen hatásai nagyrészt a negatív hatások csökkentésének tulajdoníthatóak (feszültség, düh, depresszió és fáradtság). A Tennessee Egyetem szakértői így írnak: „megbocsátással az áldozat szakít a bosszú gondolatával, kevésbé lesz ellenséges, dühös vagy kiborult a történtekkel kapcsolatban”. „A jelen tanulmány rávilágít a megbocsátás-egészség interakciójának nyilvánvalóságára, miszerint a megbocsátás hiányának egészségi következményeit a felgyűlt negatív érzelmek hozzák magukkal.”

„Ha létezik összefüggés a megbocsátás és az egészség között, akkor a harag, szorongás és depresszió csökkenése egy lehetséges magyarázata lehet ennek.” – tették hozzá.

A jóvátétel segít megbocsátani önmagunknak

Amikor neked van szükséged megbocsátásra, az általad bántott személy kiengesztelésével könnyebben meg tudsz bocsátani magadnak – mondják a Baylor University szakértői.

A Journal of Positive Psychology című szaklapban közzétett kutatásban azok, akik bocsánatot kértek tettükért, nagyobb valószínűséggel érezték úgy, hogy meg tudnak maguknak bocsátani. Továbbá azt is kimutatták, hogy egy feltételezett helyzetben egy baráttól való bocsánatkérés növelte azok számát, akik meg tudtak bocsátani maguknak.

Thomas Carpenter, a Baylor University’s Collegeof Arts & Sciences kutatója kijelentette, hogy „Az egyik akadály, amiért az emberek nem tudnak maguknak megbocsátani, az nem más, mint hogy úgy érzik, igenis megérdemlik a büntetést. A tanulmányunk pedig kimutatta, hogy a kiengesztelés és bocsánatkérés segít magunkat feloldani ez alól a bűntudat alól.”

A szíved majd megköszöni

A megbocsátásról ugyanis kimutatták, hogy csökkentő hatással van a vérnyomásra. Egy 2011-ben végzett kutatás szerint (Personal Relationships) például, amelyben házastársakat vizsgáltak, ha egy helyzetben a bántott fél megbocsátott a másiknak, mindkettejüknél vérnyomáscsökkenés volt tapasztalható.

„Ez a tanulmány az első bizonyíték, ami arra utal, hogy a bocsánat elnyerése szintén pozitív élettani változásokat idéz elő: azok a tettesek, akik békülékenyebb magatartással szembesültek az áldozatok részéről, alacsonyabb vérnyomásuk volt, mint azoknak az elkövetőknek, akikkel szemben nem voltak elnézőek.” – írják a kutatók.

Ehhez hasonlóan, egy 2003-as tanulmány is kimutatta a fenti összefüggést (Journal of Behavioral Medicine): „A megbocsátás kedvezően hat direkt úton az allosztatikus terhelés [a szervezet azon kopása, melyet vagy a túl nagy stressz, vagy a stressz nem megfelelő kezelése okoz – szerk.] csökkentésével, és indirekt úton az érzékelt stressz csökkentése által.” – írják a szakemberek.

Az immunrendszer javítása

Medscape, 2011: azoknak a HIV fertőzötteknek, akik valóban, szívből megbocsátottak azoknak, akik bántották őket, nagyobb százalékban volt jelen szervezetükben a CD4 sejt (amely az immunstátusz egyik indikátora).

„Az eredmények alátámasztják feltevéseinket és tükrözik azt a tényállást, miszerint van összefüggés a HIV/AIDS fertőzöttek immunmarkerei és a pszichoszociális tényezők között, továbbá a megállapítások szerint a másoknak való megbocsátás kifejezetten egészséges lehet számukra.” – mondta Dr. Amy Owen, a Medscape-nek (Duke University Medical Center).

Mit jelent valójában a megbocsátás?

A megbocsátás mindenekelőtt lelki folyamat. A spirituális dimenzióban zajlik. Hiszen bármennyire fölfogjuk és megértjük is a megbocsátás racionális vonatkozásait, az még nem tesz képessé bennünket a megbocsátásra. A tudás nem ugyanaz, mint a cselekvés. A megbocsátásra való készség magában foglalja a legmélyebb lelki rétegekben végbemenő változásokat.

Hogyan lehet megbocsátani?

Ez egy leegyszerűsített módszer Robert Enright professzortól, ami segít, hogy enyhüljön a fájdalmad, és képes legyél megszabadulni a gúzsba kötő haragtól és önsajnálattól:

 1. Készíts listát, hogy kik bántottak meg.
 2. Rendezd sorrendbe, a legkevésbé fájótól a durváig.
 3. Kezdd az elengedést a legkevésbé fájóval!
 4. Döntsd el, hogy elengeded a haragot, a bosszúvágyat, és megbocsátod a tettét. Adj kegyelmet neki. Harag helyett gondolj rá kedvességgel, nagylelkűen.
 5. Tegyél fel megismerő kérdéseket a személyt illetően: milyen gyermekkora volt? Milyen sebeket hordozhat magában, hogy így reagál?  Nyilván az ő szenvedése nem semlegesíti a tettét, de segít neked megérteni a helyzetet, így könnyebben tudod elengedni a sérelmedet.
 6. Figyelj minden apró jelet, ha enyhül a  fájdalom. Kezdj el lágyabb érzésekkel gondolni a téged megsértő személyre.
 7. Ne kerüld el őt! Mosolyogj rá, tegyél egy gesztust felé! Ha másokkal beszélgetsz, mondj valami jót róla. Biztosan van előnyös tulajdonsága, cselekedete. (most lehet, hogy hadakozol, nehogy már, mikor ő bántott meg téged, de értsd meg, ezt magadért teszed. A szabadságodért, a boldogságodért)
 8. Keresd meg a fejlődési lehetőséget a konfliktusban. Mit mutat meg neked ez a helyzet? Miben kell még fejlődnöd? Milyen új lehetőséget látsz meg a történtek után?

 De ha úgy érzed elférne egy kis segítség akkor figyelmedbe ajánlom Dr Rosa Rivás A megbocsátás útja 3 CD-ből álló csomagot. A CD-ken vezetett zenés gyakorlatokból álló meditációk lesznek a segítségedre, hogy elenged a múltat és boldogabb élete éj!

A CD-k megvásárolhatók az alábbi képre kattintva (szállítási költség Pick Pack Pontra 890 Ft)

"Mindannyiunk szívében él harag múltbeli sérelmek miatt. Ez a harag mindennapi lelki energiákat emészti föl. Ha megbocsátunk, szabaddá válunk egy nyitottabb, jobb jövő felé. Ahhoz azonban, hogy igazán meg tudjunk bocsátani, meg kell tudnunk különböztetni a valódi megbocsátást a látszólagostól. Mindez komoly elmélyedést, alapos lelki munkát igényel."

