2020.ápr.07.
Írta: netbutik

Müller Péter: "Egyetlen rossz szóval is maradandó sebet lehet okozni a másikban"

20101222sztarszer4_1.jpg

Ne feledd! Egy embert jóval könnyebb akár egy életre megbántani, mint egy kicsit is megjavítani! 

Ez főleg a párkapcsolati tapasztalatom, mert ott állandóan és szorosan együtt vagyunk, és minden, amit egymással teszünk, a sorsunk része lesz. Akár egyetlen rossz szóval is maradandó sebet lehet okozni a másikban. És egy egész élet türelme, jósága, szeretete és bölcsessége is kevés néha, hogy a párunkat, akár egy kicsit is, megjavítsuk. Ez mindennel így van.

Egy embert jóval könnyebb akár egy életre megbántani, mint egy kicsit is megjavítani!

Szétrombolni valamit egy pillanat műve – de megépíteni már csak sok esztendő fáradságos munkájával lehet. 

Ahogy egy picike tűszúrás is megölhet valakit – de százmilliárd szorgalmas és áldozatos sejt munkája kell ahhoz, hogy életben tartsa. 

Halni könnyebb, mint élni. 

Főleg szépen és jól élni. 

Forrás: life

................................................................................................................................................

Figyelmedbe ajánlom az alábbi két készleten lévő Müller Péter könyvet (kattints a képre):

........................................................................................................................................................

Amennyiben úgy érzed elkelne egy kis segítség, hogy boldogabb legyen az életed, ÉN a segítségedre lehetek.

Bővebb infó: itt

Az én segítségem a vírus idején ...

problem-2731501_640.jpg

Sajnos a koronovírus mindenkit kizökkentett az életének normális menetéből. Váratlan helyzetben találtuk magunkat és át kell szerveznünk az egész életünket, meg kell birkóznunk az aggodalommal, hogy a hozzátartozóink, az ismerőseink és mi magunk is egészségben átvészeljük a járvány idejét.

Most a bölcsőde és oktatási intézmények bezárása miatt a gyerekeink otthon vannak, a szülők közül is többen kényszerülnek az otthon maradásra. Érzékelhető, hogy felborul a napi, megszokott életünk. 

Ez a felborult élethelyzet sok szorongással, lelki megterheléssel jár, ami egészen hirtelen, egyik napról a másikra tört ránk.

A kényszerű otthonlét, a home office vagy a családdal való összezártság nem mindenkinek megy könnyedén, és ha nem tudunk cselekedni, pénzt keresni, a dolgainkat a kezünkben tartani, tehetetlenségként élhetjük meg.

morning-1369446_960_720.jpg

A kényszeres összezártság nagy kihívást jelenthet a párkapcsolatunkban is. Egy ilyen kényszerhelyzet pedig könnyen felerősítheti a mélyben szunnyadó konfliktusokat, kimondatlan sértettségeket...

Lakásunkban, házunkban töltve az időnket nem tudjuk „kiventillálni" a bennünk lévő dühöt, szorongást, félelmet.  Felhívhatjuk telefonon a barátainkat, beszélhetünk a párunknak is a bennünk dolgozó érzésekről, de ha úgy érzed, hogy ez nem elég én is a segítségedre lehetek.

Szeretnék INGYEN a segítségére lenni minden héten két személynek, hogy könnyebben meg tudjon birkózni a jelenlegi helyzettel.

Ez az én hozzájárulásom a kialakult helyzet kellemesebb elviseléséhez amit  nagyon szívesen megteszek.

Ügy döntöttem, hogy minden héten két személynek INGYEN adok egy órányi segítséget.

Ha úgy érzed elkelne egy kis segítség, online INGYEN (Skype-on, WatsApp-on, Viberen vagy Messengeren) a segítségedre leszek. Kérlek írj nekem, ha szükséged van segítségre a egyboldogabbelet@gmail.com, vagy facebookon, és még aznap visszajelzek, hogy te vagy az egyike annak a 2 személynek akinek INGYEN segíteni fogok.

en_kics_p.jpg

 

 

Szeretettel várom a jelentkezésedet :-)

Van aki már kipróbálta - sikertörténeteket itt olvashatsz!

A megosztásokat előre is köszönöm!

Címkék: Egyéb, Koronavírus

Válás helyett

lover-1822498_1920.jpg

Chapman könyve a válás határáig jutott különélő – vagy azt fontolgató – házaspároknak szól, akik azonban hajlandók arra, hogy még egy esélyt adjanak a kapcsolatuknak.

Chapman a különélés idejét olyan válsághelyzetnek tekinti, amelyben benne rejlik a kapcsolat helyreállításának, megújulásának és jobb folytatásának a lehetősége.

