A családi vacsorák jelentősége, avagy ezért üljetek este egy asztalhoz

Nem az étel milyensége a lényeg, tökéletesen megfelel a darabjaiban tálalt szendvics is

Forrás: Shutterstock

Miért üljünk le közösen egy asztal köré?

Manapság hajlamosak vagyunk elmenni egymás mellett, még akkor is, ha történetesen együtt élünk. Nincs egyetlen olyan szervezett része sem a napunknak, amikor mind egyszerre vagyunk egy helyen, és osztatlan figyelmet szentelnénk egymás irányába.

Tisztelet a kivételnek, de ha igazán mélyen magadba nézel, meg tudod mondani, hogy mikor volt utoljára ilyenben részed?

A közös vacsorák lényege tehát nem az evés, hanem az egymás iránt tanúsított őszinte érdeklődés.

Erre a fél, egy órára a családtagjainknál ne legyen fontosabb egyetlen műsor, film, üzenet, poszt, telefonhívás sem! Itt a remek alkalom, hogy megkérdezzük: milyen volt a másik napja, történt-e vele valami érdekes, fontos, zavaró, hogyan érzi magát mostanában, mi a véleménye bizonyos közéleti dolgokról.

Napközben a távolság, délután és este pedig a saját privát vágyaink gátolnak meg abban, hogy folyamatos ismeretséget tartsunk fenn gyermekeinkkel, párunkkal. Ezeket a vágyakat tegyük félre a vacsora idejére, és beszélgessünk egymással!

A közös vacsorák lényege nem az evés, hanem az egymás iránt tanúsított őszinte érdeklődés

Forrás: Shutterstock

Minden kezdet nehéz

Természetesen nem várható el reálisan, hogy az első közös vacsora alkalmával fesztelen és bizalmat feltételező beszélgetés alakuljon ki. Időt és teret kell adni egymásnak ahhoz, hogy – lehet, a család életében először – kialakuljon a nyílt kommunikáció. Az ilyen csevegős vacsorák később akár a nappali kanapéján is folytatódhatnak, és így lehetségessé válik, hogy az elkülönült esték időnként összefonódjanak.

Ti mikor kezditek el?

Forrás: itt

......................................................................................................................................................

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)