                                                                                               Dr. Rosa Rivas

 

 

Elengedés és a megbocsátás önmagadnak és másoknak... Tovább
Amikor te meg én mi leszünk...

Amikor te meg én mi leszünk...

mici.jpeg

Neked van olyan személy az életedben akivel olyan igazán jókat lehet beszélgetni? Lehet egy barát, a párod, vagy egy rokon...

Tudod hogy hamarosan találkozol vele és már előre örülsz a találkozásnak, mert vele sok mindent meg tudsz beszélni. Feltöltődsz ezektől a beszélgetésektől, a lelked felszabadul és ez a idő az

"amikor te meg én mi leszünk"

A keresztlányomnak mutattam meg ezt a képet a napokba és aranyosan azt mondta, hogy ezt Ő is érzi :-)

 

Amikor te meg én mi leszünk... Tovább
Húsvéti útravaló Müller Pétertől

Húsvéti útravaló Müller Pétertől

20101222sztarszer4.jpg

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Minden elválás és búcsú: kis halál. És minden találkozás: újjászületés."

Sem születni, sem meghalni nem szeretünk. Mindkettő nagyon nehéz. Az egyik azért, mert nem tudjuk, hová kerülünk és mi lesz velünk - minden új és ismeretlen még. A másik pedig, mert nem tudjuk elengedni a régit. Ragaszkodunk mindenhez, még akkor is, ha rossz, mert nem tudjuk, lesz-e másik. Még mindig jobb a megunt keserves régi, mint a semmi.

Világhírű zenebohócunk híres mondása: "Van másik!"

Láttad őt? Gonosz bohócok elvették tőle és összetörték a hangszerét. Ott maradt szegény kifosztva, szomorúan, zene nélkül, de a kabátja alól mindig előkapott egy új hangszert: kis fuvolát, kis trombitát, kis harmonikát, kis hegedűt, és játszott tovább. Csodálatosan! A zenét nem tudták megölni.

Azt kiáltotta, boldogan és büszkén: "Van máááásik!" Mindig van másik.

Tél után tavasz, éjszaka után reggel, betegség után gyógyulás, és halál után új élet jön.

Húsvét van!

Nézd meg a fehér és rózsaszín virágos fákat, a rügyeket, a sárga aranyesőt. Színes lett a világ és illatos. Érzed? Ez nem csupán virágillat, hanem az újjászületés mámora. Az egész természet azt kiáltja: VAN MÁÁÁÁSIK!

Friss! Új! Reménykedő! Élettel teli! Csukott arcodat fordítsd az égre: újra meleg a nap, és langyos az eső. Érzed? Minden újjászületik. Te is - csak vedd észre, kérlek! Hogy nemcsak halál van, hanem születés is.

A feltámadás nemcsak a hívők ünnepe, hanem minden emberé. A tiéd is. Rádöbbenhetsz, hogy erősebb vagy, mint a halál, és arra is, amit az eredeti görög szó, az anástasis jelent: "újra lábra állni". Benned van az erő, az Élet ereje, hogy újra lábra állj. Élő lélek van benned, nem lehet téged legyőzni.

Játszd tovább a zenédet! Szépen, vidáman.

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20120404-utravalo-husvetra-muller-petertol.html

Húsvéti útravaló Müller Pétertől Tovább
Az Access Bars® elképesztő hatása a szorongásra és a depresszióra

Az Access Bars® elképesztő hatása a szorongásra és a depresszióra

 

Egy nemrég készült tudományos kutatásból kiderül, hogy már egyetlen, 90 perces Access Bars® kezelés után a szorongási tünetek súlyossága átlagosan 84,7%-al, a depresszióé pedig 82,7%-al csökkent. Mi is valójában ez az egyre jobban terjedő és sokak által kedvelt kezelés? Lehet róla írni, de igazából tapasztalni érdemes.

Dr.Terrie Hope 2017 novemberében, a Journal of Energy Psychology című szaklapban publikálta legfrissebb eredményeit az Access Bars® kezelésről. Habár az első Access Bars kezelést Gary Douglas már több mint 25 éve végezte, a tudományos vizsgálatok csak nemrég kezdődtek meg azzal kapcsolatban, hogy vajon mi történik a Bars kezelés közben, és annak milyen eredményei lehetnek a nehézségekkel küzdő személyeknél.

Az előzmények

Amíg az első kérdés Jeffrey L. Fannin, Ph.D neurológus 2015-ös tanulmányban került kifejtésre, addig Dr.Hope kifejezetten az Access Bars® szorongásra és depresszióra gyakorolt hatására koncentrált.

Az Access 2015-ben készült „Fehér könyve” egy 60 fő segítségével végzett kutatás eredményeit foglalja össze, melyet dr. Fannin vezetett. A résztvevő személyek agyhullámait mérték egy speciális eszközzel a Bars kezelés előtt és után, és a két állapot között bizony jelentős változások mutathatók ki.

A tanulmány megállapítja, hogy az Access Bars® kezelés közben a beragadt energiák megindulnak a testben, egyfajta összehangolódás és gyógyító folyamatok is történnek. Az ún. „Brainmap” (agytérkép vagy másnéven QEEG) módszerével történt vizsgálatokból kiderült, hogy:

 • a tanulmányban résztvevők 85%-ának változott a QEEG koherenciája
 • a résztvevők 63%-a Bars kezelés után érzelmi és/vagy fizikai ugrást tapasztalt
 • a fenti 63% 42%-a élt meg érzelmi, míg 40%-a fizikai változás

Dr. Fannin egy szemléletes videóban mutatja be mindezt, magyar felirattal:

A neurológus felfedezte, hogy az Access Bars® ugyanolyan pozitív hatással és eredménnyel van arra, aki kapja, mint amit haladó, több órát meditáló személyeknél tapasztalt korábban.

„Tehát amikor a szív koherencia és az agyi koherencia teljes, az emberek varázslatos dolgokat tapasztalnak, és az energia elkezd indulni felfelé. Erre mondják, hogy az energia összehangolódik a csakrákban, és ez az energia egybeforr. Ezt néztük meg. És amit itt a Barsnál látok, az nem pusztán egy teljes fizikai összehangolódás, hanem az Univerzummal való összehangolódás.”

Az Access Bars® áttörést hozhat a szorongás és a depresszió kezelésében is

Dr. Hope tanulmányának összefoglalójában leírja, hogy a kutatásban 7 személy vett részt, akik szorongtak vagy depressziósak voltak, vagy mindkettő. A résztvevők között az enyhe tünetektől kezdve a súlyosig minden szinten képviseltették magukat. A kísérlet célja alapvetően az volt, hogy megvizsgálják, az Access Bars® egyáltalán hatással van-e a szorongásra és a depresszióra. A számok pedig magukért beszélnek, mert a 90 perces kezelés után a szorongási tünetek súlyossága átlagosan 84,7%-al, a depresszióé pedig 82,7%-al csökkent. Az agyhullámok mérésének eredményei az Access Bars® kezelés előtt és után minden résztvevő vonatkozásában azt mutatták, hogy a kezelés után nőtt az agyi koherenciájuk, közelítve a normál állapothoz.

