2020.máj.14.
Írta: netbutik

Ez a csomag is elkezdi útját ...

 

1_18.jpg

A járványhelyzet nemcsak a felnőtteket, hanem a gyermekeket is megviseli. Ez a meséskönyv sorozat ajánlott óvodásoknak és kisiskolásoknak.

gyerekek még fogékonyak. Könnyen és gyorsan – nem utolsó sorban – mesével, játékosan megtanulhatják a relaxációt és érzelmeik kezelését.

A sorozat három kötetében három történet segítségével tanulhatnak meg relaxálni a gyerekek. A Vidra-öbölben a mélylégzés technikáját sajátíthatják el játékos formában, A dühös polip a düh és agresszió kezelésében segít, míg a Buborékrepülés vizualizációs technikák megismerésében. 

BUBORÉKREPÜLÉS - RELAXÁCIÓS MESEKÖNYV - szorongá, sztresszés és kreativitás fokozásához

A relaxációs mesekönyv-sorozat Buborékrepülés című kötete olyan vizualizációs technikát tanít a gyerekeknek, melynek segítségével eredményesen kezelhető a stressz és a szorongás. 

Kutatási eredmények szerint a rendszeres vizualizáció pozitív hatással van az

 • általános egészségi állapotra,
 • a kreativitásra, sőt a
 • fizikai teljesítményre is.

Betegség esetén gyorsítja a gyógyulást és csökkenti a fájdalmat. 

A színes mentális képek segítenek ellazítani a testet, elcsendesíteni az elmét és álomba merülni.

Gyermekorvosként szívből ajánlom a könyvet a klienseimnek és családjuknak. Az én fiamnak is nagyon sokat segített.                                             

Kelly Giaquinto

"E képzeletbeli utazás során a gyerekek megalkothatják a saját buborékjukat, amelybe belelépve biztonságban érezhetik magukat."
       Tracey Lenac

Bővebb infó a könyvről itt!

A dühös polip (Relaxációs mesekönyv)-szorongás és agresszó kezelésére

A kis polip megtanulja, hogyan nyugtassa meg magát, amikor nagyon dühös. A progresszív izomrelaxácó - melyet e mesekönyvből könnyedén és élvezettel sajátíthat el gyermekünk - ellazítja a testet és lecsendesíti az elmét. 

Alkalmazása hatékonyan csökkenti:

 • a stresszt,
 • a szorongást és
 • az agressziót,
 • a gyermek képes lesz uralni nehéz érzéseit, és
 • könnyebben elalszik.

 "Szülőként, pedagógusként - bármennyire is szeretnénk - nem óvhatjuk meg gyermekeinket minden stressztől, szorongástól. Abban segíthetünk nekik, hogy hatékony megküzdési stratégiákat dolgozzanak ki a nehéz helyzetekre. A progresszív izomrelaxáció módszere azon alapszik, hogy érzelmi tónusunk és izomtónusunk között kapcsolat van: ha a testünk ellazul, a lelkünk is követni fogja. Ezt a technikát tanítja meg e kedves mesekönyv, amely kis lépésekben, játékosan juttatja el a gyermeket a relaxáció élményéhez."

Dr. Kádár Annamária, pszichológus, egyetemi adjunktus

 

"Nélkülözhetetlen könyv mindenkinek, akinek gyereke van, vagy gyerekekkel dolgozik!"

Dr. L. Teegargen, klinikai szakpszichológus

 

"Gyermekpszichológusként rendszeresen használom ezt a könyvet - a gyerekek és a szülők egyaránt szeretik! Gyerekbarát és élvezetes módon tanítja meg az aktív megküzdéshez szükséges ellazulást. Lássuk be: még a felnőtteket sem könnyű rávenni, hogy gyakorolják a relaxációt, e könyv segítségével azonban a gyerekeknek minden megerőltetés nélkül megy."

Dr. D. Davis, gyermekpszichológus

Bővebb infó a könyvről itt!

