Ez a csomag is elkezdi útját ...

mit_rendeltek.jpg

Egymásra hangolva - Öt szeretet-nyelv a házasságban - Az életre szóló szeretet titka - Gary Chapman

 

A könyv szerzője Gary Chapman - a kommunikáció-pszichológia eredményeire alapozva újabb fontos felfedezést tesz a szeretetközlés többféle csatornán át történhet, de mindenki csak azt az adást képes fogni, amelyre neveltetés közben, közvetlen környezete és személyes hajlamai hatására ráhangolódott. 

Ezért gyakran megtörténik, hogy a szeretett személy a szerelmi lángolás abbahagyása után nem érzi, nem fogja fel, hogy társa szereti őt. 

Sok házastársi kapcsolat szenved kárt emiatt. Pedig a megoldás egyszerű: fel kell ismernünk és meg kell tanulnunk társunk "szeretet-nyelvét".

Vélemény a könyvről

„A szeretetvágy mélyen a természetünkben gyökerezik. Emberlétünk legmélyén él a vágy a meghitt és szeretetteljes kapcsolat iránt. A könyvben kifejtett egyszerű, ám alapvető meglátások segítenek a házaspároknak abban, hogy felismerjék és betöltsék egymás érzelmi szükségleteit, és olyan pozitív érzelmi klímát teremtsenek a kapcsolatukban, amely átsegíti őket a hétköznapok súrlódásain.”

 

“A férjemmel együtt kezdtük el olvasni a könyvet, mivel az életünknek egy olyan szakaszába léptünk, ahol már elkél a segítség és nyitottak voltunk és vagyunk is mindenre, ami segíthet Nekünk az egymás felé vezető úton. A könyv tükröt állított elénk, amely szembesített bennünket a hibáinkkal és felhívta a figyelmünket arra, hogy milyen pici dolgokon múlhat a boldogság, és az, hogy az életünk kiegyensúlyozott legyen.” – Részlet a szilvamagolvas.blogspot.hu-ról

Bővebb infó: itt

.........................................................................................................................................

Út a teljességhez - A betegségek jelentése és jelentősége

  • Aki beteg – orvoshoz fordul. Gyógyulni akar, az orvos pedig gyógyítani. A közös munkálkodás, a betegség „legyőzésének” harci mámorában azonban többnyire egyikük sem teszi föl a kérdést:

    • Mit jelent a betegség?
    • Miről árulkodik a tünet?

    Ez a könyv éppen ezekre a kérdésekre keresi és adja meg a maga sajátosan új válaszait. 

    Minden betegség valamilyen lelki konfliktus testi megjelenési formája – állítják a szerzők. Gyötörjön bennünket akár fogfájás vagy bélhurut, asztma vagy reuma, viszketegség vagy magas vérnyomás – mindezek hátterében lelki problémák állnak. Sőt, még az országúti balesetek sem történnek „véletlenül”! 

    A cél tehát nem csupán a betegség „meggyógyítása”, nemcsak a fizikai-fiziológiai működésünkben bekövetkezett „hiba” kijavítása, hanem a betegség szimbolikájának feltárása és a páciens alapvető problémájának megoldása. 

    Az út a teljességhez azokhoz szól, akik valóban szembe akarnak és mernek nézni önmagukkal – betegségükkel és azzal, amiről ez a betegség árulkodik. A betegségek tünetei ugyanis kivétel nélkül mélyebb értelmet hordoznak, a lelkünk üzeneteként arra ösztönöznek, hogy a teljességhez vezető útra lépve rátaláljunk önmagunkra. 

    A klasszikus szerzőpáros, Thorwald Dethlefsen és Ruediger Dahlke könyve első megjelenése óta sem veszített igazságából és népszerűségéből. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a könyv több mint egymillió példányban kelt el világszerte.

    Bővebb infó: itt!

.............................................................................................................................................

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)