Az agyhullámok kapcsolatban vannak az agy területeinek kommunikációjával és a kutatók rájöttek, hogy az optimális agyi koherencia összefüggésben van sok más dologgal is, mint az intelligencia, a tanulási képesség, az éberség, a reakció idő és a kreativitás.

Dr. Terrie Hope-pal Dr.Dain Heer beszélget a tanulmányról

Mit kell tudni még az Access Bars®-ról?

Az Access Bars® egy olyan kezelés, mely során a fejen lévő 32 pontot érintjük finoman, pozitív változást előidézve az agyban, és feloszlatjuk a stressz, a gondolatok és az érzelmek elektromágneses összetevőit. Ez a finom, nem durva technika alkalmazása közben fizikai és mentális blokkokat engedünk el, amelyek a testben kerültek tárolásra és segítünk abban, hogy sokkal nagyobb könnyedséggel éljük meg életünk minden területét. Egy Access Bars® kezelés a következőkben segíthet:

 • Nagyobb mentális tisztaság
 • Motiváció
 • Az öröm és boldogság érzés jelentős növekedése
 • Mélyebb relaxáció
 • Álmatlanság
 • Szorongás és depresszió
 • Egészségmegérzés és súly optimalizálás
 • Stressz és kimerültség
 • Migrén
 • Pánikroham
 • Kényszerbetegség

Az Access Bars® kezelés általában 60-90 percig tart és részed lehet benne havonta, hetente vagy naponta is. Használják már börtönökben, az üzleti életben, iskolákban világszerte, hogy hozzásegítsen egyre több embert az egészséges élethez és a jólléthez.

Az Access Bars® hatásai egyéniek mindenkinél kezelésről kezelésre, azonban hozzájárul a fizikai egészség megőrzéséhez, és a kezeltek nagyobb éberségről, több háláról, kedvességről, békéről, nyugalomról és könnyedebb kommunikációról számoltak be.

Az első Bars kezelést több mint 25 évvel ezelőtt Gary Douglas facilitálta, azóta pedig a világ 173 országára kiterjedt, és már több mint 5000 Access Bars® facilitátor érhető el világszerte.

Ha változásra vágysz, vagy ha csak kíváncsi vagy, a Te életedbe mit hozhat egy kezelés, szeretettel várlak, hogy kipróbáld! Pillanatnyilag Szegeden és Budapesten kezelek.  Ha megtanulnád, akkor pedig szeretettel várlak az Access Bars® tanfolyamon.

A profilomat az Access Consciousness hivatalos oldalán itt találod: https://www.accessconsciousness.com/en/public-profiles/andrea-horompo-dr/

Aktuális tanfolyamaim listája az Access Andival menüpontban érhető el.

Szerző: dr.Hörömpő Andrea – Access Bars®-, Facelift®- és Testfacilitátor

Ha olvasnál még többet tőlem, a könyveimet ITT ismerheted meg.

Ha érdekelnek a lehetőségek velem, látogass el IDE.

Ha kapcsolódnál velem, EZEKEN az eseményeken megteheted.

Jelen összefoglaló az Access Consciousness® hivatalos csatornáin megtalálható videókból, előadásokból és írásos anyagokból készült alapvetően külföldi anyagok fordítása, mégis saját megfogalmazásban és egyedi koherenciát megvalósítva. Más Access Consciousness® Facilitátorok, és Testfacilitátorok, számára jelen cikk linkje hivatkozásként a nevem megjelölésével használható. Azonban a fentiek, és a honlapomon található más írások, cikkek, leírások, az én egyértelmű írásos jóváhagyásom nélkül sem részletekben, sem egészben nem közölhetők, nem másolhatók, másik honlapon, Facebookon, online vagy offline megjelenésben, hirdetésben nem közölhetők, nem sokszorosíthatók. Ez vonatkozik a nyilvános előadásokra illetőleg tanfolyami felhasználásra, internetes közlésre is.

Forrás: https://horompoandrea.hu/az-access-bars-elkepeszto-hatasa-a-szorongasra-es-a-depressziora/

Győriek figyelmébe szeretném ajánlani dr Hörömpő Andrea tanfolyamait amelyek április 28-án a bars tanfolyam és 29-ére pedig két testkurzust: A látás helyreállítását és a Tápláló szexuális energia helyreállítását lehet még jelentkezni.

Az események itt érhetők el:
Az Access Bars® elképesztő hatása a szorongásra és a depresszióra Tovább
Ez a csomag is elkezdi útját...

Ez a csomag is elkezdi útját...

 csom1_1.jpg

Kell a gyereknek a korlát

 

Kell a gyereknek a korlát de a felnőttnek is. Kell a korlát a szülőnek, a nevelőnek, a tanárnak is, vagyis mindazoknak, akik részt vesznek a nevelési folyamatban. Az a nevelő, aki nem állít fel korlátokat, tehetetlen báb lesz, akit a gyerek semmibe vesz, és rabszolgájának tekint. A korlát ahhoz is hozzásegít, hogy kölcsönösen elfogadjuk és tiszteletben tartsuk egymás személyiségét.


Bár a szülők, nevelők, tanárok zöme ösztönösen érzi, hogy korlátokat felállítani helyes dolog, ha cselekvésre kerül a sor, igen sokan elbizonytalanodnak. Mindenki csak jót akar a gyereknek, s az általános vélekedés szerint ez kizárja a korlátozást. Mekkora tévedés! Márpedig nem egy szülő-gyerek kapcsolatban bizony alaposan eleresztették a gyeplőt a szülő némán tűr, csak tűr, míg ki nem fakad, hogy zeng tőle a ház. Bölcs és gyakorlatias szerzőnktől nemcsak azt tudhatjuk meg, hogy kell a gyereknek a korlát, hanem azt is, hogy milyen korlátozásra van szüksége és mikor, és ezt hogyan lehet a siker reményében alkalmazni. - Vekerdy Tamás

............................................................................................................................

Fegyelmezés nem vált be? - JÁTÉKOS NEVELÉS - Az egyik legjobb könyv, amit a témában eddig kiadtunk

 

Mit tegyek ha hisztizik a gyermekem? Behódoljak a hisztinek, vagy ellenkezőleg, jottányit sem engedjek eredeti álláspontomból,nehogy a gyerek úgy érezze, jutalmat kap?  