A Vidra-öböl (Relaxációs mesekönyv) - szorongás és agresszió kezeléséhez

E kedves mesekönyv hősei, a kis sellő és a vidrák megtanítják gyermekünknek a mélylégzés helyes technikáját, melynek segítségével

 • gyorsan megnyugtathatja magát,
 • hatékonyan csökkentheti szorongását,
 • dühét, sőt
 • még az átélt fizikai fájdalom intenzitását is. 

"A mélylégzés az egyik legegyszerűbb relaxációs gyakorlat. Stresszes, szorongáskeltő helyzetekben hajlamosak vagyunk szaporán és felszínesen lélegezni, amivel fenntartjuk feszült állapotunkat. Ha gyermekünk elsajátítja a lassú ütemű mélylégzést, könnyebben meg tud majd nyugodni, képes lesz uralni szorongását és agresszióját."

Dr. Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus

 

"Gyógypedagógusként autista, Asperger-szindrómás és más speciális szükségletű gyerekekkel dolgozom, akiknek komoly nehézséget okoz az érzelmeik szabályozása. Lori Lite könyvei óriási segítséget jelentenek számomra. A gyerekek rendszeresen használják a légzéstechnikákat, amikor szoronganak vagy dühösek. Köszönöm!"

K. M. Checo gyógypedagógus

 

Bővebb infó a könyvről: itt!

Szállítási költségről infó itt.

Mit tehetsz önmagadért a jelenlegi helyzetben?

 

 • Sportolj!
  Amennyiben ezt otthon nehezen tudod megtenni, alternatívaként választhatod a jógát.
 • Meditálj!
  Ha a különböző meditációs és relaxációs technikákat rendszeresen alkalmazod, biztosíthatod lelki egyensúlyodat. Konkrét meditációs technikákat egy korábbi cikkünkben találsz, ide kattintva. Gyermekeknek való relaxációs technikákat pedig itt.
 • Pihenj, sziesztázz eleget!
  Aludj naponta körülbelül 8 órát.
 • Színezz!
  A felnőttkori színezés oldja a szorongást, segíti az elégedettségérzet megélését. 
 • Nevetés!
 • A nevetés a stressz természetes ellenszere, erősödik az immunrendszerünk védekezőképessége és még sok hasznos dolgot olvashatsz ebben a cikkben.

Karantén párkapcsolat 1 rész - Hogyan lehet minél kisebb zökkenőkkel megúszni ezt az időszakot?

man-and-woman-kiss-each-other-984944_1.jpg

“Kínában az elmúlt napokban enyhítettek az eddigi szigorú karanténszabályokon és ennek eredményeként az emberek tömegesen kezdik benyújtani a válási keresetet. Az is kiderült, hogy a bezártság alatt az átlagosnál jóval magasabb volt a családon belüli bántalmazás aránya” – írja Facebook-oldalán a híres párterapeuta, lelkipásztor Mihalec Gábor.

Hogyan változhat a párkapcsolatunk most, hogy tartósan össze vagyunk zárva a partnerünkkel? Hogyan kell most jól vigyázni a párkapcsolatunkra?

Van egy párkapcsolatunk. Lehet, hogy éppen döcög, az is lehet, hogy egy harmonikus időszakot élünk meg, az is előfordulhat, hogy alig beszélünk egymással.

Így vagy úgy, de együtt élünk a hétköznapokban, miközben itt lappang körülöttünk egy ellenség. A koronavírus, ami pszichésen is hat ránk.

A kényszeres összezártság nagy kihívást jelenthet egy párkapcsolatban. Egy ilyen kényszerhelyzet pedig könnyen felerősítheti a mélyben szunnyadó konfliktusokat, kimondatlan sértődöttségeket.

Teljesen természetes, ha feszültebbek, ingerlékenyebbek, hisztisebbek vagyunk, ami magával hozhatja akár a párkapcsolati konfliktusok elszaporodását, akár azt az érzést, hogy nehezebb együtt lenni a partnerünkkel, hogy irritál, idegesít minket.

Hogyan lehet minél kisebb zökkenőkkel megúszni ezt az időszakot?

