A Baba lelki fejlődése, a korai szülő-gyermek kapcsolat

baba.PNG

Babapszichológia - Lélek, viselkedés, fejlődés kétéves korig

 

Ez a könyv lélektani szempontból mutatja be, hogyan is "mûködik" a baba, mit érez, miként formálódik a személyisége, milyen veleszületett tulajdonságai vannak, és mi az, amit szülõként mi alakíthatunk.

 Szerző: Vida Ágnes - Babapszichológus, a havi 250 000 olvasóval büszkélkedõ Kismamablog és Gazdagmami szerzõje. A Kismamablog 2011-ben, a HVG Golden Blog szavazásán elnyerte a legjobb szakértõi blog címet.

Miért fontos az, hogy anyaként vagy apaként megértsd a csecsemõkort? Például azért, mert így sokkal könnyebb lesz a helyzeted: tudod, miért viselkedik a gyermeked éppen úgy, ahogy; nem aggódsz azon, vajon "normális-e", amit csinál; megérted, hogyan fejlõdik - és innen már csak egy lépésre vagy egy-egy konkrét nevelési helyzet megoldásától. 

Nem kész, konzerv megoldásokat szeretnék átadni neked, mert azokkal már most is tele a padlás. "Hagyja sírni, anyuka" - mondja a védõnõ. "Adj neki cumit, nekünk az segített" - mondja a szomszéd kismama. "Szoptasd meg, amikor csak sír" - ajánlja a szoptatáscentrikus internetes portál. De melyik a jó módszer? Sokan a megérzéseikre hagyatkoznak, mások vakon bíznak az orvos, a védõnõ tanácsaiban, megint mások csak gyûjtik az információkat, és végül elbizonytalanodnak, mit is kéne tenniük.

Én abban hiszek, hogy nincsenek egyedül üdvözítõ módszerek - minden gyerek más, ezért ami az egyiküknél hatásos, az a másiknál hatástalan. És bizony mi szülõk is mások vagyunk, a nevelési módszernek tehát nemcsak a gyerek, de a szülõ személyiségéhez is illenie kell. Ez a könyv arról szól, hogyan találd meg az egyensúlyt a gyermek egyénisége, a saját személyiséged és a sokféle módszer között. Az interneten évente több ezer anyuka kérdéseire válaszolva gyûjtöttem össze azokat a tapasztalatokat, és formáltam azokat a technikákat, amelyeket e könyvben bemutatok.

További infó a könyvről: itt!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Babajelbeszéd

 

Kinek ajánljuk ezt a könyvet?

  • akinek kisbabája van
  • akinek a családjában van kisbaba
  • aki kisgyerekekkel foglalkozik – pl. bölcsődében, játszóházban
  • aki érdeklődik a babák, kisgyermekek kommunikációja iránt.
  • illetve bárkinek érdekes olvasmány lehet

Gondoltál már arra, hogy mielőtt gyermeked megtanul beszélni, mennyi mindent  nem tud megosztani veled?

Ez a könyv ebben segít. Nyiss ablakot kisbabád gondolatai felé – baba jelbeszéddel!

A könyv első része olvasmányos a második felében pedig egy 70 babajelet tartalmazó SZÓTÁR kapott helyet – minden jelnél grafikus ábrázolással és szöveges leírással.

Bővebb infó a könyvről: itt!

-----------------------------------------------------------------------------

A BÖLCS BABA -mély érzelmi kapcsolatot a gyermekünkkel

 

A bölcs baba (Útmutató a gyerekekhez, a fogantatástól két és fél éves korig) című könyvében azokat a bevált csecsemőgondozási és gyermeknevelési elveit ismerteti a szerző, amelyek alapvetően a babák ösztönös bölcsességére épülnek.

A Dr.Solter tanítását követő szülők olyan gyerekeket nevelnek, akik: 

  • okosak,
  • együtt érzőek,
  • kiegyensúlyozottak,
  • erőszakmentesek és
  • nem használnak kábítószert

Könyve hét fejezetének mindegyike egy-egy önálló témával foglalkozik, pl. a sírással, az alvással, az evéssel és a játékkal.

A pszichológus nő teljesen újfajta hozzáállást képvisel, amiben

  • a kisbabákkal való együttlét a bizalom,
  • az empátia és
  • a tisztelet jellemzi.

Nevelési módszerével a gyermekekben NEM halmozódik fel olyan feszültség, amitől hiperaktívvá vagy erőszakossá válhatnak.

Bemutatja, hogy miként alakítható ki mély érzelmi kapcsolatot a gyermekünkkel, hogyan segíthetünk neki, hogy kapcsolatban maradjon a valós énjével és miként tud teljes emberré fejlődni.

A könyv egyik legnagyobb értéke, hogy elmagyarázza, mi a csecsemők és kisgyerekek sírásának valódi szerepe, s miként kell azt helyesen kezelni. Ez az információ önmagában is már számtalan család életét fogja gyökeresen megváltoztatni, hiszen a csecsemő sírása gyakran kiborítja a szülőket.

Az evéssel kapcsolatban többek közt egy meghökkentő kísérletet ismertet, ami ugyancsak alátámasztja a könyv címét. Három 7–9 hónapos kisbaba 6 hónapon át minden étkezéskor maga választhatott a táplálékok széles választékából. Az egyik gyenge csontozatú (angolkóros) baba önszántából rendszeresen csukamájolajat ivott, egészen addig, amíg a csontjai egészségessé nem váltak!

" A csecsemők káprázatos tudása, amit e könyv ünnepel, korszakalkotó jelentőségű és felvillanyozó hatású. Ez a könyv - ami empirikus kutatások eredményeire és a józan észre épül - egyaránt áldás a szülők és a kivételesen szerencsés kisbabáik számára."


Dr. David B. Chamberlain pszichológus, a "The Mind of Your Newborn Baby" (Újszülötted elméje) című könyv szerzője

Bővebb infó a könyvről: itt!

-----------------------------------------------------------------------------

Ezek a könyvek még 2 napig (2015.11.15-ig) kedvezményesen megvásárolható webáruházunkban az alábbi linken (akár ingyenes szállítással:Részletek )