"Ha hiszik, ha nem, néha már az is elég, ha egy-két dührohamot hagyunk félbeszakítás és csillapítás nélkül végigmenni – és a gyerek utána varázsütésre felhagy a rendszeres hisztivel, mert azt érzi, hogy végre meghallották, amit mondani próbált. Ehhez arra van szükség, hogy az esedékes hisztirohamnál egyszerűen maradjunk a gyerek mellett: se el ne zavarjuk, se ne bombázzuk tisztázó kérdésekkel és megoldási javaslatokkal. Ha a szülők érzelmileg nem zárnak le ilyenkor, miközbenmegingathatatlanul képviselik korábbi álláspontjukat, a dührohamok segíthetnek a gyereknek megtanulni, hogy lelkének legsötétebb démonaival sincs magára hagyva. A legtöbb család vagy behódol a hisztinek, vagy ellenkezőleg, jottányit sem hajlandó engedni eredeti álláspontjából, nehogy a gyerek úgy érezze, jutalmat kap azért, ami a családtagok szemében egyértelműen negatív viselkedés. Paradox módon azonban nemcsak az első, de a második módszer is ahhoz vezet, hogy a gyerek még gyakrabban fog hisztizni, nem pedig felhagy vele."  

OLVASS BELE A KÖNYVBE - ÉRDEMES! 

"Van egy, gyerekek által gyakran játszott játék, én 'érzelmi forró krumpli' néven emlegetem. Az az egy szabálya van, hogy meg kell próbálni a kellemetlen érzéseket átpasszolni másvalakinek, mint amikor a frissen sült krumplit passzolgatjuk egymásnak, mert még túl forró ahhoz, hogy bárki fogni tudja. A felnőttek maguk is minduntalan ezt csinálják. Ha idegesek vagyunk, belekötünk valakibe. Ettől a másik is ideges lesz, mi pedig varázsütésre máris jobban érezzük magunkat. Egyszer egy hétéves kisfiúval játszottam, aki közben elesett és beütötte a lábát. Ilyesmi gyakran előfordult vele, mert elég vadul és vigyázatlanul játszott. Egy darabig a földön feküdt a lábát szorongatva, és azt hajtogatta, hogy 'semmi baj', de hirtelen elkezdett engem püfölni. Az apukája mérgesen rászólt, hogy hagyja abba. Elmondtam neki: szerintem arról van szó, hogy a fia nem akarta érezni, mennyire fáj neki, ezért elkezdett bántani engem, hogy nekem fájjon helyette. A gyerek széles mosollyal az arcán vadul bólogatott – a magyarázat idejére még a püfölésemet is abbahagyta. Úgy gondolta, hogy amit elmondtam, tökéletesen logikus viselkedés volt ebben a helyzetben. És bizonyos értelemben így is van. Ha nincsenek eszközeink egy érzés kezeléséhez, ésszerű az adott érzést lehetőleg megszüntetni. Ennek pedig az egyik legjobb módja, ha továbbpasszoljuk, mint a forró krumplit. Játékos szülőként azonban tudunk ennél jobb módszereket is kínálni." 

"Istenem, mennyire utálom ezt a mondatot: 'Csak azért csinálta, mert figyelmet akart kicsikarni'. Ez olyan, mintha azt mondanánk: 'Csak azért hajtogatta, hogy enni kér, mert éhes volt'. Ha valaki kétségbeesetten vágyik figyelemre, akkor alighanem szüksége is van rá. Ha egy gyerek elég figyelmet kap tőlünk a jó fajtából, nem lesz rá annyira kiéhezve, hogy beérje a rosszal is."  

"Diane húgom egy ideig óvónőként dolgozott, és az egyik nyár végén családlátogatáson járt egy kislánynál, aki a tanév során nagyon erősen kötődött hozzá. Az anyuka engedte be, aki hátrakiabált a gyereknek, hogy Diane megérkezett. A kislány éppen elmélyülten színezett valamit, és ahogy a két felnőtt belépett, anélkül, hogy felnézett volna, gonoszkodva megkérdezte: 'Ki az a Diane?' Csak némi könnyed csevegés után történt meg a nagy egymásra találás. Azért szeretem ezt a történetet, mert a kislány rövid kérdésében olyan sok minden benne volt. 'Hiányoztál. Nem tudtam, látlak-e még valaha. Nem tudom, közel merjek-e kerülni hozzád megint, vagy újból elmész és megbántasz. Megrángatom egy kicsit a fonalat, ami összeköt bennünket, hogy érezzem, mennyire erős.' Jó sok üzenet mindössze négy szóban."  

"Az ember akkor igazán ember, amikor játszik, írta Friedrich Schiller, az Örömóda szerzője. A gyereked még igazán ember! Neki minden játékaz evés, az ivás, az elindulás, a fürdés - a hajmosás! -, sőt a "rosszalkodás" is. Legyél te is ember, ha azt akarod, hogy megértsd őt és hatni tudj rá - tanulj meg játszani! Sőt: tanulj meg hancúrozni! Érezni fogod, hogy a játékon keresztül hogyan áramlanak oda-vissza az érzelmek, elviselhetővé, sőt örömtelivé téve együttes napjaitokat, elvezetve a közös kuncogásig."

Dr. Vekerdy Tamás

 

"A spontán, kreatív, szabad gyermeki énünk, a 'csodagyermek' felnőttkorunkban is előhívható. Legyünk a gyermekeink játszótársai! Játszva elérhetjük, amit erőlködve, szigorral hiába is próbálnánk. Nemcsak örömteli közös perceket nyerhetünk, hanem könnyebben megoldódó problémákat és erősebb, meghittebb szülő-gyermek kapcsolatot."

Dr. Kádár Annamária

Kívánom, hogy a gyereknek és szüleinek is sok segítséget nyújtson ez a csomag.

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Ez a csomag is elkezdi útját... Tovább
Müller Péter: Bízz a láthatatlan összefüggésekben!

Müller Péter: Bízz a láthatatlan összefüggésekben!

Forrás: Dreamstime

És nem hullhat le egyetlen falevél sem a fa tudta nélkül! 

Ezt ne feledd! Hogy minden mindennel összefügg. És hogy mindennek mélységes oka van. Annak is, amit látszólag nem értesz. Minden elválásnak, minden halálnak, minden búcsúnak: az Egész tud rólad, szeret, és végtelenül hálás neked. 

Életed számon van tartva. 

A Mindenség tud rólad. Ismer. És szeret. És sohasem felejt el. Nem enged elmúlni, ne félj. Mert nemcsak te függsz a fától, ő is függ tőled.

Élj abban a tudatban, hogy szeretve vagy. Akkor is, ha mások vakok és süketek és érzéketlenek. Én néha olyan helyről kapok szeretetet, ahonnan nem is várom. És nagyon jólesik. Mert őszinte. És erős. Nem hagy elveszni. Bízz a láthatatlan összefüggésekben!

Forrás:itt!

Müller Péter: Bízz a láthatatlan összefüggésekben! Tovább
CD ajánló: Észpörgető

CD ajánló: Észpörgető

Ez a CD segít, hogy könnyedén és hatékonyan menjen a tanulás.

