Az agykontroll megálmodója- José Silva élete

jose-silva1_1365961457.png_290x187


     José Silva, az agykontroll megteremtője 1914. augusztus 11-én született Észak-Amerikában, a Texas állambeli Loredóban. Édesanyja, Isabel, a mexikói Monterreyben élt, de a szülés idejére anyjához utazott, az Egyesült Államokba, hogy gyermeke amerikai állampolgár lehessen. Édesapja a vasútnál dolgozott, 1918-ban influenzajárvány áldozata lett. Volt egy lánytestvére, Josefina és két öccse is született.
     Édesapja halála után nagyanyjukhoz költöztek Laredóba, ahol édesanyja, a gyászidő leteltével hozzáment egy nála húsz évvel idősebb férfihoz. Egy másik texasi városban találtak munkát, de nagyanyja kérésére José és nővére nála maradtak. Innentől fogva nagyanyja és anyai nagybátyja, Manuel nevelték őket. Már gyermekként pénzt keresett cipőpucolással és újságárusítással. A kis José már ekkor feljegyezte ügyfelei adatait, hogy jobban kiszolgálhassa őket. Munkája során intuitív jobb agyféltekéjét is használta, amivel ráérzett az ügyfelek kívánságaira. Egy kohászati cégnél takarítást is vállalt, így hamarosan a család fő eltartója lett.
     12 évesen megtanult járművet vezetni és néhány év múlva rádióműszerészi tanfolyamot is végzett. Azért, hogy valami fontosat tanulhasson, képes volt ingyen is dolgozni. Egy hamburgerkereskedésben mindenféle munkát megcsinált, végül 17 éves korára az üzlet tulajdonosa felajánlotta számára az üzlet vezetését. José Silva élete azonban más fordulatot vett, mert a rádiótechnika jobban vonzotta, így visszautasította az ajánlatot. Rádiójavító vállalkozása a következő években igencsak sikeresnek bizonyult.
     26 évesen megházasodott, s időlegesen felesége nagybátyjánál laktak. A negyvenes évek elején 3 gyermekük született, egy lány és két fiú. 1943 végére saját házat tudtak vásárolni. A következő évben újabb fordulatot vett José Silva élete. Besorozták a hadseregbe, ahol életében először találkozott pszichiáterrel és ez arra indította, hogy pszichológiai témájú műveket olvasson. Később további 7 gyermekük született. Foglalkoztatta a hipnózis is és egy alkalommal, közös tanulás közben rájött, hogy kislánya minden alkalommal előre megérezte, melyik vers felolvasását fogja kérni tőle. Később kislánya képes volt egy távoli helyszínt és az ott tartózkodó ember betegségét is leírni. José tudta, hogy ellazult, alacsonyabb frekvenciájú tudatálllapotban az embereknek bizonyos képességei megnőnek és ezt egyre komolyabban kezdte tanulmányozni.
     Időközben fény derült kiváló énekesi képességeire is, de idejét egyre inkább az elme képességeinek kutatása foglalta le. Hipnózissal és az időben való elmebeli utazással kísérletezett. José Silva úgy találta, hogy az ellazult tudatállapotban, az alfában növekszik az emlékező és a problémamegoldóképesség. Amíg régebben főleg a tanuláshoz szükséges mentális képességekkel dolgozott, újabban már a jobb agyfélteke fokozott használatát is tanította, bár akkoriban még nem volt ennek tudatában. 39 „látnokot” képzett ki.
     José Silva életének egyik fontos mozzanata volt, amikor az elme képességeinek vizsgálata során rájött, hogy a tudása gyógyításra is használható. Különböző technikákat dolgozott ki, amelyek segítségével javíthatta mások egészségi állapotát. Bár sok kételkedővel találkozott, töretlenül folytatta tanulmányait és a hatvanas évek második felében a Silva módszer egyre nagyobb nyilvánosság számára vált hozzáférhetővé. A következő időszakban számos embernek sikerült elsajátítania a Silva féle agykontrollt. A hetvenes években, amikor nagyobb körök is megismerték, a módszer számos támadásnak volt kitéve. Visszaéltek a tudásával és egy időben csaknem elvesztette a módszer jogait, de kitartott és pert nyert. Az agykontroll módszerét több más területen, példul a sportban, vagy az üzleti életben is hasznosítani lehetett és ezt oktatták is.
     José Silvának több könyve jelent meg más szerzőkkel együtt az agykontroll különböző lehetőségeiről. Az agykontroll technikákat az évtizedek alatt továbbfejlesztették és új szerzőknek is jelentek meg újabb és újabb műveik.
     José Silva élete 1999 februárjában, 84 éves korában ért véget. Kutatásai, tanulmányai, tanításai és egész élete példát ad számunkra az emberiség érdekében végzett munka nagyszerűségéről. Tanításai és az agykontroll által emberek milliói élnek egészségesebb, boldogabb, sikeresebb életet.