Az élet a komfortzónán kívül kezdődik!

A tavi béka soha nem látta még a tengert. A tavi béka nem is kíváncsi rá!

Jól el van a maga kis pocsolyájában, köszöni, nem kér mást!

Hogy a pocsolya éppen kiszáradóban, a helyét pedig feltöltik, mert épül az autópálya?

Ezzel ő nem foglalkozik, majd lesz valahogy!

Különben is! A fél életét itt élte, nehogy már most ugráljon! Az ő korában? Ugyan már!

Ismersz tavi békát …?

Mindannyiunk életében vannak ilyen „tavak”. Jól bejáratott „körülményeink”, melyeket a megszokás tart egyben, és bizonyos rutint, állandóságot hoznak az életünkbe.

Ezek ideig – óráig hasznosak, végül is így épül fel az életünk! Akkor van gond, ha beleragadunk! A jót sem lehet örökké ugyanúgy megtartani, eljön a változás, ha akarjuk, ha nem!

Pláne, ha nem élvezzük, vagy kimondottan szenvedünk egy adott élethelyzettől, mégsem teszünk semmit. „Majd lesz valahogy!”  Várjuk, akár évtizedeken át a dolgok jobbra fordulását, lassan megszokva a rosszat is.

Mintha kilátástalan helyzetünk a sors rendelése lenne, mely ellen nem tehetünk semmit! De hiszen soha nem is tettünk! Maximum keseregtünk, panaszkodtunk, másokat hibáztattunk, de saját komoly erőfeszítést nem tettünk!

Miért? Mert nehéz! Magunkat sajnálni, vagy sajnáltatni könnyebb! Ezt most a legkomolyabban mondom!

Itt van az a bizonyos komfort zóna! A határai egybe esnek a saját határainkkal! Ezen belül ismerős terepen mozgunk, akkor is, ha fájdalmas, kilátástalan, de legalább ismerős.

Nem is nagyon tudunk mást elképzelni! Vagy éppen tudnánk, de amit ehhez tennünk kellene, az olyan macerás! Olyan kényelmetlen! Mi van, ha tévedünk? Ha rossz megoldást választottunk? Mit szólnak mások? Na, majd átgondoljuk! Aztán marad minden a régiben!

Mi van a komfortzónán túl? Így soha nem tudjuk meg!

/Pedig brit tudósok kutatták! …bocs, de mostanában minden agyament kutatást így vezetnek fel! Jó dolguk van manapság a brit tudósoknak!/

Szóval mi van a komfortzónán túl? Eláruljam?

Kényelmetlenség, bizonytalanság, nehézség, kihívások – izgalom, lelkesedés, új helyzetek, sikerélmény, öröm, erő, valami váratlan ajándék az élettől, személy szerint Neked!

Nem hiszed? Ne is hidd! Próbáld ki!

Gyakran életünk fordulópontjai is így jelentkeznek! Néha elég egy kis változtatás, máskor nagyobb kell!

Pl.: Van munkahelyem, de nem érzem ott jól magam. Benne van a levegőben a leépítés szele. Végeztem egy tanfolyamot más területen, amit szeretek, de nem mertem még vele kezdeni semmit, pedig mozgatja a fantáziám, és lehetőség is lenne rá!

Na de ott a munkahelyem! Az még megvan, és el vagyok vele!

Mi van, ha a másik nem jön be? … Na és mi van, ha bejön!

Gyakran addig húzzuk az ilyen lépések megtételét, amíg a helyzet tarthatatlanná válik! Akkor aztán van erőnk hozzá! A negatív helyzet felgyűlt energiája, szinte átrepít a komfortzónánkon, és képesek leszünk megállni a helyünket az új szituációban is!

Szerintem nem érdemes mindig eddig várni! Tudom, hogy vannak helyzetek, melyeket öntudatlanul is megelőz a felkészülés, erőgyűjtés időszaka. Ilyenkor még küzdesz a dologgal, nem is nagyon látod a megoldást, vagy ha igen, még képtelen vagy megtenni!

Viszont, ha előtted a lehetőség, vagy már túl nagy a nyomás, légy bátor! Ne félj megtenni a szükséges lépéseket!

A komfortzóna átlépésének titkos módszere: Cselekedj! Ne félj, az eredmény javadra lesz!

 

forrás: http://negyvenfelettiek.hu/index.php/2010/06/a-komfortzona-atlepesenek-titkos-modszere/