Ajánlott: gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt

A CD három hangfelvételt tartalmaz:

  • ÉBRESZTŐ: zenés lazítógyakorlat tartalékenergiánk mozgósításához álmosság esetén és, hogy legyen energiád, kedved a tanuláshoz;
  • TÖKÉLETES MEMÓRIA: meditáció a memória javítására;Ezt érdemes minden tanulás előtt meghallgatni, szemmel láthatóan frissebb leszel, így könnyebben fogsz tanulni.
  • MEMÓRIAOLAJOZÓ: pozitív állítások a hatékonyabb tanuláshoz.Tanulás közbe érdemes ezeket a pozitív állításokat hallgatni (nagyon halkan), így jobb eredményt érsz el a tanulásban.
CD ajánló: Észpörgető Tovább
Egy módszer, amely mindent visz! Készen állsz arra, hogy túllépj a pozitív gondolkodáson?

Egy módszer, amely mindent visz! Készen állsz arra, hogy túllépj a pozitív gondolkodáson?

Már majdnem három éve, a barátnőmnél tett látogatás alkalmával szokásos módon csacsogtunk, amikor megkérdeztem tőle: „Hol voltál, úgy ki vagy cserélve.” Elmondta, részt vett egy Access Bars nevű tanfolyamon. Hazaérve nem hagyott a dolog nyugodni, és rákerestem, kíváncsi voltam, eszik-e vagy isszák ezt az egészet. Rögtön elkezdett vonzani, és attól a perctől kezdve az Access Consciousness az életem részévé vált.

Szerző: Dr. Hörömpő Andrea

Mert szerintem egy hét sem telt el, és a tanfolyamon találtam magam Kovács Angélánál, karácsony előtt három nappal. Azzal pedig, hogy az én életem részévé vált, közvetlenül vagy közvetetten számos más ember is kapcsolódni kezdett vele, akár a környezetemben, akár az olvasóim körében. És amikor nemrég felmerült kérdésként, hogy mégis pontosan miről is szól ez, nagy örömmel álltam neki, hogy írjak róla.

Ha egy szóval kellene összefoglalni: a tudatosságról szól. Az Access Consciousness azt jelenti, hogy hozzáférés a tudatossághoz. Az Access a tudatosságunk megéléséhez, az éberségünk és képességeink elismeréséhez és a könnyedebb választásokhoz ad olyan eszközöket, amelyek a hétköznapokban is segítenek minket átlendülni a nehézségeken. Arra kíváncsi, és azt segíti elő, hogy kihozzuk magunkból azt, amit valójában tudunk: a világról, önmagunkról, a teremtésről, bármiről. Nem kőbevésett dogmákat kíván igazságként átadni számunkra, hanem kérdések útján képessé tesz arra, hogy elismerjük a saját tudásunkat. Facilitátorként én is ezt teszem, ehhez segítem hozzá mindazokat, akik megkeresnek.

Számos spirituális módszert, elvet ismerek. Van, amelyiket közelről, van, amelyiket távolról. Néhány éve már aktív formálója vagyok a magyar ezoterikus életnek: látom, mik a trendek, milyen módszerek vannak már talán kicsit lecsengőben, és melyek azok az újdonságok, amelyek másképp közelítik meg az életet. Az Access ez utóbbiak közé tartozik.

A hiteles módszerek alapja az, hogy kihoz minket az ítélkezések, a polaritás és a dualitás csapdájából. Az Access Consciousness is ezt teszi, olyan „trendi” és dinamikus módon, ami könnyedén befogadhatóvá válik a 21. század emberei számára, illeszkedve a modern élet kihívásaihoz.

Az Access alapja a Bars-kezelés, amely fekve történik oly módon, hogy a fejen lévő pontokat érintem. Ezek a pontok olyan területeket jelölnek, mint Pénz, Kontroll, Kreativitás, Kapcsolatok, Test, Szexualitás, Éberség, Kedvesség, Hála, Tér, Idő stb. A kezelés alatt az ezekhez a területekhez kapcsolódó önkorlátozó hiedelmek, fix nézőpontok, korlátok oldódnak, akár ebből az életből, akár előző életből hozzuk őket.

Az a jó benne, hogy nem kell szavakkal belemenni, hogy éppen mi oldódik, az energiák dolgoznak. Ráadásul egy Bars-kezelés nemcsak rajtunk hat, de rajtunk keresztül akár több ezer emberen, hozzásegítve őket a könnyedebb létezéshez.

Amiért én végtelenül hálás vagyok az Accessnek, az a könnyedsége, ami felszabadított. Megszoktuk azt, hogy az életnek komolynak és nehéznek kell lennie, hogy ahhoz, hogy „kiérdemeljük” a jót, először szenvednünk kell. Azt is látom, hogy az ennek ellentételezéseként divatossá vált „pozitív gondolkodás” sem hozott valódi, hosszú távú eredményeket, hiszen a jó és a rossz megkülönböztetésének köszönhetően ez a trend is még mindig az ítéleteken alapul. Az Access mantrája szerint azonban: „Az egész élet könnyedén, örömmel és ragyogva árad felém.” Az egész élet, tehát a „jó” és a „rossz” is. Az Access olyan eszközöket – különösen kérdéseket ad, amelyek ki tudnak vinni minket a megrekedéseinkből, a polaritásból és az ítéletekből.

Azt szoktam mondani, a Bars-kezelés és a tanfolyam sem csodaszer. Nem azt jelenti, hogy kapsz egy kezelést vagy elvégzed a tanfolyamot, és akkor már csak csupa jó dolog történik veled. Viszont bárhogy is alakul az életed, könnyebben megtalálod a kiutat, könnyebben találsz eszközöket, hogy olyan életet teremts magadnak, amilyenre valójában vágysz. Az Access-szel való ismerkedés első lépcsőfoka tehát a Bars-kezelés, amelynek során kiürítjük azt a lelki szemetesládát, amelyben sok évnek a szemetét gyűjtögettük. Aki pedig megszereti a Barst, egy egynapos tanfolyamon akár meg is tanulhatja.

Azt tapasztaltam, hogy számos kiváló módszer létezik, amit életünk egy-egy szakaszában sikeresen tudunk használni. Vannak, akik megmaradnak egynél, mások idővel nyitnak új lehetőségekre. Az Accesst – habár mindenki számára könnyedséget és felszabadulást hozhat – nem feltétlenül tudja mindenki elsőre befogadni. De akik kellően „furcsák” és „nem normálisak”, akik azt érzik, hogy kilógnak a sorból, ebből a világból, és valahol a lelkük mélyén tudják, hogy lehetne másképp is, mint ahogy azt eddig hitték, akik merik vállalni a képességeiket, és mernek egy nagyszerűbb, csodákkal teli jövőt választani, az ő számukra izgalmas és kalandos játszótér lesz az Access által kínált lehetőségek számtalan tárháza.