5 tanácsok az összezárt pároknak

    1.Napirend szerint élni

A keretek segítenek abban, hogy biztonságérzetet adjanak, így a társunk számára is kiszámíthatóvá válik a saját ütemtervünk. Aki otthonról dolgozik, annak teendői vannak, továbbá a háztartásban is van bőven tennivalónk. 

     2. Legyen én-idő

Legyen olyan idő, amelyet önmagadnak szentelsz, és a lelki békét, a feltöltődést, a fejlődést, az önismeretet, vagy a pihenést szolgálja. Mi nők hajlamosak vagyunk lebecsülni az énidő fontosságát, sőt akár bűntudatot érezni. Mindenki másként működik: van, akinek naponta pár perc egyedüllét is elég a feltöltődéshez, másnak ennél jóval több időre - énidőre van - lenne szüksége. 

    3. Kommunikáljatok egymással

Ahol nem folyamatos a kommunikáció, ott esetenként arra várunk, hogy a partnerünk kitalálja azt, amit mi szeretnénk. Anélkül, hogy elmondanánk neki. A gondolatolvasás sajnos egyenlőre nem elterjedt képesség… Erre főleg mi nők vagyunk hajlamosak. Mondjuk ki mit szeretnénk. A beszélgetés fontos, főleg, ha van valami probléma, amit meg kell beszélni - ne halogassátok. 

   4. Maradj optimista

Nincs arra bizonyíték, hogy egy hosszabb idejű összezárás automatikusan megemeli a válások számát. Azok a kapcsolatok mehetnek tönkre, ahol már a járvány előtt is feszültségek voltak.  

   5. Próbáljuk szebben …

Nagyon fontos, hogy hogyan vezetünk fel egy problémát. Ha kritizáljuk párunkat, az sosem jó.

Példa: ne azt mondjuk, hogy "Mindig széthagyod a mosatlan, miért nem tudsz soha semmit eltakarítani magad után", hanem "Nem szeretem, ha piszkos tányérok vannak a szobába, azt meg tudod tenni, hogy kiviszed őket a konyhába?"  

De ez az időszak nem véletlen!

Nem lehet elmenni az élet fontos kérdései mellett. Mi van, ha spirituális értelemben pont ezért kaptuk ezt a kényszerű otthonlétet, hogy elgondolkodjunk?

Az alábbi tesztből megállapíthatod, hogy nálatok mennyire működik az odafordulás, az egymásra való figyelés!

embrace-4788167_1280.jpg

Számold össze, hogy hány állítással értesz egyet!

 • Örömünket leljük az olyan hétköznapi közös programokban, házimunkákban, mint a tévénézés vagy a mosogatás.
 • Már alig várom, hogy együtt tölthessem a szabadidőmet a partneremmel.
 • Este a partnerem örömmel vár haza.
 • A partneremet általában érdekli a véleményem.
 • Örömmel beszélek meg dolgokat a partneremmel.
 • A partnerem az egyik legjobb barátom.
 • Kifejezetten összeillünk lelki értelemben.
 • Szeretünk egymással beszélgetni.
 • Gyorsan repül az idő, ha együtt megyünk valahova.
 • Mindig rengeteg mondanivalónk van egymás számára.
 • Jól szórakozunk együtt.
 • A partnerem elmondja nekem, ha rossz napja volt.
 • Úgy gondolom, hogy nagyon közeli barátja vagyok a partneremnek.
 • Hasonló az értékrendünk.
 • Hasonlóképp szeretjük eltölteni a szabadidőnket.
 • Sok közös érdeklődési területünk van.
 • Sok közös álmunk és célunk van.
 • Sok dolgot szeretünk közösen csinálni.
 • Ugyan az érdeklődési területeink kissé eltérőek, én is örömmel osztozom a partnerem kedvenc idő töltéseiben.
 • Bármit csinálunk is közösen, általában jól érezzük magunkat.

