Az ölelés pozitív élettani hatása - Ezért lenne fontos mindennap egy ölelést kapni, adni ...

hug-1315552_960_720.jpg

Egymás megölelése kimutathatóan egészségesebbé teszi az embereket. A szeretettől és az érintéstől ugyanis szerotonin, dopamin és oxitocin termelődik a szervezetedben, ami hatással van mind a jó közérzetre, mind a boldogság érzésére. Ezen hormonok termelése pedig az élettani folyamataidra is jó hatással lesz. A legjobb hír ebben az, hogy nincs szükség ehhez még romantikus kapcsolatra sem, mert oxitocin szabadul fel akkor is, ha a testvéredet vagy a kiskutyádat öleled meg. Nemcsak magadnak, de a másik félnek is örömet szerzel vele.

photo_by_john-mark_smith_on_unsplash_1.jpg

Már 20 perc összebújás akár 24 órán át tartó kedélyjavítóként is működik. Feltölt energiával, és egészségessé tesz.Az ölelés csökkenti a szívbetegségek kockázatát - csökkenti a vérnyomást és a pulzust is, ezáltal segít megőrizni hosszú távon az egészségedet. Kevesebb stressz, kevesebb szorongás, kisebb vérnyomás és pulzus, ami mind csökkenti a szívbetegségek kockázatát.

1_17.jpg

Az érintés a legelső élménye már egy csecsemőnek is. Az emberek össze vannak kötve gyermekkoruktól kezdve, és folyamatosan kapcsolódnak egymáshoz. Az ölelés egyébként segíti a kapcsolat elmélyülését is egyben.Erősíti a kötődést - öleld meg az anyukádat, a barátodat vagy éppen kedvenc háziállatodat, mert erősíti a kapcsolatot kettőtök között. Az érintés a legelső élménye már egy csecsemőnek is. 

Figyeljünk magunkra és a szeretteinkre. Már egy öleléssel is sokat tudunk segíteni.Érdemes megfontolni :-)

.......................................................................................................................................................

Már külföldre is szállítunk és nagyon kedvező áron pl Romániába a szállítási költség CSAK 1.345 Ft. Bővebb infó itt!

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)