Heti 5 perc önmagadért - RELAXÁCIÓ

 000_1.jpg

Ezt a technikát Servan-Scheiber Szíveddel figyelj című könyvében olvastam és nagyon hasznosnak találom, ezért szeretném megosztani veletek.

A szívritmus harmonizálása, s a szervezet paraszimpatikus (regenerációt segítő) működésének beindítása a cél. A módszer fázisait a kaliforniai Heartmath Institute-ban dolgozták ki és tesztelték.

  • Néhány mély lélegzetvétel után (10-15 mp) figyeljünk a szívtájékra. Legegyszerűbb, ha úgy képzeljük, hogy a szíven keresztül lélegzünk, próbáljuk látni, érezni, ahogy minden be- és kilégzés átjárja a szívünket.
  • A belégzésnél friss oxygénnel telítődik, a kilégzés pedig elszállítja a szükségtelen anyagokat.
  • Képzeljük el, hogy belégzéskor mintha tisztító, nyugtató hatású levegőben fürdőzne a szívünk, mint amikor kisgyerekként lubickoltunk egy finom langyos fürdőben, minden kötelezettség és elvárás nélkül.
  • Figyeljük meg a mellkasban lassan kialakuló kellemes melegérzetet. Ennek kialakulását segítheti egy kedves arc, szeretett személy felidézése, vagy a hála, köszönet érzésének átélése.
  • Ha a gyakorlat jól sikerül, szinte önkéntelenül is elmosolyodunk. „Ez a legnyilvánvalóbb jele annak, hogy létrejött a szívritmus harmóniája” – írja a szerző az említett könyvben.

Ha többet szeretnél megtudni erről a hasznos módszerről kattints az alábbi képre: