Jó éjt jóga - Elalvást segítő esti mese pózról pózra

 Gyönyörű, hiánypótló kiadványt ajánlunk a szülők, nagyszülők, pedagógusok figyelmébe.

Ma már egyre többen ismerjük és élvezzük a jóga áldásos testi-lelki hatásait, melyeket számos mértékadó kutatási eredmény is megerősít. A jóga ellazítja az izmokat, rugalmasan tartja az izületeket, javítja az általános kondíciót és a koncentrációs képességet, növeli a vitalitást, formálja az alakot, segít megteremteni a belső stabilitást és fegyelmet – hogy csak néhányat említsünk a nyilvánvaló előnyök közül, most nem is érintve a spirituális dimenziót.

 joga1.JPG

Azok a szülők és pedagógusok, akik a saját életükben már megtapasztalták, hogy milyen sokoldalúan szolgálja testi-lelki jóllétüket a jóga gyakorlása, természetes módon gyerekeiknek is szeretnék kezükbe adni ezt az eszközt. Ez nagyszerű ötlet – ám nem mindegy, hogyan tesszük. A nem életkorhoz szabott gyakorlás egy életre elveheti a gyermek kedvét a jógától, testileg túlságosan megerőltető lehet, szellemi értelemben pedig indoktrinációt jelenthet.

Éppen ezért most egy olyan könyvet tettünk elérhetővé a magyar piacon, amely biztonságosan és élvezetesen vezeti be a gyerekeket a jóga világába. A szerző több évtizedes tapasztalattal rendelkező pedagógus és gyermekjóga-oktató, aki játékos-mesés formában, a természet megszemélyesített képeit használva tanít meg 11 egyszerű, alapvető jógapózt.

A visszajelzések szerint a gyerekek – és a szülők – gyakorlatilag azonnali előnyét élvezik a jóéjt jógának, ugyanis a gyakorlás még a nehezen elalvó kicsiknek is segít könnyebben és gyorsabban álomba merülni, pihentetőbben aludni. Már pusztán emiatt is érdemes belevágni – de a jóga előnyei természetesen jóval túlmutatnak ezen.


Megrendelem a könyvet

Mariam Gates: Jó éjt jóga – Elalvást segítő esti mese pózról pózra

ny76.jpg

A gyönyörű illusztrációkkal ellátott mesekönyv játékos formában vezeti be a gyerekeket a jóga világába. Az esti rituálé részeként elvégzett egyszerű, mesébe ágyazott gyakorlatsor megnyugtat, ellazít, és segít mély, pihentető álomba merülni. Gyakorlásával megalapozhatjuk gyermekünkben a jóga szeretetét, és egy olyan eszközt adhatunk a kezébe, amely egész életében hasznára lesz a belső egyensúly megteremtésében és helyreállításában. A könyv használata négyéves kortól ajánlott.

A kötetet Jon Kabat-Zinn, a mindfulness módszerének világhírű kidolgozója és Dr. Kádár Annamária, a népszerű Mesepszichológia könyvek szerzője is jó szívvel ajánlja.

Megrendelem a könyvet

"A jóga rendszeres gyakorlása során a mozdulatok összehangolódnak, erősödnek az izmok, javul a tartás, megacélozódik a kitartás és az akaraterő. A szerző mesébe ágyazva, játékos formában segít a gyermekeknek elsajátítani az egyszerűbb jógapozíciókat és emellett a külső és belső világ rezdüléseire való érzékenyebb reagálást is. A koncentrációs és légző gyakorlatoknak nyugtató hatásuk van, így a könyvben található gyakorlatsor kiváló szertartás a nap lezárására, az egyensúly, a belső harmónia megtapasztalására is."
Dr. Kádár Annamária, a Mesepszichológia-könyvek szerzője

....................................................................................................................................

Bővebb infó itt! (akár ingyenes szállítással (pick pack pontra)!)

Hasonló témájú könyveink:

 

 

.............................................................................................................................................

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)