Veszteség feldolgozása: szülők válása, családtag halála, egy barátság megszakadása

Mit teszünk mi felnőttek, ha olyan veszteség éri a gyermeket mint a szülők válása? Ha a legjobb barátja elköltözik és nem találkoznak nap mint nap? Vagy ha valamelyik szülő külföldi munkát kell vállalnia egy időre? És mi van akkor ha egy közeli családtag meghal, hogy magyarázzuk ezt el neki? Mi az ami ilyenkor segít?

A gyerekek számára különösen ijesztő és fájdalmas ez a élmény, de sajnos a mindennapokba adódnak ilyen helyzetek, amikor ezt a félelmet, fájdalmat meg tapasztalják és jó ha mi felnőttek fel vagyunk készülve, hogy mit is mondjuk nekik, mivel tudunk segíteni neki abban, hogy legkönnyebben feldolgozza magában ezt a nehéz helyzetet.  

Patrice Karst, amerikai ifjúsági szerző meséje ezeket az "elszakadásokat” igyekszik megkönnyíteni kicsik és nagyok számára világszerte.

Részlet a könyvből:

"Akik szeretik egymást, azokat életük minden pillanatában összeköti egymással egy láthatatlan fonal, amit a köztük lévő szeretet alkot.

– De ha nem lehet látni, honnan tudjuk, hogy létezik? – kérdezte Liza.

– Ha a szemünk számára láthatatlan is, a szívünkkel érezzük, és ebből tudjuk, hogy össze vagyunk kötve mindazokkal, akiket szeretünk.

– Amikor ti az iskolában vagytok, és úgy érzitek, hogy hiányzom nektek, a szeretetetek ezen a fonalon végigfutva elér ide hozzám, és én megérzem a szívemmel. Az olyan, mintha egy kicsit megrántanátok a fonalat.

– És amikor cserébe te is megrántod, azt meg mi érezzük a szívünkkel – mondta Jeremy."

 

"Ha hiszel a láthatatlan fonal létezésében - van; megjelenik és rángatni is tudod. Próbáld ki! Csodálkozni fogsz..." 
Dr. Vekerdy Tamás

Szállítási költség CSAK 980 Ft

ÉRDEKESSÉGEK

* A láthatatlan fonal című mesekönyvből több mint százezer példány fogyott világszerte, és a legnevesebb gyermekirodalommal foglalkozó lapok írtak róla kitűnő recenziókat.
* Az Amazon.com oldalon az értékelők 85%-a öt csillagot adott neki. 
* Dr. Kádár Annamária hiánypótló mesekönyvnek tartja. 
* Patrice Karst, a kötet szerzője, akivel hónapok óta folyamatos munkakapcsolatban állunk, üdvözletét küldi a magyar szülőknek, és szívből kívánja, hogy meséje hazánkban is sok gyereknek adjon örömet, megnyugvást és biztonságérzetet. 
A láthatatlan fonal című könyv már a Bookline sikerlistájának 4. helyén található! 


Megrendelem A láthatatlan fonal című mesekönyvet (1 db van készleten)

......................................................................................................................................................

Foxpost automatába a szállítási költség 980 Ft!

Már külföldre is szállítunk és nagyon kedvező áron pl Romániába a szállítási költség CSAK 1.345 Ft. Bővebb infó itt!

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)