Mi az, amire mindig is vágytál, de eddig még nem ismerted el a magad számára? Mi az, amit valójában szeretnél, csak nem találod az eszközeidet hozzá? Készen állsz-e a változásra, és hogy belépj azon lehetőségek világába, amelyeket az élet számodra tartogat? Ha még olvasnál róla, esetleg kipróbálnád, az oldalamon további információkat is találsz minderről.

Forrás: https://www.nlcafe.hu/eletmod/20170925/egy-modszer-ami-mindent-visz-keszen-allsz-arra-hogy-tullepj-a-pozitiv-gondolkodason/

 Győriek figyelmébe szeretném ajánlani dr Hörömpő Andrea tanfolyamait amelyek április 28-án a bars tanfolyam és 29-ére pedig két testkurzust: A látás helyreállítását és a Tápláló szexuális energia helyreállítását lehet még jelentkezni.

Az események itt érhetők el:
Egy módszer, amely mindent visz! Készen állsz arra, hogy túllépj a pozitív gondolkodáson? Tovább
Müller Péter: "Ettől tud bölcs anya, jó feleség, és vonzó szerető lenni"

Müller Péter: "Ettől tud bölcs anya, jó feleség, és vonzó szerető lenni"

"Van benne valaki, aki több mint anyuka, feleség, szerető. És ez a Valaki minden más életszerepében megsegíti."Forrás: Shutterstock

Egészen nem lehet csakis másokért élni. Nem is szabad. Kell, hogy legyen benned Valaki, aki csakis a tiéd!

Egy igazi, szuverén nőnek kell, hogy legyen egy gyerekeitől, férjétől, családjától, szerelmétől teljesen független ÉN VAGYOK élménye. Aki csakis önmaga. Akihez mindig vissza tud találni. Főleg, ha bajban van. Van benne valaki, aki több mint anyuka, feleség, szerető. És ez a Valaki minden más életszerepében megsegíti.

Ettől tud bölcs anya, jó feleség, és vonzó szerető lenni.

Ezt a „Valakit" hívjuk mi férfiak úgy, hogy a nőnek „titka" van. Ezt szeretjük igazán. Mert elérhetetlen. Bármennyire is „odaadja magát" – ez marad.
Igazából ez vonz. Ezt látjuk a szemében.
De csak akkor, ha ráébredt magában.
Évezredeken át elfojtották benne.
De ez most a nők önmagára ébredésének kora!

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20180312-muller-peter-a-noi-lelekrol-a-szuveneritasrol.html

Müller Péter: "Ettől tud bölcs anya, jó feleség, és vonzó szerető lenni" Tovább
Mit kell tudni az Access Bars® tanfolyamról?

Mit kell tudni az Access Bars® tanfolyamról?

0_5.JPG

A Bars tanfolyam egy nagyon gyakorlatias tanfolyam, amin megismered és megtanulod a Bars kezelést: hogy pontosan hol és hogyan kell a Bars pontokat a fejen érinteni.

Illetve a gyakorlaton kívül megismerkedhetsz az Access Consciousness® elméleti alapjaival és olyan eszközeivel is, amit később a hétköznapokban is tudsz használni, hogy könnyedebb és dinamikusabb életed legyen.

A Bars az első, az alaptanfolyam az Accessben, ami szinte minden további tanfolyamnak a feltétele.

Hogyan zajlik a tanfolyam?

A tanfolyam egy napos, melynek során kétszer adsz és kétszer kapsz Bars kezelést. Amikor adod, akkor a Barst tanulod, amikor pedig kapod, akkor pedig befogadni tanulsz.

Van-e valamilyen feltétele a tanfolyamnak?

A tanfolyam elvégzése nincs feltételhez kötve, bárki elsajátíthatja – gyerekek is megtanulhatják.

Kinek ajánlod a tanfolyam elvégzését?

Ha szeretnél olyan eszközt az életedben az eddigiek mellé vagy helyett, amihez bármikor tudsz nyúlni. Akkor is ha válságban, mélyponton vagy, és akkor is, ha minden rendben, csak éppen változásra, könnyedebb létezésre, hatékonyabb eredményekre, több örömre, több pénzre, sikerre, jobb egészségre, jobban működő kapcsolatokra vágysz.

Ha “csak” a saját életedet szeretnéd megváltoztatni, és akkor is, ha a kezelések által másokét is.

Ha foglalkozol más módszerekkel, az Access Bars® kezelés szépen kiegészítheti az eddigi lehetőségeidet. Legyen az teljesen más módszer, masszázs, vagy egyéb segítői tevékenység. Végzett már nálam tanfolyamot kineziológus, masszőr, reflexológus, csontkovács, Theta healing konzulens és egyéb segítő. Az ő beszámolójuk alapján a tevékenységüket és az üzletüket is fellendítette a Bars tanfolyam elvégzése.

Mit kell hozzak?

Magadon kívül semmit. Mivel vagy érinted a fejet, vagy pihenve fekszel, ezért írásra nincs lehetőséged a kezelés közben. Adok magyar nyelvű kézikönyvet és színes segédletet is a pontok megtanulásához, amit később is fogsz majd tudni használni.

Mennyibe kerül a tanfolyam?

A tanfolyam nemzetközileg szabott díja, minden magyarországi facilitátornál (18. életév felett): 60.000 Ft
16-17 éves korúaknak és ismétlőknek: 30.000 Ft. 16 éves korig ingyenes.

Részletfizetésre előzetes megbeszélés alapján van lehetőség: 2 részletben. Ha ezzel élni szeretnél, azt kérlek előre jelezd.

A tanfolyam létszáma korlátozott, így a helyed biztosításához a jelentkezés feltétele, hogy a tanfolyam árának minimum 50%a a számlázási cím megjelölésével átutalásra kerüljön az Ilmera Consulting Group Kft. K&H Banknál vezetett 10401268-50526756-72651005 számú számlájára. A beérkezésről visszaigazolást küldök és a jelentkezés akkor válik véglegessé.

Hogyan tudom kipróbálni a tanfolyam előtt magát a kezelést?

Ha a tanfolyam előtt szeretnéd kipróbálni a Barst, gyere el egy kezelésre, amin megtapasztalhatod a gyakorlatban is, hogy milyen csodás élmény egy ilyen kezelés. Erről részletesebben az Access Bars- és Testkezelések menüpontban olvashatsz. Bejelentkezéshez töltsd ki az oldalsávban megtalálható kapcsolatfelvételi űrlapot.

Hogyan tudom nálad megtanulni a Barst?

Általában minden hónapban tartok tanfolyamot Budapesten és Szegeden. Az aktuális tanfolyamokat itt találod: ESEMÉNYEK

Bars tanfolyamot szívesen tartok más városban is, minimum 4 fő résztvevő esetén, és megköszönöm ha segítesz a szervezésben, helyszín ajánlásában. Ha erre igény lenne, keress meg itt: KAPCSOLAT

Mikor lesz a következő Access Bars tanfolyam?