Értékelés:

Ha 12 vagy ennél több válasszal értettél egyet:

Gratulálok! Az egymás felé fordulás a házasságod egyik erőssége. Mivel gyakran ott vagytok egymás számára életetek kisebb eseményeinél is, ezért érzelmi bankszámlátok olyan gazdag, hogy a házasságotok nehezebb időszakaiban is támogat majd benneteket (és még akkor is marad benne bőven). Bár ezekre az apró momentumokra - amikor elmondasz egy viccet a házastársadnak, együtt terítitek meg az asztalt, vagy csak felhívod őt még munkaidőben, megkérdezni, hogy van - nem is készültök tudatosan, mégis ezek adják a házasság savát-borsát. Az érzelmi bankszámlátokon lévő megtakarítások teszik a kettőtök közötti romantikát tartóssá, s ez segít át benneteket a nehéz időszakokon, a rossz hangulatokon és az életetekben bekövetkező nagyobb változásokon.

12 alatt:

Házasságotoknak jót tenne némi javulás ezen a területen. Ha megtanultok jobban egymás felé fordulni a hétköznapok kisebb, jelentéktelenebb momentumaiban is, akkor nemcsak stabilabbá teszitek a házasságotokat, hanem romantikusabbá is. Minden egyes alkalommal, amikor egy kis erőfeszítést teszel, hogy figyelj és válaszolj a házastársad mondandójára, egy picit jobbá, szebbé teszed a kapcsolatotokat.

A teszt forrása:

Gottman - Silver: A jól működő házasság 7 alapelve. Kulcslyuk Kiadó, Budapest, 2016.

..........................................................................................................................

Amennyiben úgy érzed elkelne egy kis segítség, hogy boldogabb legyen az életed, ÉN a segítségedre lehetek.

Hogy mivel?

Boldogság terápiával. Bővebb információ erről a nagyon egyszerű, de nagyon hatékony módszerről amit te is el tudsz sajátítani itt! 

00_jelentkezz_dij_mentes_30_perces.jpg

Hogy mit kezdesz az életeddel, tőled függ. Ez a Te életed és a Te döntésed.

....................................................................................................................................................................................

Hiszek abban, hogy minden embernek jár, hogy létrehozhasson magának egy boldogabb életet. Én nap mint nap átélem ezt a csodálatos érzést és úgy döntöttem, hogy azt a tudást, amit évek során összegyűjtöttem, tanultam átadom Neked is.

Miben tudok a segítségre lenni?

 • A koronavírus miatt szorongás
 • Párkapcsolati problémák a felszínre kerülnek, és megoldásra van szükség, különben kikészülnek.
 • Aki a jelen helyzet miatt ráér annyira, hogy feldolgozza a traumáit, önfejlesszen
 • kapcsolatod javítására a gyermekeiddel (kamaszkori jellegzetességek)
 • nem tudsz teherbe esni,
 • stresszes vagy, amikor egy megoldandó feladat miatt már aludni sem tudsz,
 • vizsga közbeni blokkok megszüntetésében
 • önbizalmad növelésében
 • szakítás utáni önbizalomválság kezelésében
 • jókedvre derít, pozitív energiával tölt fel

Lélektől a lélekig …
Hiszem azt, hogy amikor készen vagy rá akkor a lelked megtalálja azt a másik lelket aki segíteni tud neked. Ha TE is úgy érzed, hogy én vagyok az, aki a segítségedre lehet keress bátran!

Van aki már kipróbálta és megosztotta a sikertörténetét. Itt olvashatsz bővebb infót a sikertörténetekről.

Szeretettel várom jelentkezésedet!

en_kics_p.jpgBESZÉLJ VELEM!

Első 30 PERCES KONZULTÁCIÓD DÍJMENTES

00_jelentkezz_1.jpg

 

 

Müller Péter: "Egyetlen rossz szóval is maradandó sebet lehet okozni a másikban"

20101222sztarszer4_1.jpg

Ne feledd! Egy embert jóval könnyebb akár egy életre megbántani, mint egy kicsit is megjavítani! 

