KÁDÁR ANNAMÁRIA: LILLA ÉS TÜNDÉRBOGYÓ – 30 ÉRZELMI INTELLIGENCIA FEJLESZTŐ MESE

E kötet Lilla és Tündérbogyó összes eddigi kalandját gyűjti egy csokorba. A Mesepszichológia első és második részében megjelent húsz önéletrajzi ihletésű mesét tíz vadonatúj követi, amelyek szórakoztatva segítenek a gyermek érzelmi intelligenciájának fejlesztésében.

Ahhoz, hogy lelkileg egészséges felnőtteké váljunk, jó kapcsolatokat alakítsunk ki, képesek legyünk együttműködni másokkal, saját érdekeinket érvényesíteni, kezelni a konfliktusainkat, és helyes döntéseket hozni, tárgyi tudás mellett elemi szükségünk van érzelmi ügyességre, pallérozottságra is: az érzelmek felismerésének, megfogalmazásának és hatékony szabályozásának képességére.

Ebben a folyamatban fontos segítséget jelenthetnek számunkra a mesék.

Tündérbogyó segít Lillának és a mesét hallgató gyermeknek is kifejezni az érzelmeit, megérteni és elfogadni azokat. Nem oktat ki, nem mondja meg, mit kell tenni, csupán ott van Lillával örömében, bánatában, magányában; együtt érez vele, amikor csalódott; megérti és visszatükrözi érzelmeit; törődik a szükségleteivel, és támogatja őt döntéseiben. Lilla kifejezheti előtte negatív érzelmeit is, nem kell tartania attól, hogy barátja kineveti vagy megkérdőjelezi azokat. Tündérbogyó példát mutat arra, hogyan lehet a fájdalmas belső élményeket - például a haragot, a testvérféltékenységet, a gyászt - feldolgozni, a félelmeket kezelni. Beszélgetnek szeretetnyelvekről, családi történetekről, az álmok, vágyak megvalósulásáról és a másság elfogadásáról is. A mesét hallgató gyermeknek a Lillával és Tündérbogyóval való azonosulás lehetőséget ad saját érzelmei megfogalmazására, kifejezésére és a hasonló önéletrajzi emlékek felelevenítésére.

Kívánom, hogy szülőként és pedagógusként mi magunk is legyünk Tündérbogyók, akik olyan élményekkel ajándékozzuk meg a gyermeket, amelyekre szívesen emlékszik majd vissza felnőttkorában, és amelyek erőforrást jelentenek számára a nehéz pillanatokban is

ELSŐ OLVASÓI VISSZAJELZÉSEK A KÖNYVRŐL:

"Kedves Annamária! Tegnap nagy izgalommal bontottam ki a csomagot és nagyon örültem a gyönyörűséges könyvnek. Este már faltuk is a meséket a kislányommal. A Szívemben születtél különösen meghatott, mert mintha rólunk szólna. Köszönjük a csodás meséket!"
Csopaki-Pólus Rita

"Kedves Annamária! Tegnap kezdtük olvasni a meséket. Fiam, aki nyolcéves múlt, dörmögve fogadta az elejét: 'hogy kezdődhet egy könyv a történet közepén?!' Aztán az első mese vége felé mellém kuporodott, és odasúgta: 'legyen még egy!' Imádjuk a könyvet!"
Novák Hajnalka

"Köszönjük szépen mi is a könyvet! Mi sem tudtuk abbahagyni az első mese után!"
Turánné Lippai Krisztina

"Az új mesék fantasztikusak! Mi is el fogjuk készíteni Tündér Rozinát bábozáshoz. Az én kedvenc mesém a Márton napi lámpás ünnepségről szóló mese."
Szabó Beáta, II. osztályos tanuló

A könyv megvásárolható itt! (szállítási költség CSAK 790 Ft, de 10.000 Ft feletti rendelésnél INGYENES).

AJÁNLJUK MÉG: