2015.okt.16.
Írta: netbutik Szólj hozzá!

Amikor egy férfi szerelmes

 

A szerelem leírhatatlan és megmagyarázhatatlan dolog. Mai napig senki nem tudja megfejteni, de hogyan vesszük észre ha egy férfi szerelmes?

A szerelem leírhatatlan és megmagyarázhatatlan dolog. Mai napig senki nem tudja megfejteni, de hogyan vesszük észre ha egy férfi szerelmes?

A szerelem

A szerelem érzése nem kötődik sem életkorhoz, életszakaszhoz, és nincs köze a realitáshoz. Aki nem élte még át sejteti neki a világirodalom vagy a romantikus mozifilmek. Egy biztos csodálatosan szép, kínzó lángolás ami fölemel és letaglóz, energiát ad, miközben felhasználja azt, valamint olyannak mutatja nekünk vágyaink tárgyát amilyen sohasem volt és nem is lehet.

Kutatók szerint a szerelem kialakulása már az első találkozásnál észrevehető. Amikor a két fél az első pillanattól kezdve jól érzi magát egymás társaságában és megmagyarázhatatlan kémia kezd kialakulni egymás között az a szerelem első lépcsőfoka lehet. Az illat egyáltalán nem mellékes a vonzás és a taszítás szempontjából. A természetes testszag mindenkire jellemző és egyedi, amelyet nem is veszünk észre még is működik a vonzás és taszítás törvényében. Az illatok, és a szagok egyből a köztiagy limbikus rendszerébe jutnak, ahol azonnal érzelmeket, rokonszenvet, vagy ellenszenvet váltanak ki. Tehát mi ezt nem is érzékeljük de szervezetünk a másik félre vagy egyből nyitott lesz, vagy egyből taszítást, zárkózottságot mutat.

A testbeszéd és a szemkontaktus már szavak nélkül is rengeteget sejtet. Későbbiekben a jelek között megtalálható hogy izzad a tenyerünk, hevesebben kalimpál a szívünk és a párok egyszerre nevetnek, vagy sóhajtanak fel. A szerelem stresszként hat a belsőnkre, jó hatású, ám csak addig, amíg a szervezet nem kezd kimerülni a tartós “lángolástól”.

A szerelem árnyoldala

Az emberek többsége csak a csillogást és a jó oldalát látja a szerelemnek. Azt hiszik csak forró pillantásokból, kézfogásokból, közös álmodozásokról szól, de a szerelemnek van egy sötét oldala is. Gondoltad volna hogy a világon minden negyedik gyilkosságnak a rosszra fordult szerelem az oka? Hullanak házastársak, udvarlók, vetélytársak, szeretők vagy fanatikus rajongók..

A szerelmes ember kétségbeesik, aztán ujjong, fél majd szétcsattan a boldogságtól, majd a világot neked adná, és később még is bosszút forral. Ez egy agyban lejátszódó kémiai reakció de nem mindig egy rózsaszín tündérmese, és ha már a tündérmeséknél tartunk egy nő sokkal inkább beszél arról, ha szerelmes lesz, de mi van a férfiakkal? Íme néhány jel arra ha egy férfi szerelemes:

Csók

A csók nagyon fontos része egy párkapcsolatnak, valamint rengeteg dolgot le lehet szűrni belőle. Amikor egy férfi szerelmes hosszan és gyengéden csókol, akár még a szempillája is beleremeghet. Amikor egy csók mindkét félnek jó az agyban több endorfin termelődik, ami azt jelenti hogy úszunk a boldogságban.

Testbeszéd

A testbeszéd többet mondd minden szónál. Megfigyelhető amikor alszotok a szerelmes férfi szorosan átölel és melléd bújik, valamint amikor egy férfi érzelmeket táplál egy nő iránt nem fog nehezére esni megfogni a kezét az utcán vagy társaságban szorosan mellé ülve, akár kezét párja térdére téve beszélgetni. Ezért is van az, hogy egy férfinek meg sem kell szólalnia, de a környezete egyből észreveszi hogy szerelmes a párjába.

Szabadidő

Amikor egy férfi kötődik egy nőhöz szinte minden szabadidejét vele szeretné tölteni és nem fog kitalálni különböző kamu programokat csak hogy ne tudjatok összefutni. Ilyenkor te vagy neki az első és legfontosabb és arra vágyik, hogy mindig a közeledben lehessen, még arra is képes hogy lemondja az esti bulit a haverjaival mert te fontosabb vagy neki.

Lehozza a csillagokat is

Megfigyelhető a szerelmes férfinál hogy kisebb nagyobb meglepetéseket talál ki csak hogy neked örömet szerezhessen, és ebbe rengeteg energiát is fektet bele, mert lépten-nyomon azt figyeli mivel tud téged meglepni. Olyan dolgokra képes érted, hogy csak nézel hogy ezt komolyan teszi? Amelyik férfi sokat és szívesen romantikázik veled azzal mély érzelmeiről tesz tanúbizonyságot.

Büszke rád

A szerelmes férfi büszke rád. Imád téged úgy ahogy vagy, és ezt mindig hangsúlyozza is. Legyél te magas, alacsony, kicsit ducibb vagy sovány, szeplős, nagyobb orrú vagy épp rés van a fogaid között?! Amikor a párod pont így szeret, és ezt mindig a tudomásodra is adja, akkor biztos lehetsz benne, hogy te vagy neki az első számú nő!

Elveszti az eszét

Biokémiai szempontból a szerelem nagyon emlékezteta bedrogozott állapotra. A kutatók a szerelmet azokkal a biológiai folyamatokkal hozták kapcsolatba amelyek hasonlítanak az eufóriához, farkaséhséghez, és az addikcióhoz. Tehát joggal gondolhatod hogy egy férfi szerelmes beléd amikor már olyan dolgokat mondd,tesz, vagy ígér, amit eddig nem tapasztaltál és szinte szemében csillogva azt látod te vagy az utolsó ember a földön neki és érted képes lenne bármit megtenni.

Egyszer láttam egy filmet amiben azt mondta a főhős akkor vagy szerelmes, ha megkérdeznék tőled hogy elmennél -e vele a világ végére és te azt feleled hogy: Igen.

A szerelem túlságosan komplikált és megmagyarázhatatlan folyamat, de így szép az élet és mint mindenben ebben is az aranyközépút megtalálása a fontos, mert mint tudjuk a szerelem egy állapot nem áll fent tartósan , ekkor szoktak a párkapcsolatok véget érni, de nem szabad hagyni, ha érezzük hogy a másik ember a társunk az életben. A szerelem egy állapot, amely hol eltűnik, hol előbukkan újra, de egy párkapcsolat egy életre szólhat melyben társunknak kell lennie a tiszteletnek, a megbecsülésnek, a hűségnek és a bizalomnak.

Forrás: http://www.fashionfave.com/

Ha javítani szeretnél párkapcsolatodon nézd meg a kiadványainkat. Érdemes!

http://netbutik.hu/spl/867189/Parkapcsolat-javitasa---Boldognak-lenni

Címkék: Párkapcsolat
süti beállítások módosítása