Ez főleg a párkapcsolati tapasztalatom, mert ott állandóan és szorosan együtt vagyunk, és minden, amit egymással teszünk, a sorsunk része lesz. Akár egyetlen rossz szóval is maradandó sebet lehet okozni a másikban. És egy egész élet türelme, jósága, szeretete és bölcsessége is kevés néha, hogy a párunkat, akár egy kicsit is, megjavítsuk. Ez mindennel így van.

Egy embert jóval könnyebb akár egy életre megbántani, mint egy kicsit is megjavítani!

Szétrombolni valamit egy pillanat műve – de megépíteni már csak sok esztendő fáradságos munkájával lehet. 

Ahogy egy picike tűszúrás is megölhet valakit – de százmilliárd szorgalmas és áldozatos sejt munkája kell ahhoz, hogy életben tartsa. 

Halni könnyebb, mint élni. 

Főleg szépen és jól élni. 

Forrás: life

................................................................................................................................................

Figyelmedbe ajánlom az alábbi két készleten lévő Müller Péter könyvet (kattints a képre):

........................................................................................................................................................

Amennyiben úgy érzed elkelne egy kis segítség, hogy boldogabb legyen az életed, ÉN a segítségedre lehetek.

Bővebb infó: itt

Az én segítségem a vírus idején ...

problem-2731501_640.jpg

Sajnos a koronovírus mindenkit kizökkentett az életének normális menetéből. Váratlan helyzetben találtuk magunkat és át kell szerveznünk az egész életünket, meg kell birkóznunk az aggodalommal, hogy a hozzátartozóink, az ismerőseink és mi magunk is egészségben átvészeljük a járvány idejét.

Most a bölcsőde és oktatási intézmények bezárása miatt a gyerekeink otthon vannak, a szülők közül is többen kényszerülnek az otthon maradásra. Érzékelhető, hogy felborul a napi, megszokott életünk. 

Ez a felborult élethelyzet sok szorongással, lelki megterheléssel jár, ami egészen hirtelen, egyik napról a másikra tört ránk.

A kényszerű otthonlét, a home office vagy a családdal való összezártság nem mindenkinek megy könnyedén, és ha nem tudunk cselekedni, pénzt keresni, a dolgainkat a kezünkben tartani, tehetetlenségként élhetjük meg.

morning-1369446_960_720.jpg

A kényszeres összezártság nagy kihívást jelenthet a párkapcsolatunkban is. Egy ilyen kényszerhelyzet pedig könnyen felerősítheti a mélyben szunnyadó konfliktusokat, kimondatlan sértettségeket...

Lakásunkban, házunkban töltve az időnket nem tudjuk „kiventillálni" a bennünk lévő dühöt, szorongást, félelmet.  Felhívhatjuk telefonon a barátainkat, beszélhetünk a párunknak is a bennünk dolgozó érzésekről, de ha úgy érzed, hogy ez nem elég én is a segítségedre lehetek.

Szeretnék INGYEN a segítségére lenni minden héten két személynek, hogy könnyebben meg tudjon birkózni a jelenlegi helyzettel.

Ez az én hozzájárulásom a kialakult helyzet kellemesebb elviseléséhez amit  nagyon szívesen megteszek.

Ügy döntöttem, hogy minden héten két személynek INGYEN adok egy órányi segítséget.

Ha úgy érzed elkelne egy kis segítség, online INGYEN (Skype-on, WatsApp-on, Viberen vagy Messengeren) a segítségedre leszek. Kérlek írj nekem, ha szükséged van segítségre a egyboldogabbelet@gmail.com, vagy facebookon, és még aznap visszajelzek, hogy te vagy az egyike annak a 2 személynek akinek INGYEN segíteni fogok.

en_kics_p.jpg

 

 

Szeretettel várom a jelentkezésedet :-)

Van aki már kipróbálta - sikertörténeteket itt olvashatsz!

A megosztásokat előre is köszönöm!

Címkék: Egyéb, Koronavírus

Ami nekem bevált - 5 természetes házi gyógymód megfázására

young-woman-2239269_960_720.jpg

Az elmúlt napokban sikerült nekem is megfáznom én a természetes gyógymódokat vettem segítségül. Ezt szeretném most megosztani veletek is, bízva abban, hogy nektek is segítségetekre lesz.

