Könyv amely a pozitív gondolkodásra és a megoldás centrikus hozzáállásra nevel

vid_m_1397068175.jpg_340x500

Miben más ez a könyv a többi meséskönyvektől?

A mese két nyuszi párosról szól Vidám Tapsi és Mérges Tapsi mindennapjairól. Betekintést kapunk, hogy egy eseményre ha pozitív (Vidám Tapsi) vagy negatív (Mérges Tapsi) hozzáállással, milyen kimenetele van az adott eseménynek.

Röviden összefoglalva: finoman nevel a pozitív gondolkodásra, a megoldás centrikus hozzáállásra. Most jöjjön egy mese részlet:

Jól gondolta Vidám Tapsi, az ebéd már valóban elkészült. Káposztaleves illata töltötte be a konyhát. Az asztal ízlésese megterítve, közepén a vázába tarka, mezei csokor.

Nyuszi Papa már ott ült, és várta, hogy a fiúk kézmosás után helyet foglaljanak.

Mérges Tapsi kicsit késet, mert alkudozni kezdett az anyukájával. Azt hajtogatta, hogy az ő keze tiszta, és nem érti, miért kell állandóan kezet mosni.

Az asztalnál folytatódott a műsor. Amikor megtudta, hogy káposztaleves és kelbimbó van ebédre undorodva nyafogta:

-Pfúj! Ki nem állhatom! Még a szaga sem jó! Miért nem répafőzeléket csináltál anyu? Vagy kalácsot, vagy kekszet! Ezeket utálom! Rájuk sem tudok nézni!

- Meglátod ízleni fog, ha megkóstolod! – mordult rá Nyuszi Papa haragosan és figyelmeztette, hogy nem illik így beszélni és viselkedni.

Vidám Tapsi is szívesen esett volna répát, de ő úgy gondolta, hogy ezt megkóstolja, hisz nem lehet állandóan csak répát enni. Úgy is tett. Bekapott egy kanál leveset és képzeld ízlett neki! Két tányérral is evett belőle. Jól is lakott.”

A Vidám Tapsi Mérges Tapsi meséskönyvet itt megvásárolhatod. Kattints a linkre:

http://netbutik.hu/spd/A2/Vidam-Tapsi-es-Merges-Tapsi-kalandjai

Ideális ajándék husvétra!!!