Ez a csomag is elkezdi útját ...

 

1_18.jpg

A járványhelyzet nemcsak a felnőtteket, hanem a gyermekeket is megviseli. Ez a meséskönyv sorozat ajánlott óvodásoknak és kisiskolásoknak.

gyerekek még fogékonyak. Könnyen és gyorsan – nem utolsó sorban – mesével, játékosan megtanulhatják a relaxációt és érzelmeik kezelését.

A sorozat három kötetében három történet segítségével tanulhatnak meg relaxálni a gyerekek. A Vidra-öbölben a mélylégzés technikáját sajátíthatják el játékos formában, A dühös polip a düh és agresszió kezelésében segít, míg a Buborékrepülés vizualizációs technikák megismerésében. 

BUBORÉKREPÜLÉS - RELAXÁCIÓS MESEKÖNYV - szorongá, sztresszés és kreativitás fokozásához

A relaxációs mesekönyv-sorozat Buborékrepülés című kötete olyan vizualizációs technikát tanít a gyerekeknek, melynek segítségével eredményesen kezelhető a stressz és a szorongás. 

Kutatási eredmények szerint a rendszeres vizualizáció pozitív hatással van az

  • általános egészségi állapotra,
  • a kreativitásra, sőt a
  • fizikai teljesítményre is.

Betegség esetén gyorsítja a gyógyulást és csökkenti a fájdalmat. 

A színes mentális képek segítenek ellazítani a testet, elcsendesíteni az elmét és álomba merülni.

Gyermekorvosként szívből ajánlom a könyvet a klienseimnek és családjuknak. Az én fiamnak is nagyon sokat segített.                                             

Kelly Giaquinto

"E képzeletbeli utazás során a gyerekek megalkothatják a saját buborékjukat, amelybe belelépve biztonságban érezhetik magukat."
       Tracey Lenac

Bővebb infó a könyvről itt!

A dühös polip (Relaxációs mesekönyv)-szorongás és agresszó kezelésére

A kis polip megtanulja, hogyan nyugtassa meg magát, amikor nagyon dühös. A progresszív izomrelaxácó - melyet e mesekönyvből könnyedén és élvezettel sajátíthat el gyermekünk - ellazítja a testet és lecsendesíti az elmét. 

Alkalmazása hatékonyan csökkenti:

  • a stresszt,
  • a szorongást és
  • az agressziót,
  • a gyermek képes lesz uralni nehéz érzéseit, és
  • könnyebben elalszik.

 "Szülőként, pedagógusként - bármennyire is szeretnénk - nem óvhatjuk meg gyermekeinket minden stressztől, szorongástól. Abban segíthetünk nekik, hogy hatékony megküzdési stratégiákat dolgozzanak ki a nehéz helyzetekre. A progresszív izomrelaxáció módszere azon alapszik, hogy érzelmi tónusunk és izomtónusunk között kapcsolat van: ha a testünk ellazul, a lelkünk is követni fogja. Ezt a technikát tanítja meg e kedves mesekönyv, amely kis lépésekben, játékosan juttatja el a gyermeket a relaxáció élményéhez."

Dr. Kádár Annamária, pszichológus, egyetemi adjunktus

 

"Nélkülözhetetlen könyv mindenkinek, akinek gyereke van, vagy gyerekekkel dolgozik!"

Dr. L. Teegargen, klinikai szakpszichológus

 

"Gyermekpszichológusként rendszeresen használom ezt a könyvet - a gyerekek és a szülők egyaránt szeretik! Gyerekbarát és élvezetes módon tanítja meg az aktív megküzdéshez szükséges ellazulást. Lássuk be: még a felnőtteket sem könnyű rávenni, hogy gyakorolják a relaxációt, e könyv segítségével azonban a gyerekeknek minden megerőltetés nélkül megy."

Dr. D. Davis, gyermekpszichológus

Bővebb infó a könyvről itt!

A Vidra-öböl (Relaxációs mesekönyv) - szorongás és agresszió kezeléséhez

E kedves mesekönyv hősei, a kis sellő és a vidrák megtanítják gyermekünknek a mélylégzés helyes technikáját, melynek segítségével

  • gyorsan megnyugtathatja magát,
  • hatékonyan csökkentheti szorongását,
  • dühét, sőt
  • még az átélt fizikai fájdalom intenzitását is. 

"A mélylégzés az egyik legegyszerűbb relaxációs gyakorlat. Stresszes, szorongáskeltő helyzetekben hajlamosak vagyunk szaporán és felszínesen lélegezni, amivel fenntartjuk feszült állapotunkat. Ha gyermekünk elsajátítja a lassú ütemű mélylégzést, könnyebben meg tud majd nyugodni, képes lesz uralni szorongását és agresszióját."

Dr. Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus

 

"Gyógypedagógusként autista, Asperger-szindrómás és más speciális szükségletű gyerekekkel dolgozom, akiknek komoly nehézséget okoz az érzelmeik szabályozása. Lori Lite könyvei óriási segítséget jelentenek számomra. A gyerekek rendszeresen használják a légzéstechnikákat, amikor szoronganak vagy dühösek. Köszönöm!"

K. M. Checo gyógypedagógus

 

Bővebb infó a könyvről: itt!

Szállítási költségről infó itt.