Értékes életleckék, amelyeket hajlamosak vagyunk elfeledni – az önismeretről

id-100361661.jpg

                                                     Kép forrás: Freedigitalphotos

Vannak életleckék, amelyek segítenek boldogságunk táplálásában. Azonban a felgyorsult életvitel, a társadalom hatására ezeket igen könnyen elfelejthetjük, pedig akár “szentírásként” is tekinthetünk rájuk. Ha szeretnéd az életed kiegyensúlyozottan élni, ne feledkezz el az alábbi leckékről…

Apró segítség nagy segítség, az empátia fontossága

Sajnos nem tudod az egész világot rendbe hozni. Éhezés, erőszak, bűnözés és egyéb negatív dolgok mindig létezni fognak. Azonban apró gesztusokkal elérheted, hogy szebbé tedd mások, és a saját életed is – néhány élelmiszer egy éhezőnek, kutyatáp egy menhelynek; ezek rengeteget jelentenek. Bizonyosodj meg az adakozás “jótékony hatásáról”!

Önértékelés, ami mindent visz

Az, hogy mit gondolsz magadról, teljesen meghatározza az életed. Ha nem vélekedsz magadról pozitívan, az életed is eszerint fog alakulni – a siker egyszerűen nem jön el… Azonban ha el tudod magad fogadni, és megérteni, hogy senki sem több nálad, az életed is új fordulatot fog venni.

Ne vedd túl komolyan az életet!

Az életet nem érdemes halálosan komolyan venni. Ez nem azt jelenti, hogy sodródj vele, hanem ne idegesítsd és marcangold magad felesleges és már megtörtént dolgokon! Élj a hobbidnak, tégy mindennap valamit az álmodért, és haladj előre lassan és biztosan!

A manipuláció mindig is létezni fog

Az, hogy jó ember vagy, sajnos nem jelenti azt, hogy más is jó ember, és hogy feltétlenül viszonzásra kerül a kedvességed. Az emberek különbözőek, és mindig lesznek, akik hátba akarnak döfni, annak ellenére, hogy Te semmilyen körülmény között nem tennél ilyet senkivel. Inkább tanuld meg ezeket a helyzeteket kezelni, és tanuld meg, hogy hogyan tudod az ilyen embereket az életedből kiiktatni, minthogy ezen emészd magad.

A szeretet bármikor eljöhet, nincs helye a depressziónak

Veled is megesett már, hogy úgy érezted nincs, akire számíthatnál, nincs, aki szeretne? Ha nem volt ilyen az életedben, az fantasztikus, ha a későbbiekben azonban úgy alakulna, hogy meg kell birkóznod a szeretet hiányával, ne feledd, hogy a szeretet bármelyik ajtón ott kopogtathat, és a legfontosabb, hogy “jogosult vagy rá”. Ne taszítsd el az emberek igaz szeretetét csak azért, mert rossz passzban vagy, vagy úgy gondolod, hogy Te erre nem vagy méltó.

Minden okkal történik

Gyakran “egyszemélyes hadseregnek” érzed magad? Ez csak az elméd játszmája, ugyanis akármennyire is furcsa, minden okkal történik. Az élet próbára tesz minket, és rajtunk múlik, hogyan fogjuk fel ezeket a próbákat. Nem a világ van ellened, csak meg kell tudnod birkózni jelenlegi élethelyzeteddel.

Becsüld meg eddigi eredményeidet!

Nem számít, hogy milyen eredményt értél el; az eredmény az eredmény. Ha elolvastál egy személyiségfejlesztő könyvet, vagy sikereket értél el a munkahelyeden, az egy csodálatos dolog, és érdemes akár “megjutalmaznod” is magad. Ne becsüld alá a sikereidet, hiszen az önértékelés fontos, hogy előre tudj törni abban, amit igazán szeretsz.

Szeresd azokat, akik szeretnek!

Az élet túl rövid, ezért mindig táplálj szeretet azok iránt, akik sokat jelentenek számodra. Lehet, hogy rossz a kedved, vagy éppen valaki megbántott, a szeretteid viszont csak jót akarnak neked, ezért a feszültséget ne rajtuk vezesd le! Bármikor, amikor csak kedved tartja, küldj nekik egy SMS-t, e-mailt vagy hívd fel őket, és add tudtukra, hogy milyen sokat jelentenek számodra.

Forrás: http://onmegvalosito.hu/

Címkék: Önismeret