1. Immunerősítésre csipkebogyó tea

rose-hip-493784_1280.jpg

Immunerősítésre én a csipkebogyó teát használom.

A csipkebogyóban legendásan sok C-vitamin van, egy kicsi bogyóban több, mint egy nagy citromban! Ezért nem szabad forrázni, hiszen a C-vitamin hő hatására elbomlik.

2. Orrdugulásra, náthára bodza tea

elderberry-4309718_1280.jpg

Nátha esetén napi 2-3 csésze fogyasztottam és forró lábfürdőt is vettem, ez segít „kiizzadni a náthát".

Orrdugulás, köhögés esetén inhalálni is lehet teával, kiválóan tisztítja a légutakat, oldja a lerakódást, köptető hatása van.

A gyógyteákról bővebben a Szabó Gyuri bácsi, a Bükki füvesember, oldalán olvashattok.Én az Ő teáit fogyasztom.https://gyorgytea.hu

3. Náthára vöröshagyma

hagyma.JPG

Éjszakára egy ketté vágott hagymát vittem be éjszakára, az ágyam mellé, fejmagasságban. A hagymából felszálló illóolajok segítettek a gyógyulásban.

4. Fájós fülre a meleg só

jar-3068337_1280.jpg

A fülfájásra durva sót melegítettem egy serpenyőben kis lángon 4-6 percig folyamatosan kevergetve, hogy egyenletes hőmérsékletű legyen. Ezután egy tiszta konyharuhába tettem és fájós fülemre tettem.

5.Torokfertőtlenítés pálinkával

kepkivagas_7.JPG

Őszintén bevallom nem szeretem a pálinkát, de ugye ha már a torokfertőtlenítők nem használnak és nagyon fáj a torkom akkor a pálinka is jöhet, Döbbenetes volt számomra, hogy 3-5 gargarizálás után éreztem, hogy égeti a torkomat és az égető fájdalom elmúlt és vele együtt a torokfájásom is.

Természetesen sokat pihentem és sok folyadékot fogyasztottam.

Vigyázzatok magatokra, vigyázzunk egymásra!

............................................................................................................................................................

Hiszek abban, hogy minden embernek jár, hogy létrehozhasson magának egy boldogabb életet. Én nap mint nap átélem ezt a csodálatos érzést és úgy döntöttem, hogy azt a tudást, amit évek során összegyűjtöttem, tanultam átadom Neked is.

Miben tudok a segítségre lenni?

 • párkapcsolatod javításában
 • kapcsolatod javítására a gyermekeiddel (kamaszkori jellegzetességek)
 • nem tudsz teherbe esni,
 • stresszes vagy, amikor egy megoldandó feladat miatt már aludni sem tudsz,
 • vizsga közbeni blokkok megszüntetésében
 • önbizalmad növelésében
 • szakítás utáni önbizalomválság kezelésében
 • jókedvre derít, pozitív energiával tölt fel

Lélektől a lélekig …
Hiszem azt, hogy amikor készen vagy rá akkor a lelked megtalálja azt a másik lelket aki segíteni tud neked. Ha TE is úgy érzed, hogy én vagyok az, aki a segítségedre lehet keress bátran!

Van aki már kipróbálta és megosztotta a sikertörténetét. Itt olvashatsz bővebb infót a sikertörténetekről.

Szeretettel várom jelentkezésedet!

en_kics_p.jpgBESZÉLJ VELEM!

Első 30 PERCES KONZULTÁCIÓD DÍJMENTES

00_jelentkezz_1.jpg

 

Címkék: Egyéb, Vitalitás

Válás helyett

lover-1822498_1920.jpg

Chapman könyve a válás határáig jutott különélő – vagy azt fontolgató – házaspároknak szól, akik azonban hajlandók arra, hogy még egy esélyt adjanak a kapcsolatuknak.

Chapman a különélés idejét olyan válsághelyzetnek tekinti, amelyben benne rejlik a kapcsolat helyreállításának, megújulásának és jobb folytatásának a lehetősége.

A könyv bemutatja, hogy mit tehetnek a különélő házastársak önmaguk jobb megismerése, személyiségük fejlődése és lelki növekedésük érdekében, hogyan javíthatnak kommunikációs szokásaikon, és hogyan helyezhetik új alapokra a házastársukkal való kapcsolatukat.

A szerző, partnerünk elsődleges szeretetnyelvének felismerését és használatát tartja nagyon fontosnak.

Mindannyiunknak van elsődleges szeretetnyelve:

 • az elismerő szavak,
 • az együtt töltött minőségi idő,
 • a figyelmességek igénylése, ajándékozás
 • a közös élet munkamegosztásában való együttműködés, szívességek
 • az intimitás – testi érintés

Ezeket fel kell ismernünk, látnunk kell, hogy ezek közül mi a kiemelten fontos a társunknak, majd tudatos odafigyeléssel használva társunk szeretetnyelvét, szeretet erőforrást nyújthatunk számára… –bővebben Gary Chapman: Egymásra hangolva c. könyvében).

A könyv megvásárolható webáruházunkban a képre kattintva:

02_2.jpg

................................................................................................................................................................

Hasznosnak találtad a cikket? Küldd tovább annak az ismerősödnek, akinek szintén segítséget jelenthet.

.................................................................................................................................................................

Már külföldre is szállítunk és nagyon kedvező áron pl Romániába a szállítási költség CSAK 1.345 Ft. Bővebb infó itt!

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)

 

TIZENHAT NAGYON JÓ TIPP Richard Geretől

 

 

 1. Felejtsd el az életkorod, az csak egy szám.
 2. Ébredj mosolyogva ma, holnap, és azután.
 3. Játssz többet, és legyen szórakozás az, amit csinálsz.
 4. Valósítsd meg egy gyermekkori álmodat.
 5. Diétázz - időnként.
 6. Vedd észre, hogy minden betegség egy tanár, tanulj belőle.
 7. Légy különösen hálás minden nap.
 8. Tanulj valami újat minden nap, hogy elkerüld az idegrendszeri betegségeket.
 9. Legyen minden nap valami más. Törd meg a rutint.
 10. Mondd el a véleményed a dolgokról, de hallgass meg másokat is.
 11. Tanuld meg használni az új technológiákat.
 12. Maradj távol a mérgező emberektől, és maradj azok közelében, akiket szeretsz.
 13. Keresd a pozitív híreket, és oszd meg valakivel.
 14. Gyakorold a kedvességet és az elengedést.
 15. Tanulj meg kapni. És adni is.
 16. Minden egyes pillanatban maradj a jelenben.

                          Richard Gere

............................................................................................................................................................

Ha úgy érzed elkelne egy kis segítség, hogy jobb legyen a kapcsolatod  a gyermekeiddel, vagy elkelne egy kis segítség a párkapcsolatod javításában, esetleg stresszes vagy és már aludni sem tudsz, elakadás van az életedben és nem látod, a kiutat....... keress bátran!

Van aki már kipróbálta és megosztotta a sikertörténetét. Itt olvashatsz bővebb infót a sikertörténetekről.

Az alábbi linken megnézheted miben lehetek a segítségedre:

Elakadás van az életedben?

Az iskolai jógaórák csökkentik a stresszt és a szorongást a gyerekekben

 pixabay2.jpg

Az általános iskolában bevezetett jóga órák és meditációs technikák segítenek a gyerekeknek a szorongás és a stressz kezelésében.

A Tulane Egyetem kutatása szerint javul a gyerekek közérzete és érzelmileg is kiegyensúlyozottabbak lesznek, ha iskolai jóga órákon vagy meditáción vesznek részt.

A kutatók a New Orleans-i általános iskolával dolgoztak együtt. Az érzelmi támogatást igénylő gyerekek számára jóga órákon, illetve meditáción való részvételt biztosítottak az oktatás keretein belül.

Szorongás az iskolában

pixabay.jpg

A kutatást harmadik osztályos gyerekekkel végezték. A szorongásos tüneteket produkáló gyerekeket az év elején kiszűrték, és véletlenszerűen két csoportra osztották őket.

A kontrollcsoportba tartozó 32 gyerek a hagyományos stresszkezelést kapta az iskola szociális munkásának vezetésével, melybe tanácsadás és egyéb tevékenységek tartoztak. A kutatásban részt vevő 20 diák pedig kiscsoportos jóga vagy mindfullness órákon vett részt 8 héten keresztül.

A jóga órák alkalmával – melyeket reggel iskolakezdéskor tartottak – a gyerekek légzőgyakorlatokat végeztek, vezetett meditáción vettek részt, illetve tradicionális jógapózokat gyakoroltak.

A kutatásban részt vevő gyerekek érzelmi állapotát a beavatkozás előtt, illetve utána is felmérték, két széles körben elismert kutatási eszköz felhasználásával. Az élethez való hozzáállásukat egy rövid, multidimenzionális elégedettségi-skála segítségével mérték fel. A pszichoszociális állapotuk és az érzelmi jóllétük értékeléséhez pedig a Pediatric Quality of Life Inventory-t használták.

Iskolai stresszkezelés jógával

„Azoknak a gyerekeknek, akik részt vettek a jóga illetve meditációs órákon, javult a pszichoszociális és érzelmi életminősége is, összehasonlítva azokkal a társakkal, akik a hagyományos kezelést kapták – mondta dr. Alessandra Bazzano, a Tulane Egyetem professzora. – A tanárok is visszajelezték – akik a beavatkozás ideje alatt napról napra végig követhették a gyerekek fejlődését –, hogy a jóga órák bevezetése milyen előnyökkel jár. Ezért hétről hétre egyre gyakrabban alkalmazzák az iskolai stresszkezelés részeként.”

A kutatók azért végezték harmadikos gyerekekkel a vizsgálatot, mert ez egy döntő fontosságú időszak az általános iskolások életében, mivel az elméleti tananyag mennyisége és az elvárások is egyre nőnek.

„A kutatás során felfedeztük, hogy a harmadik osztályban rengeteg gyerekben alakul ki szorongás, ahogy az oktatás egyre komplexebbé válik – mondta dr. Bazzano. – Ugyanakkor még az alsóbb osztályokban is sok stresszt és szorongást élnek át a kicsik, elsősorban a dolgozatírás alatt – tette hozzá a professzor.”

A meditáció és a jóga vissza tudja fordítani a stressz által okozott elváltozásokat a DNS-ben

children-1879907_960_720_1.jpg

Forrás: ScienceDaily

https://impressmagazin.hu/az-iskolai-jogaorak-csokkentik-a-stresszt-es-a-szorongast-a-gyerekekben/?fbclid=IwAR3h6KcVaVnj_urh9PAWhXabJN5BLVtRKsRG_2VetDHczmdA5iDTyYIhcqs

..................................................................................................................................................................

Amennyiben te is szeretnél segíteni gyermekednek, hogy elsajátítsa a meditáció és a jóga alapjait figyelmedbe ajánlom az alábbi kiadványokat (bővebb információért kattints a képre). Szállítási költség infó itt!

- Meditációs CD-k gyerekeknek 2 korosztálynak

- Ha nincs időd csoportos jógára elvinni gyermeked és szeretnéd, hogy Ő is élvezze a jóga jótékony hatását akkor ez a különleges meséskönyv neked szól!

................................................................................................................................................................

 

Már külföldre is szállítunk és nagyon kedvező áron pl Romániába a szállítási költség CSAK 1.345 Ft. Bővebb infó itt!

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)

 

Újabb kincseink érkeztek ...

 

01_3.jpg02_1.jpg

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Újabb kincseink érkeztek.Fogadjátok szeretettel

http://netbutik.hu/shop_artspec.php?artspec=9

 ..................................................................................................................................................................

Már külföldre is szállítunk és nagyon kedvező áron pl Romániába a szállítási költség CSAK 1.345 Ft. Bővebb infó itt!

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)

 

 

 

 

süti beállítások módosítása