2018. március 10. Szeged
2018. március 17. Orosháza
2018. március 24. Budapest
2018. április 7. Szeged
2018. április 21. Budapest
2018. április 28. Győr

Mik a lehetőségeim a tanfolyam elvégzése után?

A tanfolyam elvégzését követően Access Bars® kezelővé válsz, amiről nemzetközi oklevelet kapsz. Regisztrált Access Bars® kezelő leszel, bekerülve az amerikai Access Consciousness® rendszerébe: www.accessconsciousness.com. Ennek köszönhetően privát Bars kezeléseket adhatsz bárkinek a világon.

Hogyan válhatok Access Bars® facilitátorrá?

Ha a tanfolyamot háromszor elvégzed három különböző facilitátornál, te is Access Bars facilitátorrá válsz. A facilitátori jelentkezés és az éves díj befizetése után a Bars kezelést saját tanfolyamon taníthatod is.

Forrás: https://horompoandrea.hu/access-consciousness/access-bars-tanfolyam/

Mit kell tudni az Access Bars® tanfolyamról? Tovább
Az élet minden könnyedén, örömmel és ragyogva árad felém! - interjú Kovács Angélával az Access módszerről

Az élet minden könnyedén, örömmel és ragyogva árad felém! - interjú Kovács Angélával az Access módszerről

1_30.JPG

2_14.JPG

3_8.JPG

4_5.JPG

5_4.JPG

6_1.JPG

7.JPG

8.JPG

9.JPG

11.JPG

Forrás: http://lelekmozaikok.cafeblog.hu/2015/02/25/az-eletben-minden-konnyeden-orommel-es-ragyogva-arad-felem-interju-kovacs-angelaval-az-access-modszerrol/

 Győriek figyelmébe szeretném ajánlani dr Hörömpő Andrea tanfolyamait amelyek április 28-án a bars tanfolyam és 29-ére pedig két testkurzust: A látás helyreállítását és a Tápláló szexuális energia helyreállítását lehet még jelentkezni.

Az események itt érhetők el:

 

Az élet minden könnyedén, örömmel és ragyogva árad felém! - interjú Kovács Angélával az Access módszerről Tovább
Ennyi órát kell aludnod a korod szerint, hogy megőrizd az egészségedet és a jó közérzetedet!

Ennyi órát kell aludnod a korod szerint, hogy megőrizd az egészségedet és a jó közérzetedet!

unsplash.jpg

                                                     Photo by Zohre Nemati on Unsplash

Az alvás létfontosságú, nem csak a testi, hanem a lelki és szellemi egészség szempontjából is. Egy egészséges ember életének egyharmadát alvással tölti, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki teljes életet éljen.

Most következzen egy amerikai alvással foglalkozó kutatóközpont által összeállított lista, ami azt mutatja be, hogy az életkor szerint mennyi órányi alvásra van szükség.

Íme!

– újszülött (0-3 hónapos): napi 14-17 óra alvás

– kisbaba (4-11 hónapos): napi 12-15 óra alvás

– 1-2 éves kisgyerek: napi 11-14 óra alvás

– 3-5 éves gyerek: napi 10-13 óra alvás

– 6-13 éves, iskolás korú gyerek: napi 9-11 óra alvás

– 14-17 éves, kamasz: napi 8-10 óra alvás

– 18-25 éves, fiatal felnőtt: napi 7-9 óra alvás

– 26-64 éves, felnőtt: napi 7-9 óra alvás

– 65+ év: napi 7-8 óra alvás

Forrás: itt

Ennyi órát kell aludnod a korod szerint, hogy megőrizd az egészségedet és a jó közérzetedet! Tovább
5+3 film, amit akkor nézz meg, ha nem hiszel a szerelemben (és újra fogsz)!

5+3 film, amit akkor nézz meg, ha nem hiszel a szerelemben (és újra fogsz)!

Olyan filmeket hoztunk ma nektek, amelyeket újra és újra szívesen megnézünk, mert jót tesznek a szívünknek, és a lelkünknek is. Nézd meg listánkat!

 Szerelmesnek lenni jó dolog, de valljuk be, ez nem mindig egy konstans és állandó állapot. Amikor nem röpködnek pillangók a gyomrunkban, és nem dobog hevesebben a szívünk, ha meglátjuk életünk párját, akkor nem biztos, hogy örülünk, ha romantikus dolgok vesznek körül minket. Viszont a szerelemnek rengeteg arca van, és most a következő öt filmmel ezt be is bizonyítjuk neked! Figyelj csak!

Olyan filmeket gyűjtöttem össze, amik nem feltétlenül a szerelem rózsaszín oldalát mutatják meg. Mert bár jól esik olyan történeteket nézni, amikben a béna királylány belefut a hős hercegbe, aki rögtön beleszeret, megmenti a gonosz mostohától és boldogan élnek majd életük végig egy kacsalábon forgó palotában, de az élet egyáltalán nem ilyen vidám.

Mielőtt megismertelek

Az egyik kedvenc Jojo Moyes könyvem megfilmesített változatában Louise Clark (Emilia Clarke) egy olyan nőt alakít, aki régóta nem talál már normális munkát. Az angliai kisvárosban élő lány többször megjárja a munkaügyi hivatalt, még meg nem hallja hogy a helyi gazdag család Traynorék asszisztenst keresnek. Lou itt ismerkedik meg Will Traynorral (Sam Claffin), aki egykoriban gazdag bankár volt, aki habzsolta az életet, és a nőket, ám a férfi egy baleset következtében kerekes székbe kényszerült. A mogorva, depressziós férfi és a különc nő megismerkedik, és bár nem megy minden egyszerűen, a a film végére különleges kapocs alakul ki köztük. Papír zsebkendőt készíts, mert szükséged lesz rá.

Ahol a szivárvány véget ér

Úgy tűnik én nagyon szeretem a könyvből készült filmeket, ha romantikáról van szó. Cecelia Ahern könyvéből megfilmesített történetben szintén Sam Claffin játssza a a férfi főszerepet, míg Lily Collins a női főszereplőt alakítja. A történet szerinte Rosie és Alex már 5 éves koruk óta a legjobb barátok, ezért mindenki úgy hiszi, hogy ők egymásnak lettek teremtve. Ám egy érdekes fordulat miatt 18 évesen Rosie élete teljesen megváltozik, és ez más irányba sodorja a fiatalokat. A kettőjük között lévő kötelék azonban nem szakad meg, néha levélben, smsben, vagy cseten tartják a kapcsolatot, de egyáltalán nem biztos, hogy visszatalálnak egymáshoz. Annyira emberi ez a történet, hogy te sem tudsz majd nem drukkolni Rosie-nak, és Alexnek!