A könyv bemutatja, hogy mit tehetnek a különélő házastársak önmaguk jobb megismerése, személyiségük fejlődése és lelki növekedésük érdekében, hogyan javíthatnak kommunikációs szokásaikon, és hogyan helyezhetik új alapokra a házastársukkal való kapcsolatukat.

A szerző, partnerünk elsődleges szeretetnyelvének felismerését és használatát tartja nagyon fontosnak.

Mindannyiunknak van elsődleges szeretetnyelve:

  • az elismerő szavak,
  • az együtt töltött minőségi idő,
  • a figyelmességek igénylése, ajándékozás
  • a közös élet munkamegosztásában való együttműködés, szívességek
  • az intimitás – testi érintés

Ezeket fel kell ismernünk, látnunk kell, hogy ezek közül mi a kiemelten fontos a társunknak, és eddig miként elégítettük kis ezt az igényét, majd tudatos odafigyeléssel használva társunk szeretetnyelvét, szeretet erőforrást nyújthatunk számára… –bővebben Gary Chapman: Egymásra hangolva c. könyvében).

Mindkét könyv megvásárolható webáruházunkban a képre kattintva:

................................................................................................................................................................

Hasznosnak találtad a cikket? Küldd tovább annak az ismerősödnek, akinek szintén segítséget jelenthet.

.................................................................................................................................................................

Már külföldre is szállítunk és nagyon kedvező áron pl Romániába a szállítási költség CSAK 1.345 Ft. Bővebb infó itt!

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)

 

TIZENHAT NAGYON JÓ TIPP Richard Geretől

 

 

  1. Felejtsd el az életkorod, az csak egy szám.
  2. Ébredj mosolyogva ma, holnap, és azután.
  3. Játssz többet, és legyen szórakozás az, amit csinálsz.
  4. Valósítsd meg egy gyermekkori álmodat.
  5. Diétázz - időnként.
  6. Vedd észre, hogy minden betegség egy tanár, tanulj belőle.
  7. Légy különösen hálás minden nap.
  8. Tanulj valami újat minden nap, hogy elkerüld az idegrendszeri betegségeket.
  9. Legyen minden nap valami más. Törd meg a rutint.
  10. Mondd el a véleményed a dolgokról, de hallgass meg másokat is.
  11. Tanuld meg használni az új technológiákat.
  12. Maradj távol a mérgező emberektől, és maradj azok közelében, akiket szeretsz.
  13. Keresd a pozitív híreket, és oszd meg valakivel.
  14. Gyakorold a kedvességet és az elengedést.
  15. Tanulj meg kapni. És adni is.
  16. Minden egyes pillanatban maradj a jelenben.

                          Richard Gere

............................................................................................................................................................

Ha úgy érzed elkelne egy kis segítség, hogy jobb legyen a kapcsolatod  a gyermekeiddel, vagy elkelne egy kis segítség a párkapcsolatod javításában, esetleg stresszes vagy és már aludni sem tudsz, elakadás van az életedben és nem látod, a kiutat....... keress bátran!

Van aki már kipróbálta és megosztotta a sikertörténetét. Itt olvashatsz bővebb infót a sikertörténetekről.

Az alábbi linken megnézheted miben lehetek a segítségedre:

Elakadás van az életedben?

Az iskolai jógaórák csökkentik a stresszt és a szorongást a gyerekekben

 pixabay2.jpg

Az általános iskolában bevezetett jóga órák és meditációs technikák segítenek a gyerekeknek a szorongás és a stressz kezelésében.

A Tulane Egyetem kutatása szerint javul a gyerekek közérzete és érzelmileg is kiegyensúlyozottabbak lesznek, ha iskolai jóga órákon vagy meditáción vesznek részt.

A kutatók a New Orleans-i általános iskolával dolgoztak együtt. Az érzelmi támogatást igénylő gyerekek számára jóga órákon, illetve meditáción való részvételt biztosítottak az oktatás keretein belül.

Szorongás az iskolában

pixabay.jpg

A kutatást harmadik osztályos gyerekekkel végezték. A szorongásos tüneteket produkáló gyerekeket az év elején kiszűrték, és véletlenszerűen két csoportra osztották őket.

A kontrollcsoportba tartozó 32 gyerek a hagyományos stresszkezelést kapta az iskola szociális munkásának vezetésével, melybe tanácsadás és egyéb tevékenységek tartoztak. A kutatásban részt vevő 20 diák pedig kiscsoportos jóga vagy mindfullness órákon vett részt 8 héten keresztül.

A jóga órák alkalmával – melyeket reggel iskolakezdéskor tartottak – a gyerekek légzőgyakorlatokat végeztek, vezetett meditáción vettek részt, illetve tradicionális jógapózokat gyakoroltak.

A kutatásban részt vevő gyerekek érzelmi állapotát a beavatkozás előtt, illetve utána is felmérték, két széles körben elismert kutatási eszköz felhasználásával. Az élethez való hozzáállásukat egy rövid, multidimenzionális elégedettségi-skála segítségével mérték fel. A pszichoszociális állapotuk és az érzelmi jóllétük értékeléséhez pedig a Pediatric Quality of Life Inventory-t használták.

Iskolai stresszkezelés jógával

„Azoknak a gyerekeknek, akik részt vettek a jóga illetve meditációs órákon, javult a pszichoszociális és érzelmi életminősége is, összehasonlítva azokkal a társakkal, akik a hagyományos kezelést kapták – mondta dr. Alessandra Bazzano, a Tulane Egyetem professzora. – A tanárok is visszajelezték – akik a beavatkozás ideje alatt napról napra végig követhették a gyerekek fejlődését –, hogy a jóga órák bevezetése milyen előnyökkel jár. Ezért hétről hétre egyre gyakrabban alkalmazzák az iskolai stresszkezelés részeként.”

A kutatók azért végezték harmadikos gyerekekkel a vizsgálatot, mert ez egy döntő fontosságú időszak az általános iskolások életében, mivel az elméleti tananyag mennyisége és az elvárások is egyre nőnek.

„A kutatás során felfedeztük, hogy a harmadik osztályban rengeteg gyerekben alakul ki szorongás, ahogy az oktatás egyre komplexebbé válik – mondta dr. Bazzano. – Ugyanakkor még az alsóbb osztályokban is sok stresszt és szorongást élnek át a kicsik, elsősorban a dolgozatírás alatt – tette hozzá a professzor.”

A meditáció és a jóga vissza tudja fordítani a stressz által okozott elváltozásokat a DNS-ben

children-1879907_960_720_1.jpg

Forrás: ScienceDaily

https://impressmagazin.hu/az-iskolai-jogaorak-csokkentik-a-stresszt-es-a-szorongast-a-gyerekekben/?fbclid=IwAR3h6KcVaVnj_urh9PAWhXabJN5BLVtRKsRG_2VetDHczmdA5iDTyYIhcqs

..................................................................................................................................................................

Amennyiben te is szeretnél segíteni gyermekednek, hogy elsajátítsa a meditáció és a jóga alapjait figyelmedbe ajánlom az alábbi kiadványokat (bővebb információért kattints a képre). Szállítási költség infó itt!

- Meditációs CD-k gyerekeknek 2 korosztálynak

- Ha nincs időd csoportos jógára elvinni gyermeked és szeretnéd, hogy Ő is élvezze a jóga jótékony hatását akkor ez a különleges meséskönyv neked szól!

................................................................................................................................................................

 

Már külföldre is szállítunk és nagyon kedvező áron pl Romániába a szállítási költség CSAK 1.345 Ft. Bővebb infó itt!

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)

 

Újabb kincseink érkeztek ...

 

01_3.jpg02_1.jpg

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Újabb kincseink érkeztek.Fogadjátok szeretettel

http://netbutik.hu/shop_artspec.php?artspec=9

 ..................................................................................................................................................................

Már külföldre is szállítunk és nagyon kedvező áron pl Romániába a szállítási költség CSAK 1.345 Ft. Bővebb infó itt!

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)

 

 

 

 

Napi idézet ...

78134237_1544492185692083_769245573474680832_n.jpg

"Az ember legjobb gyógyszere az ember maga.

A legnagyszerűbb gyógymód a szeretet."           

                                                             Paracelsus

 

Amennyiben egészségügyi feladatait vannak (én a problémákat feladatoknak nevezem) és elkelne egy kis segítség figyelmedbe ajánlom Út a teljességhez - A betegségek jelentése és jelentősége című könyvet.

Rövid összefoglaló a könyvről: a betegségek hátterében lelki problémák állnak.Ez a könyv segít feltárni a betegség szimbolikáját, és a probléma megoldásában is segít.

Bővebb információt találsz a könyvről (akár ingyenes kiszállítással) itt!

..................................................................................................................................................................

Már külföldre is szállítunk és nagyon kedvező áron pl Romániába a szállítási költség CSAK 1.345 Ft. Bővebb infó itt!

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)

Elgondolkodtató ...

image001_1.png

Fénykép: Igazgyöngy Alapítvány

 

„Három gyermekünk is volt egy családból, ahol az apuka és az anyuka egy garázsban élt. Hajléktalanok voltak, teljesen lecsúszott egzisztenciák, ezért nem erőst akartam hazaengedni a gyerekeket a vakációra, de ők nagyon kérleltek.

