Tanuld meg szeretni magad!

Nem vagyok gyógyító. Nem gyógyítok meg senkit. Inkább azt gondolom, hogy ugródeszka vagyok az önismerethez. Olyan teret teremtek, amelyben az emberek felfedezhetik, milyen fantasztikusak, azáltal, hogy megtanítom őket szeretni önmagukat. Miután éveken át dolgoztam személyi tanácsadóként, és workshopok meg intenzív tréningprogramok százait vezettem az egész országban és a világon, ráébredtem, hogy csak egyetlenegy dolog gyógyít meg minden problémát: az, ha megtanuljuk szeretni magunkat.

Ha az ember minden egyes nap egy kicsivel jobban szereti magát, csodálatos módon javulni kezd az élete. Jobban érzi magát. Megkapja a munkát, amelyet akart. Hozzájut a pénzhez, amelyre szüksége volt. A kapcsolatai is javulnak: rossz viszonyok szakadnak meg, jók kezdődnek el.

A dolog nagyon egyszerű: szeresd magadat. Sokan azzal támadnak, hogy ez túlságosan le van egyszerűsítve, de én arra jutottam, hogy általában az egyszerű dolgok a legjobbak.

Nemrég valaki azt mondta:

A legcsodálatosabb ajándékot kaptam tőled, önmagamat.

Sokan vagyunk, akik bujkálunk önmagunk elől, azt sem tudjuk, kik vagyunk. Nem tudjuk, mit érzünk, nem tudjuk, mit akarunk.

Az élet utazás önmagunk megismerése felé. Számomra a megvilágosodás azt jelenti, hogy megérkeztünk, és már tudjuk, kik és mik vagyunk valójában, és tudjuk, hogy megvan bennünk a képesség, hogy jobbakká váljunk, ha szeretjük magunkat, és törődünk magunkkal.

Ajánlatunk a témában
Louise L. Hay művei

Önmagunk szeretete nem önzés. Ha eléggé szeretjük magunkat, képessé válunk arra, hogy másokat is szeressünk. Az egész bolygón segíthetünk, ha a szeretet és az öröm felől közelítjük meg a dolgokat.

Gyakran mondják, hogy a hatalom, amely megteremtette a világot, maga a szeretet. Isten maga a szeretet. Sűrűn halljuk: a szeretet mozgatja a világot. Ez mind igaz. A szeretet az a ragasztó, amely egyben tartja az egész világegyetemet.

Számomra a szeretet őszinte megbecsülés. Amikor azt mondom, szeresd magadat, arra gondolok, hogy becsüld meg azt, aki vagy. El kell fogadnunk minden személyiségjegyünket: a kis furcsaságainkat, azokat a dolgokat, amelyekre nem lehetünk büszkék, azt, hogy nem mindenben vagyunk jók, és a kiemelkedő tulajdonságainkat is.

Fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Feltételek nélkül.

Sajnos sokan nem tudják szeretni magukat, amíg nem fogynak le, nem szereznek jobb állást, nem kapnak fizetésemelést, nem lesz pasijuk, vagy ilyenek. Mindig feltételekhez kötjük a szeretetünket. De ezen változtathatunk. Szerethetjük magunkat olyannak is, amilyenek ebben a szent pillanatban vagyunk.

A világ változásban van, egyéni és globális szinten. Meggyőződésem, hogy mindenki, aki ebben a korban él, azért van itt, hogy részese legyen ennek a változásnak, hogy változtasson, átformálja a régi életmódot, és szeretetteljes, békés hellyé tegye a világot.

A Halak korszakában kívülről vártuk a „megváltást”. „Ments meg! Ments meg! Kérlek, végy a szárnyaid alá!” Most átléptünk a Vízöntő korszakába, és megtanultuk, hogy a megváltást magunkban kell keresnünk. Mi magunk vagyunk az a hatalom, amely után kutattunk.

Felelősek vagyunk a saját életünkért.

Ha nem vagy hajlandó szeretni magad ma, akkor holnap sem fogod, mert bármilyen mentséged van is rá ma, az holnap is meglesz. Talán az elkövetkező húsz évben is, sőt talán életed végéig ugyanezt az ürügyet fogod hajtogatni.

Ma van a napja, hogy elvárások nélkül szeresd magad.

Ugyanúgy dönthetünk a szeretet mellett, mint a harag, a gyűlölet vagy a szomorúság mellett. Dönthetünk úgy, hogy megbocsátunk valakinek, aki megbántott minket, és végre elkezdünk gyógyulni. Dönthetünk úgy, hogy hálásak leszünk azért, amink van. És dönthetünk úgy is, hogy szeretünk. A választás bennünk van.

Most rögtön dönts úgy, hogy szeretni fogsz.
Ez a leghatalmasabb orvosság!

www.louisehay.com

Amennyiben felkeltette figyelmedet az író gondolkodása, tanácsai érdemes megnézni az írónő könyveit amelyek 2016.02.01-ig kedvezményes áron megvásárolható (akár ingyenes kiszállítással):