Zöldségek, gyümölcsök, melyek testrészeinket idézik – ahogy kinn, úgy benn

A természettől óriási segítséget kaptunk ahhoz, hogy meglássuk a természet adta lehetőséget a gyógyulásra. Felismerve, hogy a természet részeként létezünk, megérthetjük, hogy a zöldségek, gyümölcsök formájukkal megmutatják, hogy melyik szervünk, testrészünk gyógyulását segítik elő.

Sárgarépa – jó a szemre

Ha levágunk egy szelet sárgarépát, annak keresztmetszete úgy néz ki, mint az emberi szem. A pupilla, az írisz, a sugárirányú vonalak úgy néznek ki, mint az emberi szem. ÉS a tudomány ma már tudja, hogy a sárgarépa nagyszerűen javítja a szem működését, vérkeringését.

Paradicsom -jótékony a szívnek

A paradicsomnak, ahogy a szívnek is négy kamrája van és piros. A kutatások azt mutatják, hogy a paradicsomok tele van likopinnal,  ami igazi táplálék a vérnek és a szívnek. (likopin: antioxidáns, hatása erősebb a C –vitaminnál, lassítja a sejtek öregedését)

Szőlő -szív és vér vitalizáló

A szőlők fürtökben lógnak, formájuk, mint egy szív, a szőlőszem olyan, mint egy vérsejt. A szőlőből készült vörösbor pedig úgy néz ki, mint a vér. A mai kutatások szerint a szőlő és a bor élénkíti a szívet és a vért, antioxidánsokban, polifenolokban gazdag, vérhígító vegyületeket tartalmaz, így csökkenti a vérrögképződést.

Dió -segíti az agyműködést

A dió olyan formájú, mint az agyvelő, a gyűrődések és a behajtások olyanok, mint az agykéreg. Tisztán kivehető a jobb és bal félteke, a kisagy és a nagyagy. Mostmár tudjuk, hogy három tucat neuro-transzmittert tud képezni, ami segíti az agyműködést.

Zellerszár, rebarbara, kínai kel – csonterősítők

A zeller, a kínai kel és a rebarbara olyanok, mint a csontok. Ezek erősítik a csontokat. A csontoknak 23 % nátriumot tartalmaznak. Ezek a zöldségek is 23 % nátriumot tartalmaznak. Ha nincs elég nátrium az étrendünkben, a szervezet kivonja a csontokból és emiatt csontjaink meggyengülnek. Ezek az ételek megerősítik a csontvázat.

Avokádó, padlizsán, körte – a méh és a méhnyak erősítői

Az avokádó, a padlizsán és a körte segítik az anyaméh és a méhnyak egészséges működését. Hasonlítanak is rájuk. A tudományos kutatások szerint, ha egy nő heti egy avokádót elfogyaszt, egyensúlyban tartja a hormonjait, megakadályozzák a nemkívánatos születési súlyt és megelőzik a méhnyakrákot. Mennyire megalapozott ez? Pontosan 9 hónap kell, hogy az avokádó bimbóból érett gyümölccsé fejlődjön, több mint 14000 különböző élelem-alkotóelem található minden egyes gyümölcsben, a modern tudomány eddig csak 141 –et tanulmányozott.

Édesburgonya – cukorbetegség megelőzésében segíti a hasnyálmirigyet

Az édesburgonya alakja a hasnyálmirigyre hasonlít, ami segít kiegyenlíteni a glikémiás indexet a cukorbetegségnél. Ténylegesen egyensúlyban tartják a szervezetet a cukorbetegség megelőzése szempontjából.

Narancs, citrom, grapefruit – jótékony hatással vannak az emlők nyirokrendszerére

A narancs a grapefruit és az egyéb citrusfélék olyanok, mint a női emlőmirigyek és segítik a mell egészségét és a nyirokmirigy csomók a mellből való eltávozását. Antioxidáns hatásuk miatt megakadályozzák a daganatok kifejlődését.

Oliva -erősíti a petefészek működését

Nagyon kedvező az olíva olaj fogyasztása várandós kismamáknak, mivel nagy szerepe van a benne található olajsavnak az idegsejtek sejtfalának építésében, így a csecsemők agyának fejlődését nagyban segíti. Plusz az olíva bogyó segíti a petefészek egészséges működését.

Gyömbér – megnyugtatja a gyomrot

A gyömbér gyakran úgy néz ki, mint a gyomor. Érdekes, hogy a gyömbér legfontosabb előnyös hatása, hogy segíti az emésztést. A kínaiak több mint 2000 éve használják a gyomor megnyugtatására és a hányinger gyógyítására, valamint népszerű orvosság utazási betegség esetén is.

Gomba – javítja a hallást

Egy szelet gomba úgy néz ki, mint a fül és bebizonyosodott róla, hogy javítja a hallást. A gombák egyike azon kevés élelmiszernek, amely D-vitamint tartalmaz. Ez a vitamin különösen fontos az egészséges csontok számára, így a fülben lévő apró csontok számára is, amelyek felelősek a hangok agyba történő  továbbítására.

Vesebab – segíti a vesék működését

A vesebab segíti a vesék működését, és ahogyan a neve is sejteti, valóban úgy néz ki, mint a vese .

Füge – segíti a férfiak nemzőképességét

A fügék tele vannak magokkal és párosával lógnak, míg fejlődnek. A fügék elősegítik a spermák mozgási sebességét és növelik a mennyiségüket, ami kizárja a magtalanságot.

 
Hagyma – sejtméregtelenítő

A hagyma olyan, mint az emberi sejt. A tudomány mai állása szerint a hagyma minden sejtet képes megtisztítani a méreganyagoktól, könnyeket fakaszt, ami által tisztítja a szemet. Társa a fokhagyma szintén segít eltüntetni a káros és mérgező anyagokat. 

Banán – vidámmá tesz

A banán alakja hasonlít egy mosolyra. Ez a gyümölcs valóban tartalmaz egy triptofán nevű fehérjét, ami miután megemésztjük, átalakul egy szerotonin nevű kémiai neurotranszmitterré. Ez az egyik legfontosabb hangulat-szabályozó vegyi anyag az agyban, ami a jó hangulatért felel.

Brokkoli, karfiol – tüdőtisztító, gyulladásgátló

A brokkoli és a karfiol hasonlítanak az alveolusokra, amelyek kis üregeket, sejteket alkotnak a tüdőben. A bennük lévő glükozinolátok, vitaminok és omega 3 teszik őket kiváló természetes gyulladáscsökkentővé, illetve a légutak tisztítójává, ugyanis csökkenti az allergén anyagok belégzése által kiváltott krónikus gyulladást.

Forrás: itt

.............................................................................................................................................

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)

 

Címkék: Egészség