TANULNI KÖNNYŰ_2

tan_1377805077.JPG_393x398

Tanuljunk zenével!

„A legjobb agy a kiegyensúlyozott agy”

                   Albert Einstein

A diákokat segítő másik értékes kiadvány a Tanuljunk zenével! című zenei CD-t is tartalmazó könyv. Három amerikai szerzője rengeteg hasznos tanács mellett olyan klasszikus zenei hangfelvételekkel is segíti a tanulás folyamatát, amelyeket több ezer zeneszám közül azért válogattak össze, mert azok bizonyítottan pozitív hatást gyakorolnak az agyra. Három Mozart-darab is hallható a CD-korongról. Mozart zenéjéről ugyanis közismert, hogy – igaz, csak átmenetileg, de- megnöveli az IQ-t.

Ezzel kapcsolatban döbbenetes kísérletről olvashatunk a könyvben. Egy fiatalember 72 egeret egymás után betett egy útvesztőbe, s mérte, hogy mennyi idő alatt találnak ki onnan. Ehhez átlagosan 10 perc kellett nekik.

Ezt követően az egerek egyharmadának egy hónapon át Mozart-zenét, egy harmadának heavy metal-zenét játszott, s a többi egeret csöndben tartotta. Ezután ismét betette az egereket az útvesztőbe. A csöndben tartott egerek 5 perc alatt találtak ki, mert még valamennyire emlékeztek, hogy merre is kell menni a labirintusban. a heavy metal-zenét hallgató egerek 30 perc, a Mozart-zenét hallgató egerek pedig 1,5 perc alatt jutottak ki az útvesztőből!” 

                                                                                      Forrás: agykontroll.hu

 

Bővebb infó a Tanuljunk zenével! című zenei CD-ről: http://netbutik.hu/spd/A22/Tanuljunk-zenevel-KonyvCD

Ha a cikket érdekesnek találtad,  nyomj rá egy "Tetszik"-et vagy "Megosztás"-t