Az időutazó felesége

Újabb könyves film, de ez tényleg az a kategória, amit nem szabad kihagyni, ha eddig még nem láttad. Audrey Niffenegger könyvéből készült időutazós film egy csodás alkotás, ami a szerelem sokszínűségéről szól. A történet főszereplője, Henry, a chicagói könyvtáros, aki egy ritka genetikai rendellenességben szenved. Egyfajta időutazóként a legváratlanabb pillanatokban más-más idősíkban találja magát. Az egyetlen biztos pont az életében Clare. A férfi harmincéves volt, amikor találkoztak, a lány hat. A férfi harmincéves volt, amikor összeházasodtak, a lány huszonkettő. Különös kapcsolatuk során megélik a fiatalságukat, öregségüket, a szerelem téren és időn át is összeköti őket. Könyvben olvasva és a vásznon is látva Az időutazó felesége nem egy tipikus szerelmi történetet, de így is szívmelengető és csodaszép.

Valentin nap

És ha már úgyis itt van hamarosan a Valentin nap, akkor jöjjön egy sokszereplős film, ami tényleg bemutatja a szerelem minden árnyalatát. Megcsalás, szakítás, első gimis szerelem, eljegyzés, és sok-sok kalamajka, amit az érzelmek miatt élhetünk át. A Valentin napban mindegyik szereplőnek van valami köze a másikhoz, ám mindenkinek egy külön története van, amit nyomon követhetünk. A filmben olyan színészek tűnnek fel, mint Ashton Kutcher, Jessica Biel, Julia Roberts, Anne Hathaway, Bradley Cooper, Taylor Swift, Jamie Foxx.

Kaliforniai álom

A tavalyi év Oscar-díjas alkotása, ami elég megosztóra sikeredett. Van aki imádja, van aki utálja, de az biztos, hogy mindenkiből érzelmeket vált ki. A zenés musical egy párkapcsolat kialakulását, és viszontagságait mutatja meg Los Angelesben, ahová a legtöbben azért érkeznek, hogy megcsinálják a karrierjüket. Így van ezzel Mia is (Emma Stone) és Sebastian (Ryan Gosling), akik szeretnének befutni. Mia színésznői meghallgatásokra jár, Sebastian pedig egy híres jazzbárt szeretne beindítani. A két fiatal megismerkedik egymással és kapcsolatba kezdenek, ám az álmokért folytatott úton járva nehéz eldönteni, hogy ki és mennyit hajlandó feláldozni a sikerért, és csillogó karrierért. Tanulságos film egy szerelemről, és a siker kérdéséről. A dalok pedig szerintem zseniálisak!

+ Mielőtt lemegy a nap, Mielőtt felkel a nap, Mielőtt éjfélt üt az óra

Az Ethan Hawke és Julia Delphy által alakított Jesse és Celine az a pár, akiket jó nézni a vásznon. A két fiatal egy Budapest-Bécs közötti vonatúton ismerkedik meg egymással, és egy éjszakát töltenek Bécsben, ahol körbejárják a várost, és közben jól szórakoznak. És bár csak egy éjszakáról szól a kettejük kapcsolata, a történetük nem ér véget egyetlen filmben. A folytatásban újra láthatjuk őket 9 évvel később, amikor egy véletlen során újra összehozza őket a sors Párizsban. Nekem Jesse és Celine az a pár, akik a legtöbbet mutatták a szerelemről, és bármikor képes vagyok megnézni bármelyik filmet róluk, mert olyanok benne, mint egy normális pár. Kétségek gyötrik őket, nem biztosak az érzéseikben, nagyon tudnak szeretni, de a viták sem kerülik el őket. Ajánlom pluszban ezt a három filmet egymás után megnézni, mert mindegyik másként mutatja be a szerelem fázisait!

Forrás: http://goodstuff.hu/2018/02/06/53-film-amit-akkor-nezz-meg-ha-nem-hiszel-a-szerelemben-es-ujra-fogsz/

5+3 film, amit akkor nézz meg, ha nem hiszel a szerelemben (és újra fogsz)! Tovább
Müller Péter: "Ez a szerelem"

Müller Péter: "Ez a szerelem"

Hóban, szélviharban, komisz időben legjobb a szerelem: nem kell kimenned, mindig együtt lehetsz a „mindenségeddel"FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Ha szerelmes vagy, nem hiányzik semmi. De ha nem vagy szerelmes, mindig hiányzik valami.

Ugye tapasztaltad már? Nem volt pénzed, nem volt mit enned, régóta pocsék idő volt – de ha szerelmes voltál, észre sem vetted ezeket. Hóban, szélviharban, komisz időben legjobb a szerelem: nem kell kimenned, mindig együtt lehetsz a „mindenségeddel”. És könnyen veszed az élet akadályait, mert van kiért élned.

De ha nincs, állandó hiányérzetben élsz.

Még ez kell, még az kell, még több kell, más kell... tél helyett nyár, de a nyár túl meleg, inkább a tél... És hiába ragyog a Nap, és esik a karácsonyi hó, ha a lelkedben van a rossz idő. Ilyenkor nincs az életnek értelme. Élsz – de minek? Úgy tűnik, hogy a szerelemben ez nem kérdés, mert az igazi szerelem értelmet ad az életednek.

És most figyelj, kitágítom a „szerelem” szó értelmét: ember, ha valamit szeret, abba szinte szerelmes is. Ha kertész, a virágokba, ha szakács, a főzésbe, ha asszony a gyerekeibe, ha költő a versébe...

Élni nem csak közmunka és robot, hanem művészet is.

Valaha a harc is művészet volt, és a teaivás is... Élni csak szerelmes lélekkel lehet, különben kihűl a lelked, s rideg lesz körülötted a világ... valami mindig hiányzik... Ez a szerelem.

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20180129-muller-peter-az-igazi-szerelemrol-irta-heti-bolcsesseget.html

Müller Péter: "Ez a szerelem" Tovább
Napi idézet..

Napi idézet..

"Rajtam áll, mivel töltöm az időmet, kivel lépek kapcsolatba, kivel osztom meg a testem, az életem, a pénzem, az energiám. Kiválaszthatom, mit eszem, olvasok, tanulok. Eldönthetem, hogyan reagálok a kedvezőtlen életkörülményeimre - rajtam áll, hogy átoknak vagy lehetőségnek tekintem-e őket (és azon alkalmakkor, amikor túlságosan tele vagyok önsajnálattal, és nem tudom lelkesen nézni a dolgokat, még mindig megpróbálhatom megváltoztatni a szemléletmódomat). Megválogathatom a szavaimat és azt, hogy milyen hangnemben beszélek másokkal.

És legfőképpen megválogathatom a gondolataimat."

                                                                       (Elisabeth Gilbert)

Napi idézet.. Tovább
"Minden felnőtt volt egyszer gyerek És felnő majd az új gyereksereg: Többet s jobban törődjetek velünk Mert eljön majd a nap, amikor mi is felnövünk." Bródy János