Gondoltam, akkor elviszem, és este visszahozom őket. Délután mentem értük, már félhomály volt. A garázsba nem volt bevezetve a villany, két nagy vasajtó, középen szerelőgödör, egy ágy, az ágyban a három gyerek az anyukához bújva.

A plafonon kicsapódo...tt a lehelet, és vízcseppek formájában hullt a hideg betonra… Nem láttam semmi nyomát annak, hogy karácsonyra vagy szilveszterre készülődtek volna. Hideg volt és sötét. Az apuka állt az ágy mellett, gyűrögette a kalapját, az anyuka nyakában pedig ott csüngött a három gyerek.

Szóltam, hogy »gyerekek, gyertek, megyünk vissza Dévára«.
Ők persze tudták, hogy várja őket a meleg fürdő, a szép ruha, a kölyökpezsgő, a csillagszórók, minden, ami ilyenkor belefér egy intézeti karácsonyba. És akkor az egyik kisfiú azt mondta:

»Pap bácsi, nem ünnepelhetnénk inkább itthon, anyukámékkal?

«
Éreztem, hogy megáll bennem valami. A gyereknek nem arra van szüksége, hogy egy csomó kütyüt odavigyenek neki talicskában, hanem arra, hogy átölelje a nyakadat, hogy megpuszild, hogy érezze azt a jóságot, ami egy szülőből árad.

Egyfelől egy csomó limlom, másfelől az édesanya meleg nyaka, és semmi más. Akkor azt gondoltam, ha Isten segít, ezt minden szülőnek elmondom.”
Böjte Csaba

Hála, Boldog Új Évet kívánok ...

00_szilveszter.jpg

Karácsonykor összegyűlt a család az ünnepi asztalnál és vacsora után, megkérdeztem mindenkitől, hogy miért vagytok az idén hálásak?

Hálás vagyok, hogy itt vagytok velem és megoszthatom veletek a számomra fontos gondolatokat, hogy nagy örömmel segíthetek azoknak akik készen vannak rá, hogy létrehozhassanak maguknak egy boldogabb életet.

00_81.jpg

Boldog Új Évet kívánok, egészségben, gazdagságban, szeretettben, szerelemben!

https://testlelekszellem.blog.hu/

Elakadás van az életedben? Nem látod a kiutat? Fáradt vagy? Stresszes?

Elakadás van az életedben? Nem látod a kiutat? Fáradt vagy? Stresszes?

Hiszek abban, hogy minden embernek jár, hogy létrehozhasson magának egy boldogabb életet. Ehhez szeretnék én is hozzájárulni a blogomban leírt lehetőségek által.

Lélektől a lélekig …
Hiszem azt, hogy amikor készen vagy rá akkor a lelked megtalálja azt a másik lelket aki segíteni tud neked. Ha úgy érzed, hogy én vagyok az, aki a segítségedre lehet keress bátran!

Milyen módszerekkel tudok neked segíteni?

ÉFT.  Miben segít az ÉFT (érzelmi felszabadítási technikája)?

  • párkapcsolatod javításában
  • kapcsolatod javítására a gyermekeiddel (kamaszkori jellegzetességek)
  • nem tudsz teherbe esni,
  • stresszes vagy, amikor egy megoldandó feladat miatt már aludni sem tudsz
  • vizsga közbeni blokkok megszüntetésében
  • önbizalmad növelésében
  • szakítás utáni önbizalomválság kezelésében
  • jókedvre derít, pozitív energiával tölt fel

ÉFT kezelést SKYPE-on is igénybe veheted és még olcsóbb mint a személyes.

Indiai fejmasszázs - a masszázs során endorfin termelődik, mely segíti a testi és a lelki harmóniát. A fejmasszázs ajánlott:

  • idegesség,
  • stressz,
  • kimerültség esetén, melyek kísérő tünete lehet: fejfájás, váll- és nyakfájdalom.
  • enyhítheti a depressziót

Access Bars kezelés - feloldja a megrekedt régi energiákat, lehetővé téve, hogy hatalmas, ugyanakkor könnyed változás jöjjön létre.

Reiki kezelés - egy egyszerű kézgyógyító technika, amely egyensúlyt teremt a szervezetben.

Ha szeretnél mielőbb visszatalálni a kiegyensúlyozott, valódi Önmagadhoz és készen vagy a változásra, akkor szeretettel várom jelentkezésedet.

Bejelentkezés egy előzetes időpont egyeztetést követően:

Csáki Krisztina

E-mail: egyboldogabbelet.gmail.com

Telefon: +36 30 8684918 munkanapokon 16:00-19:00

Helyszín: Angyalboltban (Győr, Aradi vértanúk útja 8). Én a Jókai Parkolóházban parkolok, Győr, Jókai u. 7, és csak 200 Ft/óra

 

 

Kapcsolat és árak