Heti filmajánló - Mielőtt megismertelek ....

00_56.jpg

A Mielőtt megismertelek egy igazán bájos és megható filmecske, ami egészen biztosan elkápráztatja majd a romantikus érzületű női közönséget. Amolyan kellemes nyári darab, csajos délutáni programként kifejezetten ideális, ha barátnőinkkel már nagyon elfáradtunk volna a kötelező kávéházi pletykálásban vagy shoppingolásban.  

A Jojo Moyes nem ismer tréfát a romantikában. A brit írónő, aki már kétszer elnyerte a Romantikus Írók Társaságától (Romantic Novelists’ Association) az év regénye díjat ebben a kategóriában, aktívan közreműködött a Mielőtt megismertelek forgatókönyv adaptációjának munkálataiban is. Jobban tesszük, ha már előre felkészülünk, mert Moyes olyan rózsaszín romantika orkánt szabadít ránk, amitől azonnal az egekbe szökik majd az ösztrogén szintünk. A nagy mennyiségű papírzsepi szinte kötelezően ajánlott a megtekintéshez!

Will (Sam Clafin) a gazdag aranyifjú egy fatális baleset következtében majdnem teljesen lebénul és tolószékben kénytelen élni mindennapjait. A férfi sehogyan sem tud beletörődni sorsába, minden nap csak újabb szenvedést jelent neki. Anyja társalkodónőnek veszi fel mellé a fiatal és cserfes Louisa Clarkot (Emilia Clarke) mivel nem szeretné, ha Will túlságosan is sokat lenne egyedül borús gondolataival. A csivitelő, bolondos ruhákban járó Louisa minden szempontból szöges ellentéte a beteg fiatalembernek, ezért korántsem zökkenőmentes a munkakapcsolat kettőjük között. Louisa gyermeki őszintesége és kedvessége azonban hamarosan megnyitja a cinikus Will szívét, aki már belefáradt az életbe és teljesen új távlatokat nyit meg előtte.

A történet egy igazi tündérmese, annak minden kötelező kellékével. A melegszívű és persze divatmániás Hamupipőke, akit tündéri énekesmadarak táncolnak körbe minden áldott reggel (ez persze túlzás, de a kismadarak csak azért maradtak le a vászonról, mert ez elvileg tényleg nem egy rajzfilm) beleszeret a gyönyörű szőke hercegbe, aki megváltoztatja az életét. Ezzel gyakorlatilag össze is foglaltuk a cselekményt, még akkor is, ha a történet megható bonyodalmait látva úgy tűnik, hogy Moyes komolyabb témákat is feszegetni kívánt.

A filmben nincs idő kibontani a mélyebb lelki tartalmakat, ezért az írónő felületes, butácska megoldásokkal dolgozik, gondos figyelmet fordítva a szereplők közti interakciókra.

Munkájának gyümölcse pedig tulajdonképpen nagyon is szórakoztató. Louisa karaktere szeretetreméltó és szórakoztató, ő a tipikus balhémentes szomszédlány, aki akár még a mi barátnőnk is lehetne. Csak pont annyira esetlen és hétköznapi, hogy felfedezhessük benne saját magunkat, mert néha minden csaj lelkének szüksége van egy végletekig eltúlzott romantikus történetre, ami megmelengeti a lelkünket, és ha csak egy pillanatra is, de elhiteti, hogy tündérmesék és trillázó kismadarak márpedig léteznek.

 Forrás: http://rated.hu/mielott-